واحد آموزشی

شرح وظایف واهداف واحد آموزشی

شرح وظایف

-          تعیین و پیگیری دستورالعمل های رسیده از وزارتخانه ها و ارگانهای ذیربط و اجرای دقیق آیین نامه های آموزشی ،پژوهشی

-          پیگیری مشکلات خاص آموزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر

-          بررسی مستمر وضعیت تحصیلی و دادن اطلاعات مربوط به مدیریت اداره

-          ارتباط با ادارات آموزشی دانشکده ها و اداره آموزشی بنیاد شهید جهت رفع اشکالات کارنامه ها و ...

-          انتخاب و معرفی مدرسین کلاس های تقویتی  و گروه های درسی به مدیریت

-          انتخاب و معرفی رابطین دانشکده ها به مدیریت و نظارت بر کار آنها

-          انعقاد قرارداد با مدرسین کلاس های تقویت بنیه علمی و گروه های درسی با همکاری واحد حسابداری

-          نظارت بر حسن اجرای دوره های آموزشی و کلاس های تقویتی گروه های درسی

-          تهیه و ارائه لیست افراد فارغ التحصیل ، انصرافی ، اخراجی ، تغییر رشته ، جابجایی ، انتقالی با همکاری آموزشی و واحدهای آمار و خدمات رایانه ای .

 شرح وظایف ستادها و دفاتر امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و آیین نامه اجرایی آن

مقدمه

  به منظور اجرای قوانین ، مصوبات هیات دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی ، ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه  به شرح مندرج در این آیین نامه ومطابق با مصوبه مورخ 3/12/83 شورای طرح و برنامه ، تشکیل می شود تا به عنوان بازوی اجرایی ستاد مرکزی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در دانشگاه ، مسئولیت  ارائه خدمات و رسیدگی به امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه ها را از طریق دفتر مربوط برعهده گیرد .

 أ – اهداف

  1) ارائه خدمات شایسته و مناسب به دانشجویان شاهد و ایثارگر

 2) زمینه سازی برای مشارکت فعالانه دانشجویان شاهد و ایثارگر در عرصه های علمی ، فرهنگی و اجتماعی در جهت رشد و تعالی بیشتر آنان .

3) بزرگداشت ایثارگری شهدا و ایثارگران و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت .

 ب – تعریف

● دانشجوی شاهد و ایثارگر

    در این آئین نامه دانشجوی شاهد و ایثارگر به کلیه دانشجویان دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم ، تحقیقات  و فناوری که در یکی از موارد زیر صدق کنند ، اطلاق می شود .

-    فرزندان و همسر ان شهداء ، آزادگان و جانبازان 50% و بالاتر .

-    رزمندگان ، آزادگان و جانبازان 25% و بالاتر .

 

 

 

نقل و انتقالات

 

آیین نامه نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی

تحت پوشش وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری

           مقدمه

 در راستای فرمایش های مورخ 5/8/75 مقام معظم رهبری ( مدظلله العالی ) مبنی بر بهبود بخشیدن به برنامه های آموزشی و فرهنگی فرزندان و همسران معزز شاهد با « اولویت خاص » و با عنایت به مصوبه مورخ 13/7/74 شورای طرح و برنامه در خصوص تدوین آئین نامه نقل و انتقال فرزندان و همسران دانشجوی شاهد ، و مصوبه جلسه 564 مورخ 7/4/84 شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد تعمیم تسهیلات طرح شاهد به فرزندان آزادگان و فرزندان جانبازان 50% الی 60% این آئین نامه که پس از تایید ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش و تصویب ستاد برنامه ریزی امور فرهنگی فرزندان شاهد در تاریخ 26/7/85 به تصویب نهایی شورای عالی طرح و برنامه شاهد رسیده است از نیمسال اول سال تحصیلی 86-85 در کلیه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تحت پوشش وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و آموزشکده های فنی و حرفه ای قابل اجرا می باشد .

لازم به ذکر است که واجدین شرایط ذکر شده در این آیین نامه همانند سایر دانشجویان کشور از مزایای آئین نامه های جاری نقل و انتقال وزرات علوم ، تحقیقات و فناوری برخوردار می باشند ، لکن بدلیل ضرورت حفظ انسجام و کیان خانواده هایی که در آنها فرزندان و همسر معزز شاهد و ایثارگر موفق به تحصیل در مراکز عالی می شوند این آئین نامه به صورت خاص تصویب و جهت اجرا ابلاغ می گردد .

 

ماده 1 : تسهیلات موضوع این آیین نامه در مقاطع تحصیلی کاردانی ، کارشناسی ، کارشناسی ارشد پیوسته و دکترای حرفه ای در کلیه رشته های تحصیلی و دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تحت پوشش وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و نیز آموزشکده های فنی و حرفه ای تحت پوشش وزارت آموزش و پرورش به ترتیب اولویت ، افراد ذیل را شامل می شود :

 

-          فرزندان اناث شاهد

-          فرزندان ذکور شاهد

-          همسر شهید

-          جانبازان 50% و بالاتر و آزادگان

-          فرزندان اناث جانبازان 50% و بالاتر و آزادگان

-          فرزندان ذکور جانبازان 50% و بالاتر و آزادگان

-          همسر جانبازان 50% و بالاتر و آزادگان

-          جانبازان 25% - 49%

 

تبصره 1 :

دانشجویان واجد شرایط بایستی حداقل نمره کل تراز در هر رشته ، مقطع و گروه آزمایشی که همه ساله توسط کمیسیون نقل و انتقال ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر وزارتخانه ، مرکب از مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر ، مدیرکل امور دانشجویان داخل ، مدیرکل آموزش عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران به تصویب
 می رسد ، را دارا باشند .

 

تبصره 2 :

دانشجویان واجد شرایط ورودی سالهای قبل موضوع ماده1 این آئین نامه با داشتن شرایط مناسب علمی ، در صورت عدم تکمیل ظرفیت توسط دانشجویان جدید الورود به ترتیب اولویت ذکر شده ، مشمول این آئین نامه خواهند بود .

 

تبصره 3 :

 در صورتیکه سهمیه انتقال توسط افراد واجد شرایط فوق تکمیل نگردد ، کمیسیون نقل و انتقال توسط همسران و فرزندان جانبازان 25% الی 49% واجد شرایط اقدام نماید .

 

تبصره 4 :

مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری تخصصی مشمول این آیین نامه نخواهند بود .

 

ماده 2 :حداکثر 5% سهمیه پذیرش هر مقطع تحصیلی ( کاردانی ، کارشناسی ، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه ای ) در هر دانشگاه یا مرکز آموزش عالی بر طبق نظر کمیسیون نقل و انتقال تحت پوشش وزارتین علوم ، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش جهت انتقال افراد واجد شرایط موضوع ماده 1 در شروع هر نیمسال تحصیلی اختصاص می یابد . تعیین میزان ظرفیت هر رشته محل بعهده کمیسیون نقل و انتقال ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر وزارتخانه می باشد .

 

تبصره :

ملاک تعیین ظرفیت پذیرش هر رشته و مقطع تحصیلی ، دفترچه های راهنمای آزمون سراسری و آزمون کاردانی به کارشناسی سال ورود دانشجو می باشد .

 

ماده 3 : کلیه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تحت پوشش ( بعنوان مبدا ) موظفند در هر سال تحصیلی با درخواست انتقال دانشجویان مشمول ماده 1 این آیین نامه پس از ثبت نام و در ابتدای هر نیمسال تحصیلی خارج از ضوابط نقل و انتقال  آیین نامه آموزشی موافقت نمایند .

 

تبصره :

دریافت هرگونه وجه از دانشجویان انتقالی مشمول ماده 1 این آیین نامه تحت عنوان شهریه ثابت ، هزینه نقل و انتقال و ... توسط دانشگاه یا مراکز آموزش عالی مبداء و مقصد ممنوع می باشد .

 

ماده 4 : کلیه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تحت پوشش ( مقصد ) موظفند در هر نیمسال تحصیلی با انتقال دانشجویان مشمول ماده 1 این آیین نامه موافقت نموده و با معرفی نامه معاونت دانشجویی وزارتخانه نسبت به ثبت نام دانشجویان اقدام نمایند .

 

تبصره :

واجدین شرایط با معرفی اداره کل آموزش عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران و پس از موافقت کمیسیون نقل و انتقال ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر وزارتخانه از طریق معاونت دانشجویی وزارتخانه به دانشگاه ها یا مراکز آموزش عالی تحت پوشش معرفی خواهند شد .

 

ماده 5:

دانشجویان شاهد و ایثارگری که بنابر رأی کمیسیون موارد خاص دانشگاه ملزم به تغییر رشته ، و یا تقلیل به مقطع به مقاطع کاردانی یا کارشناسی شده اند می توانند در قالب ظرفیت تعیین شده توسط کمیسیون
نقل و انتقال ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر وزارتخانه برای رشته درخواستی به دانشگاه های نزدیک محل سکونت ، انتقال یابند . نزدیکترین دانشگاه به محل سکونت این دانشجویان در صورت دارا بودن رشته مورد نظر ، ملزم به پذیرش دانشجو می باشند .

 

 

 

تقویت بنیه علمی

باسمه تعالی 

 

مقدمه :

  ضرورت ارائه خدمات شایسته در زمینه های آموزشی به دانشجویان معزز شاهد به منظور بالا بردن سطح علمی این عزیزان با بهره مندی از کلیه امکانات و اعتبارات مشترک دانشگاهها و بنیاد شهید انقلاب اسلامی مطابق قوانین مصوب از جمله اموری است که در بهبود کیفیت آموزشی دانشجویان شاهد نقش بسزایی دارد که نه تنها از بروز مشکلات آموزشی ممانعت بعمل می آورد بلکه موجب ایجاد انگیزه در روند تکاملی تحصیل دانشجویان شاهد برای حضور در مقاطع بالاتر علمی و دانشگاهی می گردد .

امید است دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور در اجرای وظایفی که دویست و هفتاد و چهارمین جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی در این زمینه بعهده ستادهای شاهد و ایثارگر دانشگاه ها نهاده است گامهایی شایسته بردارند .

با عنایت به اینکه بخشی از عملیات اجرایی فعالیت به صورت برون سازمانی بوده و در ستادهای شاهد و ایثارگر دانشگاههای تحت پوشش طرح انجام می پذیرد ، اداره کل آموزش عالی جهت هماهنگی بیشتر تمامی دست اندرکاران ، دستورالعملهای صادره را به ادارات کل امور دانشجویان شاهد  ایثارگر وزارتین علوم و بهداشت و اداره کل امور مدارس عالی فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش ارسال نموده است تا از این طریق تمامی ستادهای شاهد و ایثارگر در جریان روند فعالیت قرار گیرند .

الف: اهداف

-          حفظ و ارتقاء سطح علمی دانشجویان شاهد

-          جلوگیری از بروز موانع آموزشی نظیرات تحصیلی

-          ایجاد انگیزه در دانشجویان شاهد بمنظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

ب: سازمان اجرایی :

 

-          اداره کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارتین علوم تحقیقات و فناوری ، بهداشت درمان و آموزش پزشکی و اداره کل دفتر امور مدارس عالی فنی و حرفه ای وزارتین آموزش و پرورش

-          ادارت کل و ستادهای شاهد و ایثارگر مستقر در دانشگاه ها و دفاتر رسیدگی به امور دانشجویان شاهد مستقر در آموزشکده های فنی و حرفه ای

-          اداره کل آموزش عالی بنیاد شهید انقلاب اسلامی

-          ادارت کل بنیاد شهید استانها

-          اساتید مشاور دانشجویان شاهد

تبصره :

     -مجری فعالیت ، ادارات کل و ستادهای شاهد و ایثارگر دانشگاه ها و دفاتر شاهد آمزشکده های فنی       و حرفه ای می باشند .

- پشتیبانی و نظارت استانی بر عهده ادارت کل بنیاد شهید استانها می باشد .

-برنامه ریزی و مظارت نهایی بر عهده ادارت کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر وزراتین علوم و بهداشت و اداره کل مدارس عالی وزارت آموزش و پرورش و اداره کل آموزش عالی بنیاد شهید انقلاب اسلامی می باشد .

-توصیه های ارشادی اساتید مشاور بمنظور برگزاری کلاس تقویتی باید مد نظر قرار گیرد .

ج: زمان و چگونگی اجراء :

-          برنامه های تقویت بنیه علمی در طی دو نیمسال تحصیلی اجرا می گردد .

-          اجرای فعالیت به یکی از اشکال ذیل خواهد بود .

-          کلاسهای تقویتی

-          گروههای درسی

-          کلاسهای آمادگی برای آزمونهای جامع

-          تشکیل کلاسهای ضروری بمنظور جلوگیری از عقب ماندگی تحصیلی ( اتمام سنوات تحصیلی )

تبصره :

   õمنظور از گروه درسی ، بهره گیری از دانشجویان مستعد سالهای بالاتر ( اولویت با دانشجویان شاهد و ایثارگر است ) برای تدریس دروس تقویتی به دانشجویان شاهد دارای بنیه علمی ضعیف ، در قالب جدو زمان بندی تنظیمی از سوی دفتر شاهد و ایثارگر دانشگاه می باشد .

 õدفتر شاهد و ایثارگر دانشگاه پس از تشکیل گروه درسی و در صورت افزایش نمره درس ارائه شده توسط دانشجویان شاهد تحت پوشش ، نسبت به پرداخت حق الزحمه توافقی به دانشجویان به کار گرفته شده اقدام می نماید .

ضرورت تشکیل کلاسها به درخواست یکی از مراجعین ذیل خواهد بود :

-         تشخیص دفاتر شاهد و ایثارگر دانشگاه

-         درخواست امور آموزشی دانشگاه

-         درخواست استاد مشاور دانشجویان شاهد

-         درخواست کتبی تعدادی از دانشجویان شاهد

   

 

ستادشاهد

الف-ستاد شاهد مرکزی،بررسی سیاست های کلان جهت خدمات رسانی

 

ب-کمیته تکمیلی ستاد شاهد جهت بررسی درخواست های منطبق برآیین نامه ها

           

کمیسیون موارد خاص

 

الف-کمیته تخصصی کارشناسی اداره کل با کارشناس خدمات آموزشی وکارشناس معاونت دانشجویی جهت هماهنگی درخواست های دانشجویان شاهد وایثارگر قبل از طرح در کمیسیون موارد خاص

ب- بررسی دقیق پرونده ها ،موارد قابل دفاع وارجاع به کمیسیون موارد خاص وپیگیری روند آن تا حصول نتایج مورد انتظار.