08 01 2023 23:37
کد خبر : 1582432
تعداد بازدید : 712

اعتماد به دانشگاه‌ها منجر به افزایش تاب‌آوری صنایع در چالش‌های پیش‌رو می‌شود

 

 

 

مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ظرفیت‌های علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها و لزوم به‌کارگیری این ظرفیت‌ها در حوزه‌ی صنعت، تاکید کرد: اعتماد به دانشگاه‌ها و مراکز علمی منجر به افزایش تاب‌آوری صنایع در چالش‌های پیش‌رو خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیرضا دنه‌دزفولی در چهارمین جشنواره‌ و نمایشگاه پژوهش وف ناوری گروه ملی صنعتی فولاد ایران که روز گذشته در تالار اندیشه‌ی گروه ملی صنعتی فولاد ایران برگزار شد درباره‎ی ظرفیت‌های کشور ایران و استان خوزستان در حوزه‌ی صنعت و انرژی بیان کرد: کشور ایران بزرگ‌ترین مجموع ذخایر نفت و گاز دنیا را دارد و دومین کشور دنیا در منابع گاز است و 16درصد از منابع گاز کشور، در استان خوزستان تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه استان خوزستان تولید کننده‌ی 85 درصد از نفت کشور است، بیان کرد: ایران چهارمین کشور در ذخایر منابع نفتی است. برآوردها نشان می‌دهد در میان کشورهای بزرگ نفتی، ذخایر کشور ونزوئلا دیرتر از همه‌ی کشورها به پایان می‌رسد و پیش‌بینی شده است 345 سال دیگر ذخایر این کشور به اتمام برسد.

مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: همچنین کشور ایران چهارمین کشور دنیا در زمینه‌ی توسعه‌ی فناوری نانو و یازدهمین کشور دنیا در استفاده از نیروگاه‌های برق‌ آبی است که 60 درصد انرژی برق آبی کشور در خوزستان تولید می‌شود.

دنه‌دزفولی خاطرنشان کرد: کشور ایران در تولید گندم نیز رتبه‌ی سیزدهم جهان و در تولید فولاد رتبه‌ی دهم را دارد و استان خوزستان سهم بسزایی در تولید گندم و فولاد کشور دارد.

مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه هفت درصد ذخایر جهان در اختیار کشور ایران است، گفت: محصولات معدنی ایران شامل 68 نوع ماده‌ی معدنی غیرنفتی است که ذخایر کشف شده به حدود 37 میلیارد تن می‌رسد. برآوردها نشان می‌دهد که ذخایر بالقوه در کشور حدود 60 میلیارد تن بوده که ارزش برآورد شده این ذخایر معدنی معادل یک‌میلیارد و 400 میلیون دلار است.

دنه‌دزفولی با تاکید بر اهمیت ارتباط میان صنعت و دانشگاه، گفت: دانشگاه‌ها بنیان دانش برای پاسخگویی به نیازهای توسعه‌ای و رشد فناوری هستند و از سوی دیگر صنایع نیز محل بلوغ فناوری و تولید کالا برای زندگی پایدار محسوب می‌شوند.

وی از  عدم تاسیس رشته‌های دانشگاهی متناسب با نیازهای منطقه‌ای، عدم ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها، عدم توجه به افق نیازهای منطقه‌ای در برنامه‌ریزی طرح‌های توسعه‌ای دانشگاه، عدم تخصیص بودجه به پژوهش‌های بنیادین، وجود مقررات دست و پاگیر مالی و اداری، عدم استفاده از تمام ظرفیت‌های علمی اعضای هیئت‌علمی، عدم استفاده از بازنشستگان صنعت در تدریس دروس کاربردی، موازی‌کاری نهادهای فناوری در دانشگاه‌ها و... به عنوان مشکلات دانشگاه در همکاری‌ با صنعت نام برد.

مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز همچنین نگاه به پژوهش به عنوان فعالیت‌هایی با اهمیت کمتر، عدم استفاده از متخصصان صنعتی در واحدهای تحقیق و توسعه، عدم آگاهی از نیازهای سازمانی، عدم تعریف مسئله به‌صورت روشن و واضح، عدم سرمایه‌گذاری صنعت در انجام طرح‌های بنیادن و... را از مشکلات صنعت در همکاری با دانشگاه برشمرد.

دنه‌دزفولی با اشاره به راه‌کارهایی برای بهبود همکاری میان صنعت و دانشگاه، خاطرنشان کرد: شکل‌گیری دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم در بهبود همکاری میان دانشگاه و صنعت نقش مهمی دارد و می‌توان با تاسیس آزمایشگاه‌های تخصصی و استاندارد، اختصاص سهم بیشتر به انجام تحقیقات کاربردی مورد نیاز صنایع، مهارت‌افزایی، هدایت شغل و کاریابی (طرح دستیار فناوری)، برگزاری دوره‌های دکتری پژوهش‌محور و پسادکترا، فرصت مطالعاتی اعضای هیئت‌علمی در صنعت، انجام طرح‌های کلان ملی و... این روند را تسریع کرد.

وی با اشاره به بخشی از فعالیت‌های آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: از آذرماه سال گذشته تاکنون حدود چهار هزار و 575 نمونه و 26 هزار و 426 آنالیز در آزمایشگاه دانشگاه دریافت و آزمون و آنالیز آن انجام شده است.

مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز از استقرار و دریافت گواهینامه‌ی  سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه براساس استاندارد 17025ISO/ IEC  و دریافت گواهی نامه‌ی 17025ISO/ IEC  ویرایش 2017  از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران به عنوان بالاترین در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز خبر داد و گفت: این گواهی‌نامه پنج حوزه‌ی مایکوتوکسین‌ها و فلزات سنگین غلات دامی و مواد افزودنی غذایی، باقی مانده‌ی سموم، میکروبی و ویژگی‌های فیزیک و شیمیایی را شامل می‌شود.

دنه‌دزفولی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ایجاد دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1362 بیان کرد: دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه در این سال فعالیت‌های خود را براساس آیین‌نامه‌ی دفاتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آغاز کرد و بنا بر ضرورت‌هایی که برای توسعه‌ی جنبه‌های مختلف تحقیقاتی احساس می‌شد این دفتر در سال 1382 با عنوان مدیریت دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه به طور مستقل و زیر نظر معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه فعالیت‌های جدید خود را آغاز کرد.

وی، اضافه کرد: در دانشگاه شهید چمران اهواز 15 پژوهشکده و مرکز تحقیقات فعالیت دارد و این دانشگاه جزو یکی از دانشگاه‌های تراز اول کشور در حوزه‌ی ارتباط با صنعت و تاثیرگذار در انجام کلان پروژه‌های منطقه‌ای و ملی محسوب می‌شود.

دنه‌دزفولی در پایان، گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز از سال 1384 تا 1394 در اجرای پروژه‌هایی با شرکت فولاد همکاری داشته است که شامل 13 پروژه به مبلغ 300 میلیون تومان است. همچنین در سال 1401 نیز چهار پروژه‌ی مشترک اجرا شده است که اعتبار این پروژه‌ها حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان می‌رسد.

 

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت