انجام بیش از 43 طرح پژوهشی مرتبط با صنعت در مرکز تحقیقات فولاد دانشگاه شهید چمران اهواز - دانشگاه شهید چمران اهواز

مدیر مرکز تحقیقات فولاد دانشگاه شهید چمران اهواز از انجام بیش از 43 طرح پژوهشی در این مرکز در ارتباط با صنعت فولاد استان خوزستان خبر داد.
دکتر رضا دهملایی در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: مرکز تحقیقات فولاد دانشگاه سال 1396 با همکاری شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران و شرکت فولاد اکسین خوزستان و بهمنظور بهکارگیری ظرفیتهای علمی، پژوهشی و آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز و همکاری هرچه بیشتر دانشگاه با صنایع فولادی استان و دیگر صنایع مرتبط راهاندازی شده است.
وی با اشابه به نیاز ضروری استان خوزستان بهعنوان قطب دوم تولید فولاد کشور به مرکز هماندیشی و توسعهی علمی و فناوری در حوزهی صنعت فولاد، گفت: تبدیل مرکز تحقیقات فولاد به قطب تحقیقاتی فولاد و تشکیل هستههای تخصصی متالوژی، استخراج و فولادسازی، شکلدهی و نورد، مهندسی مکانیک، برق و اقتصاد تجارت و بازاریابی فولاد و... مهمترین هدف از راهاندازی این مرکز تحققاتی در دانشگاه شهید چمران اهواز است.
مدیر مرکز تحقیقات فولاد دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: همچنین در این مرکز تلاش شد با انعقاد تفاهمنامههایی با شرکتهای بزرگ و معتبر مانند شرکت فولاد خوزستان، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، شرکت فولاد اکسین و سازمان مدیریت صنعتی استان و ... زمینهی توسعهی هرچه بیشتر مرکز تحقیقات فولاد دانشگاه و همچنین ارائهی خدمات علمی و پژوهشی به صنعت فولاد استان فراهم شود.
دهملایی با اشاره به توانمندیهای دانشگاه شهید چمران اهواز در حوزهی نیروی انسانی و تجهیزات آموزشی و پژوهشی، اظهار کرد: کمک به گسترش ارتباط دانشگاه با صنایع مختلف مرتبط با فولاد، تولید، شکلدهی، فرآیندهای ثانویه، تعمیر و نگهداری و... در صنایعی مانند لولهسازی، صنایع نفت و گاز، پتروشیمی و پالایشگاه از دیگر اهداف مرکز تحقیقات فولاد این دانشگاه است.
وی، ادامه داد: با تجهیز و راهاندازی آزمایشگاه تخصصی مرکز تحقیقات فولاد زمینهی همکاری میان دانشگاه و صنایع فولادی استان برای حل مشکلات صنایع فراهم شده است و تلاش خواهیم کرد با بهرهگیری از ظرفیتهای دانشگاه چالشها و فرصتهای صنعت فولاد بررسی و برای حل مشکلات راهکارهایی ارائه شود.
مدیر مرکز تحقیقات فولاد دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش دیگری از صحبتهای خود، اضافه کرد: از اقدامات انجام شده در مرکز تحقیقات فولاد دانشگاه میتوان به تشکیل هستههای پژوهشی «مواد و متالوژی»، «جوشکاری و اتصالات»، «شکلدهی فلزات و نورد»، «خوردگی، مهندسی سطح و مکانیزمهای تخریب»، «مهندسی مکانیک»، «مهندسی برق»، «مهندسی عمران»، «مهندسی عمران» و «اقتصاد، تجارت و بازاریابی در حوزهی صنعت فولاد» نام برد.
دهملایی با اشاره به تدوین بیش از 18 طرح پژوهشی و ارسال به مراکز صنعتی مربوطه، خاطرنشان کرد: با انجام بازدیدهای متعدد صنعتی و برگزاری نشستهایی با صنایع مختلف از جمله فولاد و معرفی توانمندیهای، نیروهای متخصص و تجهیزات دانشگاه توانستیم در مرکز تحقیقات فولاد خوزستان 18 طرح پژوهشی را تهیه کنیم.
وی، گفت: «توسعهی کارایی دستگاه defectomas از طریق مدلسازی عیوب و تجزیه و تحلیل سیگنالهای برگشتی»، «تحقیق و بررسی آماری میزان معرف فولادهای ساختمانی در ساختوسازها»، «تحقیق در نرمافزار درایو الکتروموتورهای DC بهمنظور کاهش Ripple جریان» و «مطالعه و بررسی شیوههای ممانعت و یا کاهش ورود روغن به فیلترهای شنی» از طرحهای پژوهشی قرارداد شده با شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران است.
مدیر مرکز تحقیقات فولاد دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: از دیگر طرحهای پژوهشی میتوان با شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران میتوان به «همکاری علمی در برگزاری سمپوزیوم ایران و سمینارهای مربوطه، صحهگذاری تیرآهن سبک گروه ملی»، «بررسی راهکارهارهای حذف کامل هزینههای انرژی سیستم روشنایی سالنهای تولید گروه ملی صنعتی فولاد ایران با اعمال روشهای بهینهسازی و بهکارگیری یک نمونه پایلوت در سالن کارخانهی لولهسازی» و «تجزیه و تحلیل آماری- اقتصادی دادهها، استقرار و آموزش سیستم کنترل کیفیت آماری در چرخههای تولید و بازرسی کیفیت گروه ملی صنعتی فولاد ایران» اشاره کرد.
دهملایی تصریح کرد: همچنین مرکز فولاد دانشگاه شهید چمران اهواز در قالب 25 طرح صنعتی منعقد شده با شرکت فولاد خوزستان همکاری دارد که از جمله این طرحها میتوان از «بررسی راهکارهای مناسب برای کاهش شمشهای درجهی 2 و ساخت دستگاه مارکینگ (در مرحلهی اجرا)»، «بررسی وضعیت آلودگی دما و غبار در سایت فولادسازی شرکت فولاد خوزستان و ارائهی راهکارهای اجرایی بهمنظور کاهش و کنترل دما و غبار (در مرحلهی اجرا)»، «ارزیابی فنی و اقتصادی بازیابی سرباره کنورتور فولادسازی، لجن تیکنر، ریمیت اسفنجی شرکت فولاد خوزستان» و «ارزیابی روشهای مختلف و تدوین دانش فنی-اجرایی روش (متد) بهینه برای بازیابی آهن از غبار کورههای قوس الکتریکی» اشاره کرد.
وی با اشاره به همکاریهای این مرکز با شرکتهای توسعهی نیشکر استان، اظهار کرد: مرکز فولاد خوزستان طرحهای پژوهشی «بررسی خوردگی کلیهی مخازن و لولههای فرآیند تولید در تماس با آب، بخار، شربت و گاز SO2»، «بررسی علل تخریب پره های توربین بخار (در حال اجرا)»، «بررسی علل تخریب مینگلر واحد تولید شکر خام و ارائه راهکار»، «بررسی و ارائه راهکار جهت بهبود عملکرد و افزایش طول عمر غلطکهای بخش آسیاب» و... را نیز در همکاری با کشت و صنعت نیشکر حکیم فارابی انجام داده است.
مدیر مرکز تحقیقات فولاد استان خوزستان با ارائهی راهکارهایی برای ارتقای فعالیتهای این مرکز، گفت: بهمنظور ارتباط هرچه بهتر با شرکتهای تولید کنندهی فولاد در استان میتوان «تنظیم تفاهمنامه همکاری میان مرکز تحقیقات فولاد دانشگاه شهید چمران اهواز و شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران»، «همکاری در تجهیز و راهاندازی آزمایشگاه تخصصی- تحقیقاتی مرکز تحقیقات فولاد»، «همکاری مشترک در برگزاری کارگاههای آموزش و وبنشستهای علمی-کاربردی»، « برگزاری کنفرانسهای ملی و بینالمللی و همایشهای منطقهای در حوزههای مختلف فولاد)»، «استخراج و تولید، تامین مواد اولیه، نورد و شکلدهی، جوشکاری و اتصال، خوردگی و بازرسی فنی و تجارت و اقتصاد فولاد و...» و «کمک به توسعهی مرکز تحقیقات فولاد دانشگاه بهعنوان مرکز هماندیشی و همفکری» را در دستور کار قرار داد.
دهملایی، گفت: انعقاد تفاهمنامههایی با صنایع مختلف از جمله شرکت فولاد اکسین خوزستان، شرکت پیشگامان فولاد جنوب، فولاد هرمزگان، فولاد کیش، شرکت ایدهپردازان، شرکت نیشکر حکیم فارابی و سازمان مدیریت صنعتی استان از دیگر فعالیتهای این مرکز در دانشگاه شهید چمران اهواز است.
وی در پایان با اشاره به اهداف دانشگاه شهید چمران اهواز در ارتباط هرچه بیشتر با صنعت و جامعه اظهار امیدواری کرد ظرفیتهای علمی، آموزشی و پژوهشی این دانشگاه بتوانند زمینهساز حل مشکلات بخش صنعت استان باشد.