21 06 2016 00:00
کد خبر : 2019247
تعداد بازدید : 4

سمینار «آشنایی با جاذبه‌های گردشگری استان خوزستان» در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد


با حضور جمعی از اعضای هیأت علمی و کارمندان دانشگاه شهید چمران اهواز، سمینار «آشنایی با جاذبه های گردشگری استان خوزستان» صبح امروز یکم تیرماه 95 در آمفی تئاتر شهید شهریاری معاونت فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی، در این سمینار که از سوی دفتر مرکزی کانون های اجتماعی و با همکاری کانون ایران‌شناسی و گردشگری مدیریت امور اجتماعی برگزار شد، عبدالرضا پیمانی کارشناس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و استاد معماری دانشگاه آزاد اسلامی اهواز به توضیحاتی پیرامون تاریخچه موقعیت جغرافیایی و قدمت تاریخی استان خوزستان پرداخت.

عبدالرضا پیمانی در ابتدا با اشاره به اینکه خوزستان برای کشور ما تمدن‌ساز بوده است، اظهار داشت: سه تمدن بزرگ در جهان وجود دارد که از نظر تاریخ پیدایش، به ترتیب تمدن های عراق، ایران و مصر هستند.

وی افزود: با وجود آنکه ایران به عنوان دومین تمدن شناخته‌شده جهان محسوب می شود، ولی تفاوت های عظیم با تمدن پیش از خود یعنی عراق یا همان بین‌النهرین دارد و دلیل این تفاوت ها، موقعیت خاصّ جغرافیایی این کشور و وجود رشته کوه های زاگرس در حوالی خوزستان است.

کارشناس سازمان میراث فرهنگی خوزستان، وجود عوامل طبیعی مانند کوه ها و کوهپایه ها را در تداوم تمدن های شکل گرفته در خوزستان بسیار موثر دانست و گفت: این خود یکی از وجوه تمایز تمدن ایران و خاصّه خوزستان، نسبت به تمدن عراق است؛ زیرا تمدن هایی که در بین النهرین شکل می گرفته پس از مدتی از بین می رفته اند ولی تمدن های موجود در خوزستان به دلیل تداوم و قدرت منطقه ای، نهایتاً به تشکیل حکومت و سلسله های پادشاهی ختم می شدند.

پیمانی ادامه داد: نمونه بارز این تمدن ها، دوره عیلامیان با بیش از 2 هزار و 200 سال سابقه استمرار حکومت و نیز پهناورترین پادشاهی جهان توسط سلسله هخامنشیان است.

کارشناس سازمان میراث فرهنگی خوزستان در بیان قدمت تاریخی منطقه خوزستان بیان کرد: نخستین سکونت بشر در منطقه خوزستان به 250 هزار سال پیش نسبت داده شده است که از لحاظ دوره جغرافیایی به دوره پارینه‌سنگی بازمی‌گردد.  

وی با بیان اینکه بیشتر شهرها و آثار استان خوزستان پتانسیل ثبت جهانی شدن را دارند، اظهار کرد: شوش یکی از این شهرهاست که به عنوان نخستین شهر باستانی جهان به ثبت رسیده است و قدمت و موقعیت برجسته این شهر به اندازه ای بوده که یکی از سه پایتخت مهم هخامنشیان که مهمترین این پایتخت ها بوده، یعنی پایتخت سیاسی اداری این سلسله، در شهر شوش واقع شده بود که همان کاخ آپادانا می باشد.

وی همچنین به شهر باستانی شوشتر اشاره کرد و گفت: یکی از عجایب مهندسی راه های آبی جهان در مجموعه سازه های آبی شوشتر قرار دارد که ثبت جهانی نیز شده است.

کارشناس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همچنین از منطقه ایذه به عنوان یکی از مناطق بسیار قدیمی و تاریخی یاد کرد که متاسفانه مظلوم واقع شده و به ثبت جهانی نرسیده است و افزود: این شهر با داشتن اثر تاریخی به نام «کول‌فرح» صاحب یکی از قدیمی‌ترین نمونه های حجاری و نقش‌برجسته‌های آیینی است که نیازمند توجه بیشتر باستان‌شناسان و تلاش برای ثبت جهانی آن می باشد.

عبدالرضا پیمانی در پایان به قدمت شهر اهواز که به بیش از 3 هزار سال می رسد اشاره کرد و گفت: این شهر به کرّات مورد هجوم سیل توسط رودخانه طغیانگر کارون واقع شده و پس از ورود اسلام به این شهر، متاسفانه شاهد جنگ ها و حملات بسیار بوده که منجر به تخریب برخی آثار تاریخی آن شده است. همچنین شهر اهواز محل گذر حضرت امام رضا(ع) و اقامت کوتاه‌مدت ایشان بوده است که این خود نشان از قدمت، ارزش و موقعیت این شهر دارد.

درج شده توسط: روابط عمومی دانشگاه