افزایش 40 درصدی اعتبارات دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1403 - دانشگاه شهید چمران اهواز

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تخصیص بیش از 100 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی به این دانشگاه از افزایش 40 درصدی اعتبارات این دانشگاه در سال 1403 خبرداد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیمحمد آخوندعلی در آیین نکوداشت روز معلم و مقام استاد که در تالار اجتماعات دانشکدۀ اقتصاد و علوم اجتماعی برگزار شد، گفت: این آیین به مناسبت نکوداشت یاد و خاطرۀ شهید مطهری و پاسداشت مقام معلم و استاد در این دانشگاه برگزار میشود. استاد مطهری آثار و سخنرانیهای گرانقدری از خود به یادگار گذاشتند که نه تنها جهان اسلام بلکه جهان غیراسلام را نیز تحت تاثیر قرار داد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، گفت: امیدواریم به زودی ریشۀ این رژیم ظالم از زمین پاک شود و دیر یا زود این اتفاق خواهد افتاد.
آخوندعلی در بخش دیگری از صحبتهای خود، عنوان کرد: در ابتدای پذیرش مسئولیت، دانشگاه بیش از 150 میلیارد تومان بدهی داشت.
وی با بیان اینکه در پایان سال گذشته 18درصد به اعتبارات دانشگاه افزوده شد که این مسئله در طول تاریخ دانشگاه بیسابقه بوده است، اظهار کرد: در پایان سال 1401 و ابتدای سال 1402 نیز 75 میلیارد تومان به اعتبارات پایۀ دانشگاه افزوده شد که در ابتدا میخواستند این اعتبار به دانشگاه هبه شود که با پیگیریهای لازم از طریق نمایندگان مجلس و کمیسیون تلفیق این میزان به اعتبارات دانشگاه افزوده شد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: با توجه به افزایش 40 درصدی اعتبارات اختصاص یافته به دانشگاه در سال 1403، در صورت تخصیص و افزایش نیافتن تورم این میزان افزایش اعتبار میتواند به حل بسیاری از مشکلات کمک کند.
آخوندعلی، گفت: همچنین در دوسال قبل وضعیت دانشگاه در بخش حسابرسی در میان دانشگاههای استان مطلوب ارزیابی شده است.
آخوندعلی با ارائۀ گزارشی کوتاه از فعالیتهای انجام شده در دوسال گذشته، خاطرنشان کرد: پس از ابلاغ ریاست دانشگاه از سوی وزیر علوم برنامهای به عنوان برنامۀ راهبردی به دکتر زلفیگل ارائه شد تا بتوان دانشگاه را که در آن دوران در شرایط خاصی به سرمیبرد، ساماندهی کرد.
وی افزود: این در حالی بود که برنامۀ پنجسالۀ دوم دانشگاه تدوین شده بود و برنامۀ دیگری نیز در استانداری خوزستان گردآوری کرده بودند؛ از این با تلفیق این سه برنامه، برنامۀ راهبردی دانشگاه آماده و بخشهایی از آن تاکنون اجرایی شده است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: پس از استقرار تیم مدیریتی جدید دانشگاه (اعضای هیئت رئیسه) شامل افراد متدین، جوان، با درجۀ علمی شاخص و... ترمیم بدنۀ مدیریتی دانشگاه آغاز شد و در دوسال گذشته بیش از 140 انتصاب در دانشگاه انجام شده است.
آخوندعلی، ترمیم هیئت رئیسه، هیئت جذب، هیئت ممیزه و... را بخش دیگری از فعالیتهای انجام شده عنوان کرد و گفت: ارتباط با دستگاههای اجرایی و صنایع خرد و کلان استان از دیگر برنامههای دانشگاه بود که خوشبختانه به خوبی انجام شده است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز به انعقاد تفاهمنامه با شهرداری کلانشهر اهواز اشاره کرد و افزود: در قالب این تفاهمنامه شبکۀ انتقال آبهای سطحی غرب اهواز از زمینهای دانشگاه عبور کرد که با اجرای این پروژه بخشی از مشکل آبگرفتگی معابر شهر در زمان بارندگیها حل شده است و شهرداری اهواز نیز متعهد شد که 30 میلیارد تومان برای بازسازی دانشکدۀ سهگوش و معادل این اعتبار را نیز برای بهسازی آسفالت و بخشهای دیگر در پردیس دانشگاه، اختصاص دهد.
آخوندعلی دربارۀ وضعیت املاک دانشگاه نیز، بیان کرد: در حال حاضر وضعیت زمین دانشگاه در شمال کشور و دانشکدۀ سهگوش به سرانجام رسیده و این دو ملک به دانشگاه واگذار شده است. همچنین با استفاده از قانون مولدسازی بخشی از مشکل منازل ملیراه دانشگاه حل شده است و مقرر شد به ازای این واحدها حدود 100 واحد (منازل سازمانی) به اعضای هیئت علمی جوان واگذار شود. در دوسال گذشته نیز بخش دیگری از اراضی دانشگاه به صورت قانونی بازپس گرفته شده است.
وی از دریافت موافقت اصولی با راهاندازی پردیس علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز خبر داد و بیان کرد: موافقت با راهاندازی این پردیس هفتۀ گذشته به دانشگاه اعلام شده است و با ایجاد این پردیس، بسترهای لازم برای فعالیت هرچه بهتر اعضای هیئت علمی جوان بیش از پیش فراهم میشود.
وی با اشاره به قرارگرفتن چهار عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در میان استادان نمونۀ آموزشی کشور گفت: در سال گذشته دکتر ارشدی و دکتر غفوری و امسال نیز دکتر خجستهمهر و دکتر کیاست در جمع استادان نمونۀ کشور قرار گرفتهاند که این مسئله افتخاری برای دانشگاه محسوب میشود.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز از جذب 80 عضو هیئت علمی در این دانشگاه خبر داد و گفت: جلسههای بسیاری در این هیئت تشکیل شد و شرایط افراد مورد بررسی قرار گرفت. همچنین پروندههای بسیاری در هیئت ممیزه وجود داشت که با کاهش پروسۀ کاری این پروندهها بررسی شده و 150 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه ارتقا یافتهاند.
آخوندعلی در خصوص نیروی انسانی دانشگاه نیز گفت: براساس استاندارد باید به ازای هر استاد سه دهم نیروی انسانی وجود داشته باشد. 1200 تا 1300 نیروی حجمی، قراردادی، شرکتی، پیمانی و رسمی در دانشگاه فعالیت دارند. الان حقوقی که سهم کارکنان را تشکیل میدهد با حقوق اعضای هیئت علمی برابر است زیرا تعداد کارکنان از نظر استاندارد شش برابر و از نظر تعداد دوبرابر است.
وی در خصوص سفر هیئت دولت به استان خوزستان، بیان کرد: در آخرین سفر هیئت دولت به استان خوزستان با رایزنیهای لازم مقرر شد چهار ساختمان نیمهکارۀ دانشگاه از مجموع 10 پروژه با تخصیص اعتبارات لازم از سوی دولت تکمیل شود. دو پروژه نیز از محل اعتبارات نفت تکمیل خواهد شد و اعتبارات لازم برای دیگر پروژهها نیز از محل مولدسازی تامین میشود.
در ادامه حجتاسالاموالمسلمین علی عیدیان، معاون نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز با گرامیداشت یاد و خاطرۀ شهید مطهری، از تلاش و مجاهدت اعضای هیئت علمی این دانشگاه تقدیر کرد و گفت: علم، دانش و آگاهی در منابع دینی از ارزش بسیار زیادی برخوردار است و این نشان دهندۀ جایگاه رفیع معلمان و استادان است.
وی، افزود: اگر سیرۀ پیامبر اکرم (ص) را مطالعه کرده و احادیث امامان (ع) را مرور کنیم به این نگاه ویژه واقف خواهیم شد.
معاون نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: کار اعضای هیئت علمی بسیار ارزشمند است و معلمی والاترین جایگاه را دارد. هیچکس با مطالعه کتاب دانشمند نخواهد شد بلکه پرورش و تعلیم است که میتواند موجب رشد انسان شود.
حجتاسالاموالمسلمین علی عیدیان، بیان کرد: شهید مطهری صرفا سخرانی نمیکردند و کتاب نمینوشتند، بلکه قوۀ عقلیۀ مخاطب را درگیر میکردند.
گفتنی است در پایان این آیین، نشست پرسش و پاسخ با حضور اعضای هیئت رئیسۀ دانشگاه، برگزار شد.