16 06 2020 07:26
کد خبر : 2032252
تعداد بازدید : 11

سومین نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه ده کشور برگزار شد

 

 

سومین نشست معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه ده کشور به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز در بستر سامانه مجازی LMS این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز، این نشست یستم خردادماه سال 1399 با حضور معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های شهید چمران اهواز، صنعتی شهدای هویزه، صنعتی جندی‌شاپور دزفول، علوم و فنون دریایی خرمشهر و علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با دو دستور کار برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، دکتر عبدالرحیم هوشمند معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران در راستای دستور کار نخست این نشست مبنی بر ارائه گزارش عملکرد دانشگاه‌های منطقه ده در زمینه اقدامات مربوط به کرونا، اظهار کرد: به دنبال شیوع کرونا در کشور و لزوم آگاهی‌بخشی به جامعه از طریق قشر فرهیختة دانشگاهی و تعهد به رسالت اجتماعی بودن دانشگاه‌ها، به دستور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کارگروه ستاد مبارزه با کرونا با سه هستة فکری در دانشگاه شهید چمران اهواز شکل گرفت.

وی با اشاره به تشکیل سه هستة اجتماعی- فرهنگی، اقتصادی- اجتماعی و بررسی‌های محیطی و بوم‌شناختی در دانشگاه افزود: اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران با حضور در این هسته‌ها، با هدف مبارزه با کرونا و اطلاع‌رسانی به جامعه، اقدام به نوشتن یادداشت‌هایی در هریک از موضوعات تخصصی هسته ها کردند که این اقدام نشان‌دهندة نقش تاثیرگذار جامعة دانشگاهی در رشد اجتماعی و فرهنگ‌سازی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران ادامه داد: تشکیل این سه هسته موجب شد تا از ظرفیت ها و دانش اعضای هیات علمی در انتقال آگاهی های لازم در زمینه کرونا بهره گیری و پیوند جامعه و دانشگاه مستحکم تر شود.

عبدالرحیم هوشمند خاطرنشان کرد: از نکات قابل توجه در راه‌اندازی هسته های فکری مبارزه با کرونا، تمایل تمام اقشار دانشگاهی اعم از استادان، کارکنان و دانشجویان در زمینه خدمت رسانی به جامعه بود که تا پیش از آن مغفول مانده بود.

وی با تاکید بر ضرورت تقویت ارتباط دانشگاه با جامعه، گفت: دانشگاه علاوه بر رسالت آموزشی، پژوهشی و ثروت‌آفرینی، به عنوان دانشگاه نسل چهارم در راستای رسالت اجتماعی، وظایفی بر عهده دارد که بروز مشکل کرونا در کشور، فرصتی برای انجام بخشی از این مسئولیت است.

هوشمند تصریح کرد: در مجموع طی سه ماه گذشته، دانشگاه شهید چمران اهواز فعالیت‌های قابل قبولی در زمینه کرونا و پیشبرد اهداف جامعه در خصوص مبارزه با این ویروس به انجام رسانده که بازتاب این فعالیت‌ها در رسانه‌های مجازی بسیار خوب بوده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اظهار کرد: طی این مدت، علاوه بر مقالات و نوشتارهایی که به کوشش اعضای هیات علمی و هسته‌های فکری منتشر شد، تعدادی کلیپ آموزشی نیز توسط دانشجویان تولید و در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. همچنین استادان دانشگاه با حضور در برنامه های تلویزیونی استانی و ملی به ارائه مطالب کاربردی و آموزنده ای در این راستا پرداختند.

هوشمند تصریح کرد: از زمان گسترش ویروس کرونا و تعطیلی بخش آموزش حضوری دانشجویان، تمام فعالیت‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی در همة واحدهای معاونت فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه به قوت قبل، اما به صورت مجازی دنبال و اجرا شده‌اند.

وی افزود: انتظار می رود واحدهای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ها بیش از پیش حمایت شوند تا منجر به تولید محتوا از سوی دانشجویان و تعمیق ارتباط مسئولان فرهنگی با آنان شود تا در روزهای درگیری کشور با معضل ویروس کرونا، سطح کمی و کیفی این فعالیت ها کاهش نیابد.

عبدالرحیم هوشمند در ادامه با اشاره به وجود شبکه ملی جامعه و دانشگاه در دانشگاه شهید چمران اهواز که پوشش منطقه‌ای نیز دارد، اظهار کرد: دانشگاه‌های منطقه ده کشور می‌توانند از ظرفیت این شبکه با سه کارگروه فرهنگی، زیست‌محیطی و اقتصادی – اجتماعی استفاده کرده و ایده‌ها و نظرات تخصصی خود را در هریک از موضوعات و زمینه‌های این سه کارگروه، به دبیرخانه شبکه ارسال کنند.

در ادامة سومین نشست معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه ده کشور، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول به بیان اهمّ فعالیت‌های این معاونت در مدت شیوع کرونا پرداخت و گفت: از اسفندماه سال گذشته برنامه‌های این معاونت به صورت مجازی و در قالب چندین مسابقه دانشجویی برگزار شده است. همچنین از ابتدای سال جاری پیرو فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر راه اندازی پویش مؤمنانه، اقدام به جمع آوری مبالغی برای تهیه اقلام و بسته‌های خوراکی و بهداشتی و توزیع بین مناطق کمتر برخوردار این شهرستان شده است.

دکتر نیک‌اندیش افزود: برگزاری برنامه های مناسبتی در ایام ماه رمضان، رحلت امام خمینی (ره)، پیوستن به پویش «در خانه بمانیم»، مشاوره تلفنی، از دیگر فعالیت های این دانشگاه طی این مدت بوده که همگی به صورت مجازی به اجرا رسیده اند. همچنین در نظر داریم به کوشش کانون همیاران سلامت برنامه سخنرانی با موضوع کرونا اجرا کنیم.

در ادامه، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان به برنامه های این دانشگاه اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقات شعر، عکاسی و نقاشی با محوریت کرونا، مسابقه نقاشی با موضوع آزادسازی خرمشهر، مسابقه عکاسی به مناسبت روز جهانی میراث فرهنگی، مسابقه آشپزی و گفتگوی مجازی با موضوع ازدواج آسان، بخشی از فعالیت های مجازی این دانشگاه در سه ماه اخیر بوده است.

دکتر کوچک زاده به برنامه های مجازی به مناسبت ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقات قرآن و اذان، سفره های آسمانی، عکاسی، دلنوشته با مضمون دعای جوشن کبیر، تفسیر سوره لقمان و جزءخوانی و اهدای جایزه به برترین ها، اهمّ این فعالیت ها بوده است.

وی افزود: کمک رسانی به مناطق محروم با همکاری کانون فرهنگی «حس هفتم» که تاکنون هم ادامه دارد، برپایی کارگاه هایی با محوریت محیط زیست، انتشار دو نشریه الکترونیک و کلاس‌های مجازی آمادگی کنکور ارشد، دیگر برنامه های فرهنگی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان هستند.

در ادامه این نشست، دکتر درواخ مدیر فرهنگی دانشگاه صنعتی شهدای هویزه نیز به تشریح فعالیت‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی این دانشگاه طی مدت شیوع کرونا پرداخت و گفت: ساخت دستگاه تب‌سنج به کوشش اعضای هیات علمی گروه برق، برپایی مسابقه کتابخوانی و مسابقه پیامکی با موضوع آیات قرآنی در ماه مبارک رمضان، بخشی از مهمترین برنامه‌های این دانشگاه بوده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر نیز در این نشست به بیان اهمّ برنامه‌های فرهنگی دانشگاه خود در سطح دانشگاه و منطقه آزاد اروند پرداخت و گفت: رقابت کرونایی با هدف دانش‌افزایی، مسابقه دابسمش در خصوص پروتکل‌های مبارزه با کرونا و اجرای هنرهای نمایشی با موضوع فاصله‌گذاری اجتماعی ویژه کارکنان و استادان، بخشی از مهمترین این برنامه هاست.

دکتر عسکری افزود: در این معاونت هسته و کمیته‌هایی به منظور مقابله با کرونا، با عناوین «پیامدهای اقتصادی»، «کارآفرینی» و «فرهنگی و اجتماعی» تشکیل شد که در مجموع 35 مقاله در قالب این کمیته ها منتشر شد. همچنین پروپوزال های دانشجویی در این خصوص تهیه شده است.

وی به جشنواره ملی دانشجویی جهش تولید اشاره کرد و گفت: این جشنواره راه اندازی شده و محورهای آن در خصوص کرونا و آگاهی‌بخشی در این زمینه است. همچنین انتشار ویژه‌نامه خبری و اجرای پانتومیم به کوشش کانون همیاران سلامت، فعالیت های کانون طراحی و گرافیک در زمینه پیشگیری، قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی، پویش ها و برنامه های جهادی، مسابقات مجازی متعدد و تولید محتوا در شبکه های اجتماعی، از دیگر فعالیت های معاونت فرهنگی و اجتماعی علوم و فنون دریایی خرمشهر بوده است.

در ادامه این نشست، دکتر هوشمند به بخش دوم دستور کار جلسه مبنی بر جشنواره فرهنگی، ادبی، هنری دانشگاهیان پرداخت و اظهار کرد: این جشنواره از سوی وزارت علوم با مشارکت پنج دانشگاه شهید چمران اهواز، فردوسی مشهد، مازندران، شهرکرد و کردستان برگزار می شود که بخش فیلم و هنرهای نمایشی آن به دانشگاه شهید چمران محول شده است.

وی افزود: در همین راستا از دانشگاه های منطقه ده انتظار می‌رود با همکاری هرچه تمام‌تر در انجام تبلیغات مجازی برای مشارکت دانشگاهیان در بخش فیلم و هنرهای نمایشی این جشنوارة کشوری، به برگزاری شایسته تر جشنواره کمک کنند.

در ادامه دکتر یاری مدیر حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران به ارایة گزارش مختصری از فعالیت های این مدیریت در روزهای کرونا پرداخت و گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز هم‌راستا با دانشگاه های کشور در مدت درگیری کشور با ویروس کرونا، فعالیت های خود را به سمت فضای مجازی سوق داده است.

وی افزود: در این ایام انجمن‌های علمی دانشجویی از ابتدای سال 99 تا کنون بیش از شصت فعالیت داشته اند. کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی نیز تمام برنامه های خود را به صورت مجازی دنبال و اجرا کرده اند. همچنین انتشار نشریات دانشجویی به صورت الکترونیک انجام شده است.

دکتر یاری به برگزاری چندین طرح فرهنگی با گسترة منطقه‌ای و ملی از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اشاره و تصریح کرد: جشنواره منطقه‌ای فیلم‌های صد ثانیه‌ای اکسین، جشنواره ملی عکس نجوم، جشنواره ملی استندآپ کمدی و جشنواره منطقه‌ای داستانک آفرینش، برنامه‌های فرادانشگاهی این معاونت هستند که امیدواریم دانشگاه های منطقه ده کشور با انجام تبلیغات مناسب، به استقبال هرچه بیشتر مخاطبان از این طرح ها کمک کنند.

مدیر حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران در ادامه به برگزاری جشنواره فرهنگی، ادبی، هنری دانشگاهیان کشور اشاره کرد و گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف انسجام‌بخشی به فعالیت‌های معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های سراسر کشور، تقویت و رشد مسئولیت اجتماعی دانشگاه ها و گسترش فرهنگ سلامت‌محور با استفاده از ابزارهای هنر و فرهنگ و ادبیات، اقدام به برگزاری چنین رویداد جامعی کرده است.

علی یاری ادامه داد: بخش ادبی این جشنواره به میزبانی دانشگاه مازندران شامل رشته های شعر، ادبیات، داستان و دلنوشته، بخش فیلم و هنرهای نمایشی به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز شامل رشته های تئاتر، نمایشنامه، فیلم کوتاه، فیلمنامه، استندآپ کمدی و پادکست، بخش هنرهای تجسمی به میزبانی دانشگاه شهرکرد با رشته های گرافیک، نقاشی، طراحی، عکس و خوشنویسی، بخش هنرهای آوایی به میزبانی دانشگاه کردستان شامل رشته های موسیقی اصیل ایرانی، سرود و نواهای محلی و بخش ایده پردازی و خلاقیت به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد شامل رشته های ایده شو، استارت‌آپ و نوآوری می باشد.

مدیر حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران مهلت ارسال آثار به هریک از بخش های این جشنواره را تا پانزدهم تیرماه سال جاری عنوان کرد و گفت: این جشنواره ویژه تمام دانشگاهیان اعم از دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی است و در مشارکت دانشجویان، هیچ‌گونه الزامی به عضویت دانشجو در انجمن علمی یا کانون خاصی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: دبیرخانه بخش فیلم و هنرهای نمایشی این جشنواره در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز شکل گرفته و آماده پذیرش و دریافت آثار است. همچنین کارشناس کانون های فرهنگی و هنری این مجموعه، پاسخگوی پرسش های شرکت کنندگان است.

یاری از دانشگاهیان منطقه ده خواست با پوشش شایسته و اطلاع‌رسانی و تبلیغات در خصوص این جشنواره خصوصا بخش فیلم و هنرهای نمایشی که به دانشگاه شهید چمران واگذار شده، در اجرای بهتر این برنامه همکاری کنند.

در پایان این نشست، دکتر عبدالرحیم هوشمند به جمع بندی جلسه پرداخت و گفت: از دانشگاه های منطقه ده درخواست می شود گزارش برنامه های خود را در روزهای کرونا، در قالب یک صفحه به صورت موجز و مختصر به دبیرخانه شورای معاونان و مدیران فرهنگی منطقه 10 ارسال کنند.

وی همچنین اظهار امیدواری کرد همه گروه های علمی دانشگاه اعم از کشاورزی، مهندسی، فنی، تربیت بدنی، روان‌شناسی و... هر کدام در حوزه تخصص خود بتوانند به بیانی ساده و عام، تولیداتی برای جامعه در ایام درگیری با ویروس کرونا داشته باشند تا موجب تقویت ارتباط جامعه با دانشگاه شده و این گونه به بخشی از مسئولیت اجتماعی دانشگاه عمل کنیم.

 

درج شده توسط: روابط عمومی دانشگاه