27 02 2023 22:33
کد خبر : 1577778
تعداد بازدید : 634

ارائه‌ی 118 مقاله در ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زه‌کشی

 

 

 

دبیر علمی ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زه‌کشی گفت: 251 مقاله به دبیرخانه‌ی این همایش در دانشگاه شهید چمران اهواز ارسال شده است که از این تعداد 118 مقاله ارائه‌ می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر محمد الباجی در آیین افتتاحیه‌ی این همایش که صبح امروز سه‌شنبه نهم اسفندماه در تالار شهید مطهری دانشکده‌ی علوم برگزار شد، گفت: 69 نفر داوری این مقالات بر عهده داشتند و از مجموع مقالات ارائه شده 30 مقاله‌ی برتر در سه مجله به چاپ می‌رسد.

وی، افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده هفتمین کنفرانس مدیریت شبکه‌های آبیاری و زه‌کشی سال 1403 به صورت ملی و بین‌المللی با حضور کشورهای همسایه و با محور «آبیاری و زه‌کشی در مناطق خشک و نیمه‌خشک» برگزار می‌شود.

دکتر منا گلابی‌زاده دبیر ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زه‌کشی نیز گفت: این همایش از سال 1385 به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز آغاز به کار کرده است.

وی بیان کرد: در پنج دوره‌ی گذشته بیش از چهارهزار نفر به عنوان نویسنده‌ی مقاله با این همایش همکاری داشته‌اند و به 717 مقاله‌ی ارائه شده نیز در این همایش نیز ارجاع شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: بحران تامین آب و پیامدهای آن از مهم‌ترین چالش‌های این حوزه است . در حال حاضر 85 درصد از کشورمان در ناحیه‌ی گرم و خشک قرار گرفته است و میزان بارش‌ها یک سوم متوسط جهانی و تبخیر نیز 20 درصد متوسط جهانی است.

گلابی‌زاده، تصریح کرد: استان خوزستان از گذشته مهد شبکه‌‌های آبیاری و زه‌کشی بوده است که این شبکه‌ها تحت پوشش شرکت‌های مختلفی است.

علیرضا الماسوندی معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: امنیت آب به لحاظ کمی و کیفی از ارزش بسیاری برای نسل کنونی و آینده برخوردار است.

وی بیان کرد: اگر در حوزه‌ی منابع آبی امنیت لازم برقرار شد می‌توان بسترهای لازم برای توسعه‌ی پایدار دیگر بخش‌ها را نیز فراهم کرد.

معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران، بیان کرد: لازم است ذی‌نفعان در اجرا و برنامه‌ریزی منابع آبی کشور مشارکت داشته باشند؛ نمی‌توان برای آب هیچ جایگزینی را در نظر گرفت و مانند انرژی نیست که با شیوه‌های دیگر بتوان به آن دست یافت.

الماسوندی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم منابع آبی کشور را آلوده کرده و یا استفاده‌ی بیشتری از این منابع داشته باشیم و برای آن جایگزینی نیز در نظر نگیریم، به توسعه‌ی پایدار نخواهیم رسید.

وی، افزود: در حوزه‌ی آلاینده‌های آب و خاک قوانین بازدارنده‌ای در کشورمان وجود ندارد و این مسئله مشکلاتی را به وجود آورده است. آب‌های غیرمتعارفی در استان خوزستان وجود دارد و نباید از آب تصفیه شده برای صنایع استفاده شود و به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که صنایع از آب‌ شیرین‌کن، پساب‌ها، آب دریا و... استفاده کنند.

گفتنی است ششمین همایش ملی مدیریت شبکه‌های آبیاری و زه‌کشی نهم تا 11 اسفندماه به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می‌شود.

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت