برگزاری نشست «نورالینک؛ معجزه حیات و تکنولوژی» در دانشگاه شهید چمران اهواز

برگزاری نشست «نورالینک؛ معجزه حیات و تکنولوژی» در دانشگاه شهید چمران اهواز


برگزاری نشست «نورالینک؛ معجزه حیات و تکنولوژی» در دانشگاه شهید چمران اهواز

 

 
انجمن علمی دانشجویی ژنتیک - بیوتکنولوژی دانشگاه شهید چمران اهواز، نشست «نورالینک؛ معجزه حیات و تکنولوژی» را به مناسبت هفته پژوهش برگزار کرد. 
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، این نشست روز گذشته با سخنرانی و تدریس سارا یاقوت‌پور، دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک در بستر اسکای‌روم برگزار شد. 
 
سارا یاقوت‌پور، دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک با اشاره به چیسی نورالینک و مزایای آن در عصر کنونی اشاره کرد و گفت: شرکت نورالینک (Neuralink)، استارت‌آپی در حوزه فناوری‌های مغزی است که شش سال پیش توسط ایلان ماسک راه‌اندازی شد و به دنبال ساخت یک فناوری جدید که با نصب روی مغز انسان، بخش‌هایی از آن را تحریک می‌کند و همچنین برای نظارت بر فعالیت مغز استفاده می‌شود. 
 
وی افزود: بر اساس ادعای نورالینک، تراشه مغزی این شرکت به صورت بی‌سیم، به یک دستگاه متصل شده و با استفاده از آن می‌توان عملکرد مغز را به کاربر یا محققان نشان داد. همچنین این چیپ با تحریک بخش‌هایی از مغز، می‌تواند در درمان برخی بیماری‌های مغزی و حتی آسیب‌های جدی نخاعی کمک کند. 
 
یاقوت‌پور ادامه داد: فعالیت‌های نورالینک در حال حاضر بر روی دو محصول اصلی تمرکز دارد. اولین محصول، یک تراشه مغزی است که قرار است برای درمان ناتوانی حرکتی و بیماری‌های مختلف مغزی استفاده شود. محصول دیگر نورالینک یک ربات است که این تراشه مغزی را در مغز انسان قرار می‌دهد. 
 
وی با اشاره به هدف اصلی این پروژه، گفت: تراشه مغزی نورالینک، ارائه راهی برای تحریک بخش‌های خاصی از مغز و درمان بیماری‌های مغزی است. برای مثال، این تراشه می‌تواند با تحریک بخش‌هایی از مغز، به درمان بیماری‌هایی مانند پارکینسون، افسردگی و اضطراب کمک کند. 
 
یاقوت پور، تصریح کرد: تراشه مغزی نورالینک برای ارتباط مغز و رایانه طراحی شده است و به منظور ایجاد ارتباط بین مغز انسان و دستگاه‌های الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از طریق این تراشه مغزی، اطلاعات و سیگنال‌های الکتریکی از مغز انسان به رایانه منتقل می‌شود و برعکس. این تراشه مغزی به منظور پژوهش‌های علمی، پزشکی و فناوری ارتباطات استفاده می‌شود و می‌تواند بهبودی در ارتباطات بین مغز و دستگاه‌های الکترونیکی ایجاد کند. 
 
گفتنی است در ماه می سال 2023، شرکت نورالینک اعلام کرد که سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) به اولین آزمایش بالینی روی انسان در این حوزه پروژه نورالینک پروانه تایید داده است. این اقدام یک نقطه عطف مهم بعد از تلاش‌های قبلی برای کسب تاییدیه آزمایش‌های انسانی محسوب می‌شود. 
 
summary-address :