07 05 2011 00:00
کد خبر : 2026912
تعداد بازدید : 8

شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های خوزستان تشکیل جلسه داد


 

نخستین جلسه شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های خوزستان به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور کلیه اعضا برگزار شد.

در این نشست که مورخ 7 اردیبهشت ماه در سالن جلسات سازمان مرکزی برگزار گردید، معاون استاندار خوزستان، روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان، امام جمعه موقت اهواز، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و... حضور داشتند و موضوع هماهنگی در زمینه فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی در سطح دانشگاه‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

 *بازدهی بیشتر فعالیت‌های فرهنگی با برنامه‌ریزی و اقدامات منسجم وهماهنگ

در ابتدای این نشست، دکتر حسن مروتی سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز درسخنانی به سیاست دولت درزمینه هماهنگی در کلیه بخش‌ها اشاره کرد و گفت: مصداق کامل آن در بخش آموزش، ابلاغ بخشنامه در خصوص آمایش آموزش عالی و برنامه‌ریزی در این راستا و در بخش پژوهشی، برگزاری برنامه‌های یکپارچه و منسجم دانشگاه‌های استان در بازه زمانی مشخص در هفته پژوهش است که نتایج بسیار خوبی داشته است.

وی تصریح کرد: در بخش فرهنگی نیز وجود 212 هزار دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خوزستان به عنوان دومین استان درسطح کشور از نظر تعداد دانشجو، می‌طلبد که برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات فرهنگی به طور منسجم و هماهنگ اجرا شود تا نتیجه‌بخش‌تر و دارای بازدهی بیشتر باشد.

دکتر مروتی خاطرنشان کرد: روسای دانشگاه‌ها و معاونان فرهنگی دغدغه‌های مشترکی در سطح دانشگاه‌ها دارند که با همفکری و مشورت و تبادل تجربیات مثبت می‌توان آنها را حل کرد تا در نهایت شاهد ارتقای سطح فرهنگی در جامعه آموزش عالی باشیم.

 *تحولات فرهنگی منطقه برای غرب غیرقابل تحمل است

در ادامه، دکتر علیرضا مخبردزفولی رئیس شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌‌‌ها و موسسات آموزش عالی استان گفت: وقوع انقلاب اسلامی در حساس‌ترین منطقه دنیا نه تنها پایگاه مستحکم استکبار را در منطقه تسخیر کرد بلکه چند پیام اساسی را به جهان مخابره نمود.

وی افزود: اولین پیام انقلاب این بود که اثبات کرد می‌توان به شرق وغرب «نه» گفت و روی پای خود ایستاد وعزیز و مقتدر ماند، پیام دوم حاکی از استقلال و پیشرفت با شتاب و سروری در ابعاد مختلف اجتماعی، سیاسی و علمی منطقه بود و سومین پیام پیروزی انقلاب این بود که پایگاه صدور فرهنگ استعماری و استکباری به جهان را به خاستگاه امواج بلند اسلام‌خواهی در دنیا تبدیل کرد.

معاون فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: تحمل چنین تحول چشمگیری به ویژه در عرصه فرهنگی منطقه برای آمریکا و غرب غیرقابل گذشت و چشم‌پوشی است لذا انقلاب اسلامی با استکبار، از نظر ماهیت قابل جمع نیست.

دکتر مخبر دزفولی به مسئله تهاجم فرهنگی غرب که سال‌ها قبل مقام معظم رهبری نسبت به آن هشدار داده بودند و حتی عده‌ای آن را توهم توطئه نامیدند اشاره کرد و گفت: امروز همه افرادی که آشنایی اندکی با فرهنگ دارند، به تهاجم فرهنگی به طور واضح و بی رحمانه از سوی استکبار شهادت می‌دهند از این رواگر در مقابل دشمنی که با حوصله، هدفمند، برنامه‌ریزی شده و منسجم از باطل خود دفاع می‌کند ما از حق خود متفرق و بی‌هدف و بی‌برنامه دفاع کنیم خدای ناخواسته شکست خواهیم خورد.

وی تاکید کرد: جنبش‌های اسلامی اخیر در منطقه ثابت کرد که ما ظرفیت تهاجم به فرهنگ غرب را به طور موثر داریم و تیری که سه دهه پیش از کمان تفکرات راهبردی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری رها شد، امروز سینه استکبار را دریده است و بشارت بخش انقلاب جهانی حضرت مهدی (عج) است.

رئیس شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های خوزستان هدف از تشکیل این شورا را ایجاد انسجام و هدفمندی در فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های استان، کارشناسی فعالیت‌ها، پیگیری اهداف کلان نظام اسلامی در ابعاد فرهنگی و تبادل تجربیات موفق فرهنگی در سطح دانشگاه‌ها دانست.

  *برنامه‌های فرهنگی باید در روح و روان دانشجویان نفوذ کند

در بخش دیگری از این نشست، آیت الله سید ابوالحسن حسن زاده امام جمعه موقت اهواز به تقسیم بندی مسائل فرهنگی در سه محور و جهت پرداخت و گفت: اصلاح ناهنجاری‌های آشکار، تقویت هنجار‌های تعریف شده (ارزش‌های رسمی) و نیز چگونگی تاثیرگذاری برنامه‌های فرهنگی در جامعه هدف است که مقوله سوم مهم‌ترین آنها می‌باشد.

وی افزود: رفع برخی ناهنجاری‌های آشکار مانند بدحجابی هم نیاز به قانون دارد و هم عوامل انسانی در آن تاثیرگذار هستند و باید در آن تدبیر شود.

این استاد حوزه و دانشگاه به طرح حجاب برتر که سال‌های گذشته به طور کوتاه‌مدت در اهواز اجرا شد اشاره کرد و گفت: این طرح می‌توانست مفید و کارگشا باشد اما متوقف شدن آن نشان داد که نمی‌توانیم در خوزستان برنامه‌ای مشخص و جدا از برنامه‌ها و بخشنامه‌های مرکز و ابلاغی از سوی پایتخت اجرا کنیم.

آیت الله حسن زاده بر تقویت هنجارهای تعریف شده در سطح دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: بسیاری از اینها بخشنامه‌ای است مانند برگزاری نمازهای جماعت در همه دانشکده‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی، برگزاری مراسم‌های مذهبی به مناسبت‌های مختلف که هم اکنون در سطح خوبی درحال اجراست.

وی ادامه داد: اما مهمترین دغدغه ما این است که چگونه باید دانشجو در مسائل اعتقادی اقناع کنیم، و در حقیقت مشکل‌ترین بخش قضیه چگونگی نفوذ و راهیابی مسائل اعتقادی و فرهنگی به روح و روان دانشجو و اثرگذاری آن است.

امام جمعه موقت اهواز وجود 12 واحد درسی گروه معارف در دانشگاه‌ها را فرصت مناسبی برای اقناع دانشجویان در زمینه مسائل اعتقادی و فرهنگی دانست و در عین حال تاکید کرد: باید برنامه‌ریزی بلند مدت قابل انعطاف برای فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها داشته باشیم. علاوه براین، توجه ویژه به خوابگاه‌ها و اعزام مبلغ در مناسبت‌های مختلف برای دانشجویان مستقر درخوابگاه‌ها ضروری است

آیت‌الله حسن زاده خاطرنشان کرد: موضوع دیگر این است که در کارهای فرهنگی مدیران و متولیان نباید دغدغه فرعی داشته باشند و ذهن ووقت آنها درگیر مسائلی همچون اعتبارات و بودجه شود چرا که هر چه برای دانشگاه‌ها سرمایه‌گذاری شود، در آینده چندبرابر آن برداشت خواهد شد.

 *در مسائل فرهنگی باید وارد مرحله اجرا شویم

همچنین دکتر سید کریم حسینی معاون پشتیبانی و نیروی انسانی استاندار خوزستان تشکیل این شورا را مبارک و خروجی آن را برای جامعه هدف میمون و فرخنده دانست و گفت: فعالیت‌های فرهنگی زیربنا و پایه هر کاری است و در هر مقوله‌ای که بخواهیم ورود کنیم اگر امور فرهنگی آن تکامل بیشتری داشته باشد، قطعا موفقیت بیشتری حاصل خواهد شد.

وی از دانشگاه‌ها به عنوان یکی ازتشکیلات موثر در فرهنگ جامعه نام برد و افزود: دانشگاه‌ها درطول تاریخ به عنوان الگو برای جامعه خود بوده‌اند و به طور مستقیم تاثیر مثبت و منفی بر جامعه دارند.

دکتر حسینی بااشاره به گذشت 33 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: اکنون دیگر از مرحله مطالعه و پژوهش در مورد اینکه درخصوص مسائل فرهنگی چه بکنیم گذشته‌ایم و به مرحله اجرا رسیده‌ایم و این شورا باید برای اجرا وعملیاتی کردن اهداف انقلاب برنامه‌ریزی کند و وارد فاز اجرا شود.

وی گفت: هر سال دانشجویان جدیدالورود با باورها و اعتقادات و نوعی زمینه ذهنی درباره مسائل فرهنگی و جهان بینی به دانشگاه پا می‌گذارند اما این توشه آنها کم کم تخلیه می‌شود، شارژ نمی‌شود و یا کم شارژ می‌شود در حالی که باید در دانشگاه این سابقه ذهنی دینی و فرهنگی را تقویت کنیم و علاوه بر بخش آموزش و پژوهش، دانشجو را ازنظر پرورشی هم به مراحل بالاتر برسانیم.

معاون استاندار خوزستان جایگاه اساتید را در این زمینه بسیار مهم دانست و گفت: اساتید باید ازنظر رفتار و گفتار رعایت بیشتری بر خود داشته باشند چرا که الگوی مستقیم دانشجویان هستند.

  *مسئولیت دانشگاه‌ها سنگین‌تر از گذشته است

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خوزستان نیز در این نشست از دانشگاه‌ها به عنوان مرکز تحقیق و پژوهش و موثر در پیروزی انقلاب یاد کرد و گفت: در شرایط خاصی که اکنون کشور در آن قرار دارد، مسئولیت دانشگاه‌ها بسیار سنگین‌تر از گذشته است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق عظیمی بر تقویت بنیه فرهنگی و اعتقادی دانشجویان، تکریم فعالیت‌های تخصصی در حوزه انقلاب اسلامی، تقویت کرسی‌های آزاداندیشی، حمایت و جهت‌دهی فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی، ایجاد ارتباط عمیق‌تر میان حوزه و دانشگاه، ترویج مکارم اخلاقی وبصیرت بخشی در دانشگاه‌ها تاکید کرد.

وی گفت: برای مقابله با مظاهر ناهنجاری‌ها حداقل یک برنامه پنجساله مورد نیاز است تا به طور ریشه‌ای و در قالب یک جریان هدفمند محقق شود.

در ادامه این نشست، روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی به بیان دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود در خصوص هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی پرداختند.

درج شده توسط: مدیر سایت