09 04 2019 23:57
کد خبر : 1716618
تعداد بازدید : 742

آنچه اعضای هیئت‌علمی دانشگاه در نشست شبکه ملی جامعه و دانشگاه پیرامون سیل‌های اخیر بیان کردند

 

اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز امروز چهارشنبه 21 فروردین‌ماه در نشست شبکه ملی جامعه و دانشگاه که با حضور دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان شد به مسائل مرتبط به حوزه‌های آبی استان در پی سیل اخیر و همچنین خدمات دانشگاه پرداختند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در ابتدای این نشست دکتر صفایی مقدم دبیر شبکه ملی جامعه و دانشگاه بیان کرد: پس از وقوع سیل‌های اخیر دغدغه‌های بسیاری در جامعه ایجادشده است و مردم به دلیل شایعات نگران هستند و دانشگاه به‌عنوان یک مرجع مورد وثوق مردم می‌باشد.

وی افزود: نگرانی اصلی مردم درباره استحکام سدها است و ادامه وضعیت سیلاب و همچنین مسئله طبیعی بودن این رخداد برای مردم به مسائلی جدی تبدیل‌شده است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: خوشبختانه دراین رخداد مردم به‌صورت خودجوش همکاری‌های خوبی با بخش اجرایی استان داشته‌اند.

 دکتر الهام پور عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی به گزارشی درباره تشکیل ستاد کمک‌رسانی به مناطق سیل‌زده در دانشگاه پرداخت و گفت: با شروع این شرایط بحرانی و در پی انتشار  فراخوان کارگروه دانشگاهیان در چند حوزه بالأخص در حوزه روان‌شناسی تشکیل شد.

وی افزود: این خدمات به دودسته قبل و بعد از سیل تدوین می‌شود تا بتوان پس‌ازاین رخداد و بحران نیز به مردم خدمات‌رسانی کرد.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: در بحث ساماندهی نیروها و خدمات‌رسانی به سیل‌زدگان نیاز است با مدیریت بیشتری کارهای صورت گیرد.

دکتر حقیقی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز، خاطرنشان کرد: از زمان شروع این وضعیت در استان تصمیم‌های خوبی در حوزه سدهای استان اخذشده است و خوشبختانه بخش مدیریتی استان از نظرات اعضای هیئت‌علمی دانشگاه استفاده کرده است.

وی افزود: اما مسئله اساسی مشکلات پس از سیل است که باید برای این مسئله چاره‌اندیشی شود و بتوان برنامه‌ریزی معینی برای مشکلات آن دوره داشت.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: امیدواریم پس‌ازاین وقایع نیز بتوانیم باهم اندیشی جامعه علمی استان تصمیمات خوبی را اخذ نماییم.

دکتر مختاری رئیس پارک علم و فناوری استان خوزستان نیز خاطرنشان کرد: مسئله مهم در این میان جایگاه اطلاعی رسانی است و باید به‌موقع اخبار و اطلاعات به مردم رسانده شود.

وی، گفت: در استان خوزستان 10 سال مشکل ریز گردها را داشتیم که عملاً زمان زیادی از آموزش را می‌گرفت و امسال خوشحال بودیم که دانشگاه‌ها تعطیلی ندارد اما اکنون دانشجویان دغدغه‌هایی درزمینهٔ های مختلف دارند.

دکتر نقره آبادی معاون مالی و اداری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در ادامه گزارشی از وضعیت امور مالی دانشگاه و میزان تخصیص‌ها ارائه کرد.

وی همچنین به بیان مطالبی درباره کمک‌های دانشگاهیان به مناطق سیل‌زده پرداخت  و گفت: جامعه دانشگاهی در حد توان در خدمات‌رسانی به این مناطق اقدام خواهد کرد.

دکتر کاشفی پور عضو هیئت‌علمی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز نیز تصریح کرد: درباره شکست سدها نگرانی‌ها بی‌مورد است و سدها با چنین سیل‌هایی پایداری خود را از دست نخواهند داد.

وی افزود: در حوزه مدیریت سدها اقدامات نسبتاً خوبی انجام‌شده است و در حوزه سیلاب نمی‌توان قطعی گفت چه اتفاقاتی روی خواهد داد.

عضو هیئت‌علمی  دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: در سال‌های اخیر به مسائل مرتبط به آبخیزداری توجه زیادی نشده است و این مسئله در سیل‌های اخیر نمود دارد.

کاشفی پور، تصریح کرد: یکی از نگرانی‌های اخیر مشکل بالا زدگی فاضلاب‌ها است که این مشکل از پیش وجود داشته و همچنان ادامه دارد.

دکتر راضی جلالی عضو هیئت‌علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز گفت: کمک‌رسانی به مردم پس از پایان از رویداد از اهمیت بسیاری برخوردار است و مردم و مسئولان نباید مردم را فراموش کنند.

وی، ادامه داد: دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز از روزهای نخست با رایگان کردن ویزیت دام‌های مردم سیل‌زده همکاری‌هایی را داشته است و درزمینهٔ تأمین اعتبارات لازم برای دام‌ها نیز صحبت‌هایی شده است.

دکتر اشرفی عضو هیئت‌علمی دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بیان کرد: سؤالات بسیاری درباره وقوع سیل وجود دارد؛ مردم نسبت به این مسئله ناراحت هستند و متأسفانه در کشور فرهنگ مقابله با حادثه را به لحاظ اجتماعی، روحی و فکری نداریم.

وی، اظهار کرد: باید به مردم گزارش داده شود که این اتفاقات به چه دلیل رخ‌داده است و آگاهی‌های لازم را داد. کار پسندیده وزارت نیرو و سازمان آب و برق تشکیل گروه‌های تخصصی است و توانست در حوزه مدیریت مخازن و حوزه آبریز سیلاب را تا اکنون به‌خوبی کنترل کند.

دکتر محمدی ده چشمه دیگر عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز، افزود: خوزستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی، اجتماعی و فرهنگی و ... شرایط خاص دارد و  باید پیش از هر کاری ابتدا مسائل پیرامونی آن را بسنجیم.

وی افزود: در بخش مواجه با بحران نیاز است زنجیره لجستیک ازجمله لوازم دارویی، غذایی، بهداشتی و ... تأمین شود و نقش سازمان‌ها در این حوزه مهم است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: فاز سوم بحران بازسازی تخریب‌ها است که با توجه به تبعات زیست‌محیطی، اجتماعی و ... فاز سوم بحران بسیار مهم است و نقش دانشگاه نیز بسیار پررنگ است.

دکتر جوکار رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز، بیان کرد: مسئولان و حوزه خبررسانی استان باید مراقب شایعه‌پراکنی‌ها در فضای مجازی باشند و اجازه ندهند برخی به شایعات دامن بزنند.

وی بیان کرد: مطالبات مردم سیل‌زده از این به بعد است و مشکلات بسیار زیاد خواهد بود؛ باید برنامه‌هایی در صداوسیما تهیه شود و شیوه برخورد با شرایط بحرانی را به مردم آموزش دهد.

دکتر کلانتری رئیس دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید چمران اهواز نیز درباره وضعیت سیلاب و سدهای استان مطالبی را ارائه کرد.

وی افزود: سد کرخه در حال حاضر بیش از ظرفیت این سد ذخیره دارد و درباره کاهش ذخیره نیز پیشنهاد‌هایی به مسئولان ارائه‌شده است.

دکتر جلیلی فر معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز به مسائل مرتبط با آموزش و کلاس‌های درسی دانشجویان پرداخت.

وی افزود: در این هفته که تمامی دانشگاه‌های کشور کلاس‌های آموزشی را آغاز کرده‌اند دانشگاه ما تعطیل است و وزارت علوم باید به این مسئله توجه داشته باشد که دانشگاه شهید چمران اهواز به‌عنوان دانشگاه مادر متولی و راهبری دانشگاه‌های کوچک‌تر را راهبری می‌کند.

محمدامین صالحی نژاد عضو کارگروه فرهنگی شبکه ملی جامعه و دانشگاه نیز درباره اطلاع‌رسانی، شایعات و حواشی رویداد اخیر در استان گفت: متأسفانه در این بحران‌ها سخنگویی وجود ندارد و این مسئله به حواشی دامن می‌زند.

وی، ادامه داد: در کشور استعداد فراموشی خوبی داریم و به‌محض رفع شدن خطر مسائل پیش‌آمده را فراموش می‌کنیم. ثبت و ضبط این حوادث و تجربیات مهم است که باید انجام شود.

دکتر یاری مدیر امور اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز خاطرنشان کرد: در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در کنار سایر بخش‌های دانشگاه از روزهای آغاز امدادرسانی به سیل‌زدگان سامانه‌ای طراحی شد و از دانشجویان علاقه‌مند به اعزام به مناطق سیل‌زده ثبت‌نام کرده‌اند.

وی افزود: تاکنون 500 نفر در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند و از دوشنبه این هفته اعزام‌ها صورت گرفته است. توصیه‌های لازم به این دانشجویان شده است و خوشبختانه تا امروز همکاری‌های خوبی با هلال‌احمر دانشگاه داشته‌اند.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: اگر نیاز باشد پس از بحران نیز کارهای فرهنگی در مناطق سیل‌زده انجام خواهد شد.

دکتر مهر علی زاده دیگر عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید  چمران اهواز نیز گفت: آخرین برآوردنشان دهند هشت هزار میلیارد تومان خسارت است اما آنچه اهمیت دارد این است که ایران کشوری بلاخیز است.

وی، افزود: از 31 بحران در دنیا 21 بحران در استان خوزستان روی می‌دهد؛ تنها استانی هم که مدیریت جامع آموزش بحران را تهیه‌کرده است خوزستان است که از سال قبل اجراشده است.

گفتنی است این نشست با حضور دکتر عسکری مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

 

 

 

 

درج شده توسط: مدیر سایت