از اهدای بستهی حمایتی به مناسبت عید فطر به کارکنان تا تخصیص 118 درصدی اعتبارات در سال 1401 - دانشگاه شهید چمران اهواز

دکتر علیمحمد آخوندعلی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز آخرین وضعیت اعتبارات سال گذشته و امسال این دانشگاه را تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر آخوندعلی با آروزی قبولی طاعات و عبادات برای خانوادهی بزرگ این دانشگاه بیان کرد: امیدواریم امسال بتوانیم با سعی و تلاش و همت کارکنان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان این دانشگاه در راستای تحقق شعار سال که مقام معظم رهبری با عنوان «مهار تورم، رشد تولید» نامگذاری کردهاند حرکت کرده و با تکیه بر تواناییهای این دانشگاه در حوزههای مختلف علمی، آموزشی و فرهنگی در راستای حل مشکلات جامعه و استان خوزستان گام برداریم.
وی با تقدیر از تلاش کارکنان این دانشگاه در سال گذشته، بیان کرد: تلاش کردهایم بتوانیم در حد بضاعت حمایتهای لازم را از یاوران علمی دانشگاه داشته باشیم و در این باره در آستانهی سال نو بستهی حمایتی به همهی کارکنان این دانشگاه اهدا شد. همچنین به مناسبت در پیش بودن عید مبارک فطر نیز عیدانهای به حساب کارکنان دانشگاه واریز خواهد شد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به وضعیت اعتبارات این دانشگاه در سال 1401، بیان کرد: تا پایان اسفندماه سال گذشته به لطف خدا علاوه بر اعتبارات مصوب بیش از 18 و دو دهم درصد دیگر اعتبارات را برای دانشگاه جذب کنیم که احصای این اعتبارات پیش از پایان سال قبل توفیق خوبی برای دانشگاه بود.
آخوندعلی با بیان اینکه تخصیص این میزان اعتبار علاوه بر اعتبارات مصوب، در کل کشور و تاریخ دانشگاه شهید چمران اهواز بیسابقه بوده است، بیان کرد: همچنین تلاش شد که بخشی از دیون دانشگاه شهید چمران اهواز از جمله حقالتدریسها، پژوهانهی استادان و... که از سالهای قبل بر عهدهی دانشگاه باقی مانده و مبلغ آن حدود 170 میلیارد تومان است پرداخت شود.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: پرداخت دیون بازنشستههای دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش کارکنان و اعضای هیئت علمی و حق التالیف استادان و تفاوت احکام که موجب تفاوت حقوقی شده بود از دیگر نگرانیهای مسئولان دانشگاه بود که این مطالبات نیز پرداخت شده است.
آخوندعلی یکی از نگرانیهای مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز را پرداخت مطالبات و دیون پیمانکار طبخ غذای دانشجویی عنوان کرد و گفت: 25 میلیارد تومان از این مطالبات پرداخت شده است.
وی، ادامه داد: با توجه به احصای بیش از 118 درصد اعتبارات در سال 1401 بنابراین توفیق یافتیم که بخش قابل توجهی از دیون دانشگاه را پرداخته و یا در حال پرداخت هستیم؛ تمامی دیون دانشگاه دستهبندی شده و دستورات لازم برای پرداختها به به امور مالی داده شده است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: در برخی از موارد شنیده میشود که پرداخت دیر هنگام مطالبات برای استفاده از سودهای بانکی است در صورتی که دانشگاه از محل دریافت این مبالغ هیچ گونه سود بانکی دریافت نمیکند؛ زیرا حسابهای دانشگاه متمرکز شده و نزد بانک ملی است و مطالبات از سوی سازمان برنامه و بودجه یا خزانه از طریق خزانه به بانک مرکزی و پس از آن به بانک ملی واریز می شود و هیچ گونه سودی به این دانشگاه تعلق نمیگیرد.
آخوندعلی با اشاره به پرداخت پژوهانهی سال 1400 اعضای هیئت علمی دانشگاه، خاطرنشان کرد: حقالتالیف اعضای هیئت علمی دانشگاه نیز به طور کامل پرداخت خواهد شد و حقالتدریس ترمهای گذشته نیز به طور کامل پراخت شده و پس از چندسال توانستهایم مطالبات این بخش را به طور کامل بهروز نماییم.
وی کمبود اعتبارات در سال 1402 را یکی از مشکلات اساسی این دانشگاه عنوان کرد و گفت: تلاشهای بسیاری انجام دادهایم که بتوانیم مشکل اعتبارات دانشگاه در سال جدید را حل کنیم و در این زمینه ارتباط خوبی با نمایندگان مجلس و کمیسیون تلفیق، مسئولان سازمان برنامه و بودجه، مدیران ارشد کشور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاون اول رئیس جمهور و... داشتهایم و عمده مشکلات دانشگاه در سه بخش با مستندات ارائه شده است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: با توجه به پیگیریهای انجام شده و نشست با اعضای کمیسیون تلفیق مجلس شواری اسلامی با حضور وزیر محترم علوم مقرر شد علاوه بر اعتبارات مصوب سال 1402 که هنوز دقیقاً مشخص نشده است، اعتباری معادل 75 میلیارد تومان به عنوان اصلاح لایحهی بودجه سال 1402 به دانشگاه شهید چمران اهواز اختصاص داده شود که میتواند پایهی دانشگاه را تغییر داده و بخش دیگری از دیون دانشگاه را مستهلک نماید.
وی دربارهی پروژههای عمرانی نیمه تمام این دانشگاه نیز گفت: برخی از این پروژهها قدمتی 15 ساله دارند که با پیشرفت فیزیکی صفر تا 70 درصدی باقی ماندهاند که اگر طولانی شدن اجرای آنها در شرایط کنونی برای دانشگاه شهید چمران اهواز مشکلاتی را ایجاد کرده است. تخصیص دوبارهی اعتبارات برای این پروژههای عمرانی کاری بسیار سخت و انجام نشدنی است و با توجه به در پیش بودن سفر رئیس جمهور محترم به استان خوزستان تلاش خواهیم کرد این مسئله در جلسات طرح و برای حل این مشکل دانشگاه برنامهریزی شود. در غیر این صورت این پروژه فرسودهتر شده و دانشگاه و دانشجویان از خدمات آن محروم خواهند ماند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان با اشاره به برگزاری برنامهی افطار استادان این دانشگاه، گفت: امیدواریم با برگزاری این ضیافت بتوانیم از همهی استادان گرانقدر دانشگاه شهید چمران اهواز به پاس تلاش و کوشش آنان برای از سرگیری دوبارهی کلاسهای درس تقدیر نماییم.