13 01 2023 20:42
کد خبر : 1582027
تعداد بازدید : 588

آنچه در کارگاه آموزشی «اخلاق حرفه‌ای» عنوان شد

 

 

دفتر مشاور رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در امور بانوان و خانواده کارگاه آموزشی «اخلاق حرفه‌ای» را به مناسبت نکوداشت هفته‌ی مقام زن و روز مادر برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر سیداسماعیل هاشمی عضو هیئت‌علمی دانشکده‌ی علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه و مدرس این دوره‌ی آموزشی با بیان اینکه فقدان اخلاق حرفهای زمینه‌ساز شکل‌گیری اعمال ضداخلاقی است، گفت: هر نوع رفتار ارادی که از اعضای سازمان و با هدف زیر پا گذاشتن هنجارهای سازمان سر می‌زند و بر اثر آن بهزیستی سازمان، اعضای سازمان و یا هر دو به خطر می‌افتد جزو  رفتارهای ضدتولید است.

وی، تصریح کرد: هر فعالیت قانونی مشروع که مستلزم صرف انرژی باشد و در اثر انجام آن فرد خستگی فکری و جسمی پیدا کرده و نیازمند استراحت باشد و در برابر آن کالا، خدمات و دستمزدی دریافت شود را کار می‌نامند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: همچنین به موقعیت‌های شبیه به هم که تصدی آن مستلزم داشتن شرایطی است و فرد باید صلاحیت‌های خاصی داشته باشد را شغل و به آنچه در اثر تلاش و پشتکار فرد به شغل علاقمند شده و قصد ترک و تغییر آن را نداشته و به خوبی و با علاقه از عهده وظایف آن بر می‌آید را حرفه می‌نامند.

هاشمی، عنوان کرد: اخلاق حرفه‌ای دارای استانداردهایی است که از سوی سازمان‌های حرفه‌ای برای رفتار و ارزش‌های افرادی که در یک زمینه‌ی خاص کار می‌کنند تعیین می‌شود.

وی، تصریح کرد: اصول اخلاق حرفه‌ای شامل برقراری ارتباط انسانی و حفظ آن، مسئولیت‌پذیری، پرهیز از تبعیض، ارائه‌ی خدمات مطلوب، برخورد روشمند و علمی با معضلات اخلاقی، تعهد کاری، برازنده بودن ظاهر و رفتار، پیگیری امور مراجعه کنندگان و... از اصول اخلاق حرفه‌ای است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز از خودارتقائی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی محتوایی، توانمندی مهارتی، روابط متقابل با همکاران و مراجعان، رازداری، احترام به موسسه‌ی آموزشی و... به عنوان اصول اخلاق حرفه‌ای کارکنان در دانشگاه نام برد.

وی، خاطرنشان کرد: بارها دیده شده است که اصول اخلاق حرفه‌ای نادیده گرفته می‌شود و از موارد تعیین شده آن عبور می کنند. به نظر می‌رسد عوامل متعددی در این زمینه وجود دارد که از جمله‌ی آن می‌توان به «نظارت ناکافی»، «آگاهی اندک مدرسان»، «برخی ویژگی‌های دست و پاگیر فرهنگ جامعه» و... اشاره کرد.

گفتنی است در پایان این کارگاه آموزشی شرکت کنندگان به بیان سوالات خود درباره‌ی مسائل طرح شده پرداختند.

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت