بستن

سامانه ها

بستن close

دبیرخانه

معرفی مرکز کرسی های نظریه پردازی

کلیات و تعاریف

 کرسی:

   کرسی‌ها مجامعی آکادمیک به شمار می‌روند که یک محقق می‌تواند از طریق آنها رأسا و یا با وساطت دانشگاه و موسسه تحقیقی مربوط، نتیجه تلاش علمی خود را ارائه دهد و از نقدها و داوری‌های متخصصان عالی و نیز سایر مزایای درنظر گرفته شده بهره برد.

  

سطوح کرسی ها

۱- کرسی ترویجی

 به آن دسته از کرسی هایی که توسط موسسات علمی اعم از دانشگاه ها و پژوهشگاه ها برگزار می شود و از حداقل نصاب تشکیل که توسط کمیته های دستگاهی این مراکز مشخص می گردد برخوردار بوده ولی حایز استاندارد لازم جهت قرار گرفتن در شمار کرسی ها علمی نیست، کرسی های ترویجی گفته می شود.( آیین نامه  برگزاری کرسی های ترویجی،۱۳۸۷؛۲) از جمله اهداف برگزاری کرسی های ترویجی بسترسازی تمرین نظریه پردازی، نقد و نوآوری است.( آیین نامه برگزاری کرسی های ترویجی،۱۳۸۷؛۳)

۲- پیش کرسی

پیش از برگزاری کرسی نهایی در جمع گسترده و عمومی متخصصان، پ‍وهشگران و اساتید رشته علمی کرسی، جلسه ای با عنوان پیش کرسی و با حضور فقط داوران، ناقدان، ناظر علمی و نظریه پرداز برگزار می گردد تا پس از ارائه نظریه، نقد یا نوآوری، و با نقد و بررسی ناقدان و سوالات داوران، وضعیت طرح از جهت برخورداری از استانداردهای لازم جهت برگزاری کرسی نهایی بررسی و در مورد آن تصمیم گیری شود.

۳- کرسی نهایی

کرسی نهایی در جمع عموم محققان و اساتید رشته علمی مربوطه و با حضور داوران و ناقدان طبق آیین نامه برگزار می گردد.(نظامنامه و آیین نامه های هیأت،۱۳۸۷؛ ۱۵-۲۱)

 

  انواع کرسی ها

۱-   کرسی نظریه پردازی: ارائه نظریه علمی جدید که محصول مطالعه و پژوهش روشمند و برخوردار از وجاهت و سطح علمی لازم بوده ،دارای مبانی،فرضیه و دلایل کافی و ساختار علمی منطقی باشد. (نظامنامه و آیین نامه های هیأت،۱۳۸۷؛۱۶)

۲-   کرسی نقد: به هر گونه تلاش روشمند و منطقی که هدف از آن ارزیابی و سنجش نقاط ضعف و قوت یک نظریه ،مکتب،وضعیت و... جهت کمک به اصلاح و بهبود آن باشد ،اطلاق می گردد. (نظامنامه و آیین نامه های هیأت،۱۳۸۷؛۴۲)

۳-    کرسی مناظره: به هر گونه مباحثه رودررو ،روشمند و منطقی میان دو صاحبنظر که به گونه ای نقادانه دیدگاهها و نظریات یکدیگر را درباره موضوعی خاص به چالش می کشند تا در نهایت دیدگاه برتر به نحو مسالمت آمیزی تفوق یابد ،مناظره گفته می شود. (نظامنامه و آیین نامه های هیأت،۱۳۸۷؛۴۲)

۴-   کرسی نوآوری: به ارائه روشمند هر گونه نظریه ،دیدگاه ورویکرد و بحث علمی جدید در ساحت و سطوح مختلف اطلاق می شود. (نظامنامه و آیین نامه های هیأت،۱۳۸۷؛ ۱۶)

  جدول: سطح و نوع کرسی ها

نوع کرسی

سطح کرسی

۱- کرسی نظریه پردازی

۱- کرسی ترویجی

۲- کرسی نقد

۲- پیش کرسی

۳- کرسی مناظره

۳- کرسی نهایی

۴- کرسی نوآوری

 

 

 جدول: ساختار و ترکیب داوران و ناقدان و نحوه برگزاری کرسی ها

سطح

تعداد داوران

تعداد ناقدان

جمع حاضران

حمایت ها

کرسی ترویجی

-

۲

باز

در سطح دانشگاه

پیش کرسی

۵-۳

۵-۳

محدود

-

کرسی نهایی

۵-۳

۵-۳

باز

برخوردار طبق آیین نامه هیأت

 

 

اعضای کمیته کرسی های نظریه پردازی

ردیف نام و نام خانوادگی پست سازمانی سمت رزومه
1 دکتر سید جلال هاشمی عضو هیأت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی مسئول دبیرخانه cv
2 دکتر علیرضا کیاست معاون پژوهش و فن آوری دانشگاه عضو کمیته cv
3 حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی مسئول  نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه عضو کمیته  
4 دکتر سید عزیز آرمن  رییس دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی عضو کمیته cv
5 دکتر سید منصور مرعشی  رییس دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی عضو کمیته cv
6 دکتر علی رضا جلیلی فر  رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی عضو کمیته cv
7 دکتر محمود آبدانان مهدی زاده  رییس دانشکده الهیات و معارف اسلامی عضو کمیته cv

 

درباره ما

بر اساس ارشادات  دین مبین اسلام و تأکیدات مقام معظم رهبری، هیأت حمایت از کرسی های ظریه پردازی و نقد و مناظره در هفدهم بهمن ماه 1382 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس گردید.

هدف اصلی از راه اندازی این هیأت ،‌حمایت از گسترش کمی و کیفی برگزاری کرسی ها در حوزه های مختلف علمی و مساعدت مؤثر در بسط آزاد اندیشی و شکل گیری جنبش ملی نقد و نظریه پردازی در ایران است.

بر اساس تفاهم نامه مورخ 13/8/88 میان این هیئت و دانشگاه شهید چمران دانشگاه شهید چمران به عنوان نماینده این هیئت در استان هدایت کرسی ها را در دانشگاه و واحد های وابسته آن گردید.

         صاحبان نقد و نوآوری علمی و نیز متخصصان علاقه مند می توانند ازطریق مراجعه به نمایندگی آن دبیرخانه در دانشگاه شهید چمران به نشانی زیر و دریافت طرحنامه آمادگی خود را جهت برگزاری کرسی های  نظریه پردازی و نقد و مناظره اعلام دارند تا در صورت طی مراحل و اخذ گواهی قبولی، از امتیازات آن از جمله 2-12امتیاز پژوهشی برای هر کرسی بهره مند گردند. 

 

ارتباط با ما

نشانی دبیرخانه مرکزی هیأت:

تهران – خیابان بهشتی- خیابان احمد قصیر - کوچه دوم- پلاک 33

تلفن: 88731164-021      -   نمابر: 88531251-021

نشانی سایت: URL:WWW.Korsi.ir

نشانی الکترونیکی: E mail:infookorsi.ir

 

نشانی دبیرخانه استانی:

اهواز - بلوار گلستان دانشگاه شهید چمران- دانشگاه شهید چمران – سازمان مرکزی- طبقه هم کف روبروی اداره فناوری اطلاعات- دبیرخانه حمایت از کرسی های نظریه پردازی‌، نقد و مناظره

http:/www.scu.ac.irو نیز در سامانه دانشگاه شهید چمران به نشانی :

تلفن: 19-3330010 تلفن داخلی 2134

 

دبیرخانه هیأت حمایت از کرسی های نظریه پردازی،نقد و مناظره اقدام به راه اندازی کانال در پیام رسانهای داخلی نموده است .

علاقه مندان میتوانند با جستجوی آی دی

@korsifarhangoelm

در پیام رسان آیتا و همچنین جستجوی آی دی

@korsifarhangoelm1

در پیام رسان سروش همین مطالب را دنبال کنند .