یادواره دانشگاهی تئاتر دفاع مقدس با معرفی برترینها به کار خود پایان داد - معاونت فرهنگی و اجتماعی
مراسم اختتامیه سومین یادواره تئاتر کشوری دانشگاهی دفاع مقدس صبح روز چهارشنبه -دوازدهم مهرماه- با حضور رییس دانشگاه، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، مدیرکل دفتر امور فرهنگی وزارت علوم، مدیر امور فرهنگی دانشگاه، امام جمعه موقت اهواز، رییس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس خوزستان، خانواده معزز شهدا، گروههای تئاتر دانشگاههای کشور و دانشجویان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در ابتدای این مراسم دکتر مروتی رییس دانشگاه شهید چمران ضمن خوشامدگویی به حاضران و تشکر از برگزارکنندگان این یادواره، در سخنانی اظهار داشت: برپایی چنین یادوارههایی در خوزستان، حق این استان است چراکه هنوز در استان خوزستان بوی شهدا به مشام میرسد.
وی افزود: امروز که در دانشگاه شهید چمران قدم میزنیم همچنان برخی آثار و بقایای ۸ سال دفاع مقدس در آن مشهود است و آثار ترکش در بعضی از ساختمانهای این دانشگاه هنوز باقیست.
دکتر مروتی ادامه داد: هنگامی که در این دانشگاه پذیرفته شدم، حدود ۳۰۰-۴۰۰ قبضه توپ جنگی در جایجای آن مستقر بود و دانشگاه مانند یک محل نظامی بود. همچنین دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران به عنوان بیمارستان در آن زمان مورد استفاده رزمندگان قرار میگرفت.
رییس دانشگاه شهید چمران خاطرنشان کرد: اکنون مفتخریم در دانشگاهی که مقام معظم رهبری در دوران جنگ تحمیلی بارها به آن قدم نهادهاند و عطر شهدا در آن پراکنده است، نفس میکشیم.
در ادامه این مراسم دکتر مخبردزفولی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز و دبیر اجرایی سومین یادواره دانشگاهی تئاتر دفاع مقدس، بیان کرد: در ابتدا جملهای را که مادر شهید فرجوانی در افتتاحیه این یادواره ذکر کرد میگویم. آن مادر شهید ابتدا آهی کشید و سپس گفت: "چرا بعد از ۳۰ سال شروع کردید؟ میگذاشتید مادران شهدا هم بمیرند بعد این گونه کارها را شروع میکردید."
وی افزود: این صحبت، صحبت حقی است چراکه با این که مهمترین کارهای فرهنگی در این دوره شروع شد اما عقب افتادیم. ما در زمینه استفاده از زبان هنر برای پیامرسانی در قبال ارزشهای دفاع مقدس خیلی عقب افتادهایم.
او ادامه داد: بعضی از کشورها هستند که ۲ سال جنگ داشتهاند و ۱۰۰ فیلم و سریال فاخر درباره همان ۲ سال ساختهاند. ما هشت سال مظلومانه از کشورمان دفاع کردیم. همه دنیا یک طرف بود و ملتی با دست خالی ولی مسلح به سلاح ایمان، تقوا، وحدت و حضور رهبری الهی در طرف دیگر.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: در این هشت سال ۱۰۰ فیلم و سریال پیشکش شما، هشت فیلم ارزشی، مستند و جهانی که بشود گفت این است ملت ایران کجایند؟ هشت سریال فاخر، ارزشمند، مستند و قابل ارایه به دنیا کجایند؟
مخبردزفولی با اشاره به اهانت به پیامبر اکرم (ص) اظهار کرد: یادمان باشد همین جسارت نیز با زبان هنر صورت گرفته و برای ترویج فرهنگ باطل خودشان از زبان هنر استفاده کردهاند. راهپیماییها در سراسر کشور و دنیای اسلام راه افتاد و فهمیدند که تاوان آن سنگین است و مسلمان دنیا با وجود اختلافاتی که دارند بر ارزشهای خود متفق هستند.
او ادامه داد: به پیامبر ما نسبت ناروا دادند. باید از فرصت برانگیختگی جامعه جهانی استفاده کرد و پیامبر (ص) رحمت و مهربانی را به دنیا بشناسانیم. کجا است فیلمی که پیغمبر ما را به دنیا معرفی کند؟ کجا است آن اثر هنری که قابل ارایه به دنیا باشد تا نشان دهیم چیزی که آنها نشان دادهاند غلط است؟
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: چنین اهانتی به پیامبر اکرم (ص) شده ولی دست ما خالی است تا با یک فیلم تاثیرگذار هنری و مستند پیامبر خودمان را به دنیا معرفی کنیم.
مخبردزفولی خاطرنشان کرد: همه ما و تمام دستاندرکاران فرهنگی و هنری وظیفه داریم که این عقبماندگی را جبران کنیم.
در ادامه مراسم دکتر جلیل دارا مدیرکل دفتر امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امروز اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران مرهون دفاع مقدس و تجربه توانمندیهای ما از آن دوران است.
جلیل دارا اظهار داشت: دستاوردهای نظامی ما نشان میدهد تجربه هشت ساله دفاع مقدس ما را به لحاظ توانمندی دفاعی و نظامی مقتدرتر کرده است.
وی ادامه داد: زیرساختهای فرهنگی و هویتی ما را دفاع مقدس شکل داده به عبارتی، دفاع مقدس اتفاق مبارکی بود که بعد از انقلاب رخ داد و برای تثبیت انقلاب ضروری بود و به همین واسطه بود که توانستیم جایگاه خود را در جهان تثبیت کنیم و در سالهای بعد مقتدرانه تر ظاهر شویم.
رئیس شورای راهبردی جشنوارههای فرهنگی و هنری دانشگاههای کشور ادامه داد: اگر امروز مدعی دستیابی به رتبههای برتر جهانی در حوزه علم و فناوری هستیم، مرهون خون شهدا و باورها و اعتقاداتی است که جوانان ما در دفاع مقدس از خود نشان دادند.
دارا به اقدام استکبار جهانی برای خارج کردن منافقین از لیست تروریستها اشاره کرد و گفت: دشمنان ما دیگر حتی برای مقاصد خود به لباس آزادی، دموکراتیک، لیبرالیسم، مدنیت و… علیه ما متوسل نمیشوند چرا که ما توانستهایم گفتمان انقلاب اسلامی را نه تنها در ایران بلکه در جهان تبیین کنیم و کشورهای منطقه و اسلامی پیرو ما در حوزه گفتمانی انقلاب اسلامی به دنبال تحولات بنیادی هستند.
وی دفاع مقدس را تاریخچهای گرانبها از تاریخ پرافتخار جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: مهمترین ماموریت دفاع مقدس، حفظ آرمانها و ارزشهای احیاشده در دوران انقلاب اسلامی است.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: دفاع مقدس و دوران مبارزه جوانان ایرانی به نوعی برقرارکننده پیوند میان هویت دینی و ملی ماست، همان هویت اسلامی که با انقلاب شکوهمند آن را یافتیم و امروز هم از آن دفاع میکنیم که این ویژگی بارز دفاع مقدس است.
دارا تصریح کرد: تلفیق هویت دینی و ملی و تلاش برای پاسداشت این هویت، ثمره دفاع مقدس بود، هرچند عدهای تلاش داشتند بخش دینی دفاع جانانه مردم ما را کمرنگ کنند اما موفق نشدند؛ چرا که این دو با هم عجین شدهاند.
وی فرهنگ مقاومت را از دیگر دستاوردهای دوران دفاع مقدس دانست و افزود: دفاع امروز ما در برابر استکبار جهانی، محکم بودن ارزشهای ما را میرساند و ثابت میکند که انقلاب ما پرمغز و پرمحتواست و به راحتی مورد هجمه قرار نخواهد گرفت.
این مسئول فرهنگی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره هنر در ادبیات دفاع مقدس، گفت: هدف ما از برگزاری یادوارهها و جشنوارههای تئاتر این است که واقعیتها را در قالب هنر ارائه دهیم و اصرار ما برای ترویج این فرهنگ از طریق تئاتر، به دلیل تاثیرگذاری بیشتر آن است.
دارا تاکید کرد: در زمینه تئاتر دانشجویی دفاع مقدس هرچه سرمایهگذاری کنیم بهتر خواهیم توانست آرمانها و ارزشهای امام و دفاع مقدس را انتقال دهیم.
در پایان مراسم اختتامیه سومین یادواره تئاتر کشوری دانشگاهی دفاع مقدس با داوری هیأت داوران نفرات برگزیده چهار بخش این یادواره (نمایشنامهنویسی، عکس، پژوهش و نمایش خیابانی) اعلام شده و به آنان جوایز و لوح تقدیری اهدا شد.
بنا به این گزارش، نفر اول در بخش نمایشنامهنویسی علی افضل برای نمایش «صحرای دور» و نفر دوم سلمان باهنر برای نمایش «پدرها و پسرها» معرفی شدند. همچنین جایزه اول بخش عکس به مهدی اسماعیل زاده و جایزه دوم این بخش به طور مشترک به زهرا مرادی و مسعود انعامی اهدا شد. در بخش پژوهش مجید کیانی به دلیل ارائه مقاله «جایگاه قرآن در دفاع مقدس» از دانشگاه تربیت مدرس تهران مورد تقدیر قرار گرفت.
هیات داوران بخش نمایش خیابانی متشکل از سعید بهروزی، علی تقیزاده، مهدی حاصلپور و مهدی مرادویسی برترینهای این بخش را نیز معرفی کردند که در بخش نمایشهای خیابانی فاطمه مهدی آبادی برای نمایش «انتظار با بوی یوسف» از دانشگاه علمی کاربردی کرمانشاه و ناصر پورکیانی به خاطر نمایش «نقطه سر خط چرا؟» از دانشگاه شهید چمران اهواز حائز رتبه دوم شدند و هیأت داوران هیچکدام از گروهها را حائز رتبه اول ندانستند.
مقام دوم بازیگر مرد به محمدجواد صرامی برای بازی در نمایش «زیر پلک انتظار» از دانشگاه اصفهان و مقام اول این بخش به احسان فلاحیان برای نقشآفرینی در نمایش «درد موندن و نرفتن» از دانشگاه علمی – کاربردی تهران رسید. همچنین جایزه بازیگری نقش اول هم به مصطفی کولیوندی برای بازی در نمایش «من، پیکان و روسری قرمز» از جهاد دانشگاهی خوزستان رسید.
در بخش طرح و ایده هم مقام دوم به سجاد مهرشاد برای نمایش «سوءتفاهم» از دانشگاه نبی اکرم (ص) تبریز و مقام اول به ناصر میاحی برای نمایش «نقطه سر خط، چرا؟» از دانشگاه شهید چمران اهواز اهدا شد.
همچنین نمایش «من، پیکان و روسری قرمز» به کارگردانی مصطفی کولیوندی از جهاد دانشگاهی خوزستان به عنوان نمایش برگزیده سومین یادواره د انشگاهی تئاتر دفاع مقدس انتخاب شد.
گفتنی است؛ در این مراسم دو کلیپ از معرفی دانشگاه و نیز مقدمات برگزاری یادواره برای حاضران پخش شد. همچنین گروه تئاتری با عنوان «نقطه سر خط چرا؟» کاری از دانشگاه شهید چمران اهواز در میانهی این مراسم به اجرای نمایش پرداختند که مورد استقبال حاضران قرار گرفت. در پایان نیز چهار نفر از خانوادههای شهدا و یک نفر از راویان ارزنده دفاع مقدس تقدیر شدند.