بزرگداشت حافظ و اولین نکوداشت فارسی آموزان خارجی در دانشگاه برگزار شد

بزرگداشت حافظ و اولین نکوداشت فارسی آموزان خارجی در دانشگاه برگزار شد


بزرگداشت حافظ و اولین نکوداشت فارسی آموزان خارجی در دانشگاه برگزار شد

بزرگداشت حافظ و اولین نکوداشت فارسی آموزان خارجی همراه با رونمایی از نماد مرکز آزفا(آموزش زبان فارسی) امروز دوشنبه ۲۳ مهرماه در تالار خلیج‌فارس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه در ابتدای این آیین ، بیان کرد: مرکز آزفا دانشگاه نوپا است و مدت زمان زیادی از تأسیس آن نمی‌گذرد و امیدواریم دانشجویان خارجی که طالب یادگیری زبان فارسی و ورود به رشته‌های این دانشگاه هستند، بتوانند زبان فارسی را به خوبی بیاموزند و بهره بهتری از کلاس‌های درسی ببرند.

دکتر جلیلی فر، اظهار کرد: مرکز آزفا به عنوان متولی کلاس‌های زبان فارسی از نظر فیزیکی دارای تأسیسات خوبی است اما از نظر آکادمیک راه بسیاری در پیش دارد.

وی افزود: دانشجویانی که از کشورهای مختلف وارد این دانشگاه می‌شوند پیش‌زمینه‌های زبانی متفاوتی دارند و باید آموزش‌ها را مناسب این افراد ارائه داد.

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: زبان فارسی با زبان انگلیسی از نظر ریشه متفاوت است، هرچند این دو زبان به لحاظ موقعیت‌های اجتماعی، سیاسی، مذهبی و... تأثیرات واژگانی، آوایی و دستوری زیادی را از همدیگر گرفته‌اند و این‌طور نیست که تنها از زبان عربی وارد زبان فارس شده باشد؛ تحقیقات نشان می‌دهد که از زبان فارسی نیز واژگانی وارد زبان عربی واردشده اما ممکن است جهت ورود بیشتر به سمت زبان فارسی بوده است.

در ادامه دکتر کریم لویمی مطلق مدیر دفتر همکاری‌های علمی و روابط بین‌الملل دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بیان کرد: سال ۹۳ اولین گروه دانشجویان که بیشتر از کشورهای عربی بودند، پذیرش شدند.

وی افزود: خوشبختانه با همکاری مسئولان دانشگاه بودجه‌ای برای بازسازی ساختمانی برای مرکز آزفا اختصاص یافت و دو آزمایشگاه نیز در همان ساختمان ایجاد شد که در حال حاضر جزو آزمایشگاه‌های مدرن استان است.

مدیر دفتر همکاری‌های علمی و روابط بین‌الملل دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: سال گذشته پس از کسب مجوز مرکز آموزش زبان به غیرفارسی‌زبانان با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری این مرکز راه‌اندازی شد و در آن دوره ۷۰ دانشجو جذب گردید.

لویمی مطلق، ادامه داد: مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه فردوسی مشهد جزو برندهای این دانشگاه است و امیدواریم ما نیز بتوانیم با تلاش بیشتر این مرکز را در دانشگاه شهید چمران اهواز رشد و توسعه علمی و آموزش دهیم.

در بخش دیگری از این نشست دکتر بحرانی پور استاد گروه تاریخ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز با ارائه توضیحاتی درباره دوران زندگی حافظ بیان کرد: تاریخی که حافظ در آن رشد و نمو می‌کند تاریخ پرآشوبی است و بزرگ‌ترین حمله تاریخ به ایران حمله مغولان است که آسیب‌های زیادی به ایران وارد گردید اما فارس هیچ‌وقت به‌طور مستقیم با مغولان وارد جنگ نشد.

وی افزود: اگر میراث شاعری، ادبیات، فلسفه و مینیاتور را بررسی کنیم همه در دارالعلوم استان فارس محفوظ ماند و از این نظر شاعران و بزرگان و اهل فضل در فارس گردهم آمدند و علت آن امنیت و خردمندی حکام آن بود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: درباره حافظ سه دوره را می‌توان قائل شد؛ دوران کودکی و نوجوانی که مطالب زیادی از آن در دست نیست زیرا حافظ از طبقات عامه مردم بود و ارزش وی ازاین‌رو است که خودساخته بوده؛ در کودکی پدر را از دست داده و از مادر نیز نگهداری می‌کرده است و این نشان می‌دهد از کودکی شخصیت استوار و از سوی دیگر نیز لطیف داشته است.

بحرانی پور، گفت: دوران نوجوانی و جوانی حافظ را نیز تنها می‌توان از روایات سینه به سینه پر کرد؛ در اشعار حافظ صحبت از شاخه نبات می‌شود و در میان عامه مردم نیز این داستان نقل می‌گردد.

وی، اظهار کرد: اما در آخر، دوران جوانی است که بخت و اقبال وی باز می‌شود و با شاه خردمند و افلاطونی به نام شاه ابواسحاق آشنا می‌گردد و راه ترقی را در پی می‌گیرد و در این دوران حافظ آرامشی می‌یابد تا به شعر و شاعری بپردازد.

در ادامه این آیین با حضور دکتر ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع‌دستی و گردشگری استان خوزستان، فیصل سهیل الفیصل سرکنسولگری کشور عراق، مسئولان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه از دانشجویان مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه شهید چمران اهواز با اهدای هدایایی، تجلیل شد.

همچنین دانشجویان عراقی مرکز زبان فارسی دانشگاه به بیان مطالبی درباره این دانشگاه پرداختند و غزلی از شاعر پرآوازه حافظ شیرازی نیز توسط یکی از این دانشجویان خوانده شد.

رونمایی از نماد مرکز آزفا (آموزش زبان فارسی) دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این آیین انجام گردید.