آیین نکوداشت سالروز آزادسازی خرمشهر در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد - دانشگاه شهید چمران اهواز

با حضور سردار امیر حیات مقدم، رئیس پژوهشکدهی شورای عالی امنیت ملی، دکتر علیمحمد آخوندعلی، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و جمعی از مسئولان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه، آیین نکوداشت سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علیمحمد آخوندعلی، در این آیین که پیش از ظهر امروز چهارشنبه سوم خردادماه در تالار اجتماعات شهید مطهری دانشکدهی علوم برگزار شد، بیان کرد: هدف نهایی دشمن در دوران هشت سالهی دفاع مقدس، محاصرهی استان خوزستان از مسیر خرمشهر در جنوب و دزفول در شمال استان بود، اما در همان روزهای نخست رشادت مردم این دو شهر موجب شد دشمن بعثی نتواند به هدف خود برسد.
وی، افزود: مقاومت مردم خرمشهر و جوانانی که گروه گروه از سراسر کشور به استان خوزستان آمده بودند موجب آزادسازی این شهر شد، اما دزفول تا آخرین روزهای دفاع مقدس هدف حملهی دشمن قرار داشت.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه خوزستان دروازهی ورود تشیع به ایران است، گفت: مردم مخلص خوزستان بیرق ولایت و ولایتمداری را بلند کرده و تا امروز نیز برافراشته نگه داشتهاند.
در ادامه سردار امیر حیات مقدم، رئیس پژوهشکدهی شورای عالی امنیت ملی، با ادای احترام به شهدای هشت سال دفاع مقدس، شهدای مدافع امنیت و مدافع حرم، یاد و خاطرهی پنج شهید مرزبان کشورمان را که در حملهی اشرار به هنگ مرزی سراوان به شهادت رسیدند، گرامی داشت.
وی بیان کرد: در سومین روز از خردادماه سال 1361 و در عملیات بیتالمقدس، خرمشهر به دست رزمندگان اسلام آزاد شد و شهرهای اهواز و آبادان نیز از تیررس دشمن رها شدند.
رئیس پژوهشکدهی شورای عالی امنیت ملی، خاطرنشان کرد: تا پیش از آغاز جنگ تحمیلی خرمشهر چندین بار مورد تعرض دشمن قرار گرفته بود اما هربار با انجام مذاکرات سیاسی بازپس گرفته میشد؛ تنها در دوران هشت سالهی دفاع مقدس است که خرمشهر با جهاد و شهادت و به دست شهیدان و رزمندگان اسلام به آغوش کشورمان بازگشته است. از این رو خرمشهر سمبل پیروزی کامل در جنگ است.
حیاتمقدم، بیان کرد: رزمندگان اسلام توانستند در عملیاتهای ثامنالائمه، فتحالمبین و طریقالقدس بسیاری از شهرهای استان خوزستان را از حصر خارج کنند؛ اما رژیم بعث با تمام توان در خرمشهر مستقر شده بود و با آزادی این شهر، همهی هیمنهی پوشالی صدام و کشورهای حامی وی از هم پاشید و فرو ریخت.
رئیس پژوهشکدهی شورای عالی امنیت ملی بیان کرد: جنگ با دشمن بعثی در سه مرحلهی تثبیت دشمن، خروج دشمن و تنبیه متجاوزان انجام شد. خرمشهر در سال 1361 خرمشهر با انجام عملیات بیتالمقدس آزاد شد درحالی که جنگ شش سال بعد به پایان رسید و رزمندگان اسلام توانسته بودند در همان سالهای نخست بیش از 96 درصد از خاک کشورمان را که در اشغال دشمن بود آزاد کنند.
وی اظهار کرد: این سوال طرح میشود که چرا با آزادسازی بسیاری از اراضی، جنگ بازهم ادامه یافت که در پاسخ به این شبهه میتوان اینگونه توضیح داد که در آن دوران هنوز یک هزار کیلومتر از خاک خوزستان در اختیار دشمن بود و اگر در چنین شرایطی جنگ را تمام میکردیم این خاک در دست آنان باقی می ماند؛ از این رو ارزش داشت که جنگ را تا زمان آزادسازی همهی خاک کشورمان از دست دشمنان ادامه دهیم.
رئیس پژوهشکدهی شورای عالی امنیت ملی، افزود: همچنین در آن تاریخ هنوز قطعنامهی بینالمللی وجود نداشت و قطعنامه پس از عملیات کربلای ۵ صادر شد. بنابراین در سوم خردادماه سال ۱۳۶۱ از نظر سیاسی دستمان خالی بود و تمامی توافقها در حد آتشبس بود.
حیاتمقدم، تصریح کرد: بیشک رزمندگان کشورمان پیروز نهایی این نبرد نابرابر بودند، زیرا کشور ایران جنگ را آغاز نکرده بود و این راهبرد در حال حاضر نیز وجود دارد. کشور ایران به هیچ کشور قدرتمند و یا ضعیفی حمله نکرده و نخواهد کرد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به وضعیت کنونی در جامعه، گفت: برخی به آیهی «لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ» اشاره میکنند، در حالی که بیحجابی در جامعهی اسلامی برای زنان و مردان وجود ندارد.
رئیس پژوهشکدهی شورای عالی امنیت ملی، گفت: مقام معظم رهبری همواره در سخنان خود بر این مسئله تاکید کردهاند که «امر با معروف در کشور لسانی انجام شود»؛ با این شیوه میتوان بخش قابل توجهی از مشکلات جامعه را حل کرد.
گفتنی است در پایان این آیین، با اهدا لوح تقدیر از سردار امیر حیاتمقدم، رئیس پژوهشکدهی شورای عالی امنیت ملی، تقدیر شد.
همچنین صبح امروز همزمان با سوم خردادماه، سالروز آزادسازی خرمشهر، دانشگاهیان شهید چمران اهواز با حضور در یادمان شهدای گمنام دانشگاه با آرمانهای امام راحل و شهدای هشت سال دفاع مقدس تجدید بیعت کردند.