16 01 2023 01:21
کد خبر : 1581877
تعداد بازدید : 581

آیین تجلیل از خانواده‌های شهدا و ایثارگران دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد

 

 

با حضور دکتر علی‌محمد آخوندعلی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز آیین تجلیل از همسران شهدا، بانوان رزمنده و دانشجویان شاهد و ایثارگر به نام مبارک حضرت زهرا(س) این دانشگاه و اعضای ستاد هفته‌ی دفاع مقدس دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر آخوندعلی در این آیین که پیش از ظهر امروز دوشنبه 26 دی‌ماه در سالن اجتماعات حوزه‌ی ریاست برگزار شد از تلاش مجموعه‌ی دانشگاه در برپایی ویژه برنامه‌های نکوداشت هفته‌ی دفاع مقدس و تجلیل از خانواده‌های شاهد و ایثارگر این دانشگاه تقدیر کرد.

وی با اشاره به اینکه بانوان یادگاران دوران دفاع مقدس هستند، گفت: در دوران تحصیل در دانشگاه جندی شاپور پیشین و شهید چمران کنونی شاهد رویدادهای مهمی در درون این دانشگاه بوده‌ام و خاطرات بسیاری از مبارزات پیش از انقلاب اسلامی ایران و همچنین دوران دفاع مقدس به یاد دارم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: دشمن بعثی هدف خود را بر تسخیر استان خوزستان متمرکز کرده بود و تلاش داشتند با از بین بردن اسنجام ملی به این هدف خود برسند که همواره در تمامی دوران در این مسیر ناکام بوده‌اند.

آخوندعلی، اظهار کرد: استان خوزستان مرکز تشیع در ایران است و قومیت‌های مختلف استان خوزستان همواره در صلح و آرامش در کنار یکدیگر زندگی کرده‌ و دوشادوش یکدیگر در مقابل دشمنان پایداری کرده‌اند.

وی، افزود: بسیاری از شرکت‌های بزرگ صنعتی تا پیش از انقلاب اسلامی از سوی شرکت‌های چند ملیتی از جمله امریکایی اداره می‌شد که پس از انقلاب مدیریت و اختیار این شرکت‌ها به ملت ایران محول شد.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: این دانشگاه در دوران دفاع مقدس مرکز اندیشه و تفکر و پایداری بود و توانست در آن دوران نقش بسزایی در تحولات و تصمیمات کلان فرمانده‌های آن دوران داشته باشد.

آخوندعلی، عنوان کرد: در دوران دفاع مقدس دانشکده‌های کشاورزی و علوم و بسیاری از مراکز دانشگاه در اختیار رزمندگان بود و به یاد دارم سرسرای دانشکده‌ی کشاورزی به محلی برای بستری کردن رزمندگان مجروح تبدیل شده بود و در آن دوران یکی از بانوان دانشگاه که اسم او را به خاطر ندارم مدیریت این بخش را برعهده داشت.

وی تاکید کرد: بانوان نقش ویژه‌ای در رویدادهای قبل و بعد از انقلاب اسلامی داشته‌اند و خداوند را شاکریم که درعرصه‌های مختلف توانسته‌اند به خوبی نقش‌آفرینی کنند.

در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین آیت عادلی‌نژاد مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: اهمیت این نشست به یادآوری خاطرات هشت سال دفاع مقدس و نکوداشت شهدای آن دوران و خانواده‌های این عزیزان است که همواره صبر و استقامت را به ما آموخته‌اند.

وی، گفت: زنان در قرآن کریم از جایگاه ارزنده‌ای برخوردار هستند و نباید مقام مادران و همسران شهدا در گذر زمان و در کوچه پس کوچه‌های تاریخ و در ذهن ما کم‌رنگ شود.

مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: در قرآن کریم تنها نام یک مادر ذکر شده است و خداوند فرموده‌اند «من تنها به یک انسان غیرمعصوم وحی نازل کردم». آن‌زمان که به مادر حضرت موسی(ع) فرمودند «وَ أَوْحَیْنَا إِلَی أُمِّ مُوسَی أَنْ أَرْضِعِیهِ فَإِذَا خِفْتِ عَلَیْهِ فَأَلْقِیهِ فِی الْیَمِّ وَ لَا تَخَافِی وَ لَا تَحْزَنِی إِنَّا رَادُّوهُ إِلَیْکِ وَ جَاعِلُوهُ مِنَ الْمُرْسَلِینَ؛ ما به مادر موسی الهام کردیم که او را شیر ده و هنگامی که بر او ترسیدی وی را در دریا (نیل) بیفکن، و نترس و غمگین مباش که ما او را به تو باز می‏‌گردانیم، و او را از رسولان قرار می‏‌دهیم». این نگاه لطف خداوند به یک مادر است که از جایگاه والایی به او می‌نگرد و او را نسبت به آینده‌ی فرزندش دلداری می‌دهد.

حجت‌الاسلام‌والمسلین عادلی‌نژاد، افزود: همه‌ی ما وام‌دار مادران و همسران شهدا هستیم و تاریخ ایران در مقابل آنان خضوع می‌کند.

دکتر مکتبی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این آیین بیان کرد: مقام معظم رهبری تاکید بسیاری بر مسئله‌ی جهاد تبیین داشته‌اند و در دوره‌ای که دشمن بر تضعیف جایگاه زنان در جامعه‌ی ما تمرکز کرده است مادران و همسران شهدا علم‌دار این جهاد هستند.

وی بیان کرد: بانوان ایرانی الگویی زنان عالم هستند و باید همواره قدردان تلاش‌های آنان در عرصه‌های مختلف باشیم.

دکتر عابدین دهنوی رئیس اداره‌ی شاهد و ایثارگر دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بیان کرد: این دانشگاه تنها مرکز علمی در جهان است که در دفاع از کشور هشت سال محل استقرار لشکرها و تیپ‌های نظامی بوده و در دوران دفاع مقدس نیز نقشی موثر در ساماندهی، اعزام و پشتیبانی از رزمندگان برعهده داشته است.

وی، افزود: دانشگاه جندی شاپور پیشین و شهید چمران اهواز 107 شهید را تقدیم انقلاب اسلامی ایران کرده است؛ همچنین در دوران دفاع مقدس دو هزار و 500 دانشجو، 300 کارمند و 10 استاد از این دانشگاه عازم جبهه‌های جنگ شده‌اند.

رئیس اداره‌ی شاهد و ایثارگر دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در دوارن دفاع مقدس 86 دانشجو، سه استاد و 20 کارمند این دانشگاه خون خود را نثار خاک وطن کرده‌اند.

دهنوی، ادامه داد: دانشگاه شهید چمران اهواز در دوران دفاع مقدس محل حضور مقام معظم رهبری، شهید چمران، شهید سلیمانی و بسیاری دیگر بوده است و سردار شهید مصدق طاهری، سردار شهید شکرخدا بهمنی، سردار شهید دقایقی، سردار شهید بقائی و شمار بسیاری از رزمندگان آن دوران در دانشگاه شهید چمران اهواز تحصیل کرده و از این دانشگاه راهی جبهه‌های جنگ شدند.

گفتنی است در پایان این آیین از همسران سرداران شهید مصدق طاهری، شکرخدا بهمنی و جبار عراقی، فرزندان شهدا و ایثارگران هم‎نام با حضرت فاطمه (س) و اعضای ستاد برگزاری هفته‌ی دفاع مقدس این دانشگاه با اهدای لوح، قدردانی شد.

این  آیین به همت اداره‌ی شاهد و ایثارگر دانشگاه شهید چمران اهواز و همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد.

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت