03 03 2019 21:49
کد خبر : 1717908
تعداد بازدید : 770

اقدامات دانشگاه شهید چمران اهواز در حوزه مدیریت سبز

 

                           

معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز فعالیت‌های این دانشگاه در حوزه مدیریت سبز را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر حمیدرضا غفوری با اشاره به فعالیت‌های انجام‌شده در حوزه انرژی و انرژی‌های پاک از احداث نیروگاه خورشیدی فوتوولتاییک در این دانشگاه خبر داد و گفت: در حال حاضر با پنج پیمانکار مختلف مذاکره و طرح‌های این پروژه مطالعه شده است. مشکل اصلی در این بخش که مانع اجرایی شدن آن گردیده، عدم وجود سرمایه‌گذار در طرح است و در صورتی که سرمایه‌گذارانی حاضر به همکاری در این بخش باشند، قطعاً از حمایت و همکاری دانشگاه بهره‌مند خواهند شد.

وی از احداث نیروگاه CCHP در دانشگاه خبر داد و اضافه کرد: مطالعات این طرح نیز انجام‌شده و مذاکرات لازم با  سه پیمانکار صورت گرفته است اما به دلیل عدم تأمین اعتبار تاکنون به نتیجه نرسیده و فعلاً متوقف می‌باشد.

معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: همچنین سیستم گازسوز (GHP)برای کاهش پیک تابستانی در دانشکده‌های جدیدالاحداث اجرا می‌شود؛ در حال حاضر مطالعات مربوطه برای دو پروژه دانشکده عمران و معماری به متراژ پنج هزار و 500 مترمربع با ظرفیت سرمایشی 300 تن تبرید و دانشکده نفت،گاز و پتروشیمی به متراژ چهار هزار مترمربع با ظرفیت سرمایشی 200 تن تبرید تکمیل‌شده و منتظر تأمین بودجه آن برای عقد قرارداد می‌باشد؛ پروپوزال مربوطه برای تخصیص اعتبار به دفتر مدیریت انرژی سبز وزارت عطف ارسال گردیده است.

*بهینه‌سازی مصرف انرژی

غفوری با اشاره به کنترل سیستم روشنایی و برق مصرفی در دانشگاه، گفت: در بخش مصرف بهینه و روشنایی ساختمان‌ها تعویض چراغ‌های 36*3 وات فلورسنت با چراغ‌های LED  و استفاده از دو هزار عدد چراغ‌های 30 وات فوق کم‌مصرف در پروژه‌های عمرانی، انجام‌شده است.

    معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص کنترل سیستم‌های حرارتی، برودتی و تهویه مطبوع، اظهار کرد: در این زمینه خرید و نصب بوستر پمپ دور متغیر در ساختمان مرکزی و کوی استادان دانشگاه به منظور کاهش مصرف برق، خرید و نصب فیوز گازی برای انشعابات گاز خوابگاه خواهران و برادران برای جلوگیری از اتصالات گاز، خرید و نصب برج فایبرگلاس در موتورخانه شماره یک خوابگاه خواهران حضرت معصومه(س)، حذف تدریجی حدود 500 دستگاه کولرهای پنجره‌ای و جایگزینی آن با کولرهای اسپیلت در خوابگاه‌ها و برخی از قسمت‌های اداری، خرید و نصب دیگ‌های آبگرم جریان مستقیم خوابگاه خواهران حضرت معصومه(س) و... انجام‌شده است. نصب چشم‌های الکترونیکی برای کنترل روشنایی راهروها، اجرای طرح پایلوت هوشمند سازی روشنایی راهروها که باعث کاهش مصرف برق 10KW  در هر راهرو در ساعات پیک مصرف می‌شود نیز در دانشگاه انجام‌شده است.

*اصلاح معماری ساختمان‌های خوابگاه‌های دانشگاه

غفوری، بیان کرد: به منظور اصلاح معماری نامناسب بلوک‌ها در مجتمع خوابگاهی خواهران و جلوگیری از اتلاف انرژی برودتی در گرمای شدید منطقه، اصلاح معماری چهار دستگاه از بلوکه‌ای خوابگاهی با مسدود کردن راهروهای باز توسط پنجره دوجداره و احداث سایبان روی پنجره‌ها و همچنین دوجداره کردن در و پنجره‌های اتاق‌ها انجام شد، که تأثیر بسزایی در کاهش هدر رفت انرژی داشته است.

وی، افزود: همچنین به منظور کاهش مصرف پوستر و بنر برای اطلاع‌رسانی به دانشجویان دانشگاه مقرر گردیده تا سه تابلوی روان در میدان اصلی دانشگاه نصب گردد؛ نصب کلید فوتوسل در محوطه بیرونی دانشکده‌ها به منظور روشن و خاموش کردن اتوماتیک لامپ‌ها با توجه به روشنایی محیط از دیگر اقدامات انجام‌شده است.

*احداث ایستگاه پمپاژ آب خام

 غفوری، تصریح کرد: به دلیل فرسوده بودن بیش از حد تأسیسات پمپاژ شماره دو دانشگاه و نیاز فوری فضای سبز به آبیاری مداوم، ضرورت احداث ایستگاه پمپاژ جدید دوچندان گردید که پس از تأمین اعتبار، ایستگاه پمپاژ با سه  موتور 75 کیلووات ساخته و شهریور امسال در مدار استفاده قرار گرفت.

*طرح کاهش استفاده از ظروف یک‌بار مصرف

وی با اشاره به طرح استفاده از آب‌سردکن‌های نی دار در دانشگاه، گفت: همچنین طرح جایگزینی ظروف استیل بجای ظروف یک‌بار مصرف و پلاستیکی از سلف‌سرویس‌های دانشگاه نیز به اجرا درآمد و در این طرح 12 هزار قاشق چنگال استیل و نیز سه دستگاه ماشین ظرف‌شویی مخصوص شستشوی آن خریداری‌شده است که این کار کاهش مصرفی بالغ بر حذف 10 هزار عدد از ظروف یک‌بار مصرف در هرروز در دانشگاه را به دنبال دارد.

معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: اخیراً توسط یکی از شرکت‌های سازنده داخلی نوع خاصی از دستگاه‌های آبسردکن ارائه‌شده که در آن بجای استفاده از لیوان یک‌بار مصرف، از نی برای نوشیدن آب استفاده می‌شود و به این ترتیب مقدار مواد پلاستیکی مورداستفاده در هر بار نوشیدن به مقدار قابل‌ملاحظه‌ای کاهش‌یافته است.

*مدیریت پسآب  و طرح بازچرخانی آب

غفوری در خصوص طرح مدیریت پساب و بازچرخانی آب در دانشگاه با اشاره به اینکه مطالعات این طرح انجام و پروپوزال آن تهیه‌شده است، اظهار کرد: علیرغم حمایت اولیه وزارت عطف از طرح، به دلیل وجود خط فاضلاب شهری این مسئولیت به عهده‌ی آبفای خوزستان گذارده شد. درنتیجه با آبفای استان مذاکره و در حال انعقاد قرارداد پژوهشی به منظور اجرای این طرح به صورت پایلوت می‌باشیم.

وی، بیان کرد: همچنین طرح باز چرخانی و استفاده مجدد از جمع‌آوری آب کولرها که مصارف استفاده از این آب جمع‌آوری‌شده در فضای سبز و موتورخانه‌ها می‌باشد، در حال انجام است.

 *احداث  فضاهای سبز در خوابگاه خواهران و برادران

معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز درباره طرح‌های احداث فضای سبز در خوابگاه‌های دانشجویی و دانشگاه گفت: خاک ریزی و تسطیح بیش از سه هزار سرویس خاک نباتی مرغوب، لوله‌کشی بیش از 9 هکتار محوطه در خوابگاه، احداث بیش از پنج هکتار محوطه در خوابگاه، احداث خزانه فضای سبز ( کاشت و پرورش گل‌های فصلی و قلمه گیری و ... ) قریب به 500 هزار مترمربع ،گل‌کاری اکثر محوطه‌های دانشگاه و خوابگاه‌ها، احداث فضای سبز در دانشکده‌ها، کاشت بیش از  هفت هزار اصله نهال در بسیاری از مناطق دانشگاه و... انجام‌شده است که تمام این اقدامات توسط نیروهای زحمتکش اداره فضای سبز دانشگاه صورت گرفته است.

*پسماند آلی فضای سبز و تأمین کود کمپوست

غفوری درباره تهیه کودکمپوست در دانشگاه، اظهار کرد: روش تبدیل پسماند آلی فضای سبز به صورت سیستم پویا می‌باشد به طوری که هر چه نخاله فضای سبز در یک سال حاصل می‌گردد به کود کمپوست تبدیل می‌شود. علت راه‌اندازی این موردنیاز دائمی فضای سبز به کودهای آلی مغذی و سالم بوده است که با داشتن ماده اولیه تولید کمپوست شامل چمن، شاخ و برگه‌ای هرس شده و ... این امر در دستور کار دانشگاه قرار گرفت و هم‌اکنون کمپوست باکیفیت مناسب در حال تولید می‌باشد.

معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: این طرح برای ظرفیت اولیه‌ای بالغ بر 40تن در سال پیش‌بینی و اجرا شد اما خوشبختانه در حال حاضر ظرفیت آن به 300 تن در سال رسیده است که علاوه بر بی‌نیاز کردن دانشگاه از خرید کود، هزینه حمل نخاله‌های سبز به بیرون از دانشگاه نیز به صفر رسیده است.

*طرح تفکیک زباله از مبدأ

وی در پایان، بیان کرد: در خصوص جمع‌آوری زباله‌های خشک (کاغذی) به منظور استفاده برای بازیافت زباله‌ها، با پیمانکاران بخش خصوصی قراردادی بسته‌شده است.

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت