سلسله نشستهای « تبیین عبرتهای عاشورا» در دانشگاه شهید چمران اهواز - معاونت فرهنگی و اجتماعی
اولین جلسه از سلسله نشستهای «تبیین عبرتهای عاشورا» یکشنبه 28 آذر ماه به همت معاونت فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز، در فاطمیه مجتمع خوابگاهی خواهران برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این نشست که با حضور حجتالاسلام و المسلمین نیلساز محقق و استاد حوزه و دانشگاه از قم، دکتر مروتی سرپرست دانشگاه و جمعی از معاونان دانشگاه برگزار شد، معاون فرهنگی دانشگاه هدف از برگزاری این نشست را تلاش برای پرداختن به شناخت و درک فلسفه عاشورا خواند و تشریح کرد: هر چند عزاداریهای سنتی ارزشمند است ولی نباید فراموش کنیم که این مراسمهای سنتی باید وسیله و مقدمهای شود برای رسیدن به هدف مهمتری که این هدف مهم همان راه یافتن به درک فلسفه عاشورا به منظور تعمیق باورهای مردم در خصوص علت قیام سیدالشهداء(ع) است.
دکتر علیرضا مخبر دزفولی ادامه داد: این نشست در پی آن است تا در مورد سوال مهمی که مقام معظم رهبری در مورد علت وقوع حادثه عاشورا مطرح فرمودند تأمل شود که چگونه امت پیغمبر خاتم(ص) تنها 50 سال بعد از رحلت پیامبر سر نوه رسول خدا(ص) را بریدند و هلهله کردند، و چه اتفاقی رخ داد که وضع جامعه اسلامی به جایی رسید که امام حسین(ع) مجبور به آن فداکاری عظیم شد؟!
وی افزود: از این منظر، دیگر عاشورا یک حادثه و یا صرفاً یک واقعه تاریخی نیست بلکه کربلا "میزان" و عاشورا "فرقان" و خاکریزی است بلند بین اسلام التقاطی و اسلام ناب محمدی (ص) و عاشورا آینهای است که هر مؤمنی مقابل آن بایستد و با تأمل در آن بنگرد جایگاه خود را در تاریخ مییابد و تصمیم میگیرد .که در جبهه حق با همه سختیهای آن بایستد و یا برای حفظ دنیای خود در مقابل امام خود قرار گیرد.
دکتر مخبر دزفولی در خصوص علت برگزاری این جلسه در خوابگاه توضیح داد: انتقال مکان برگزاری جلسات مهم فرهنگی به درون خوابگاهها و استفاده از فضای مجازی و اینترنت برای اطلاعرسانی به دانشجویان و اساتید روشهایی برای جلوگیری از اتلاف وقت دانشگاهیان و دسترسی آسانتر به اطلاعات و پیامهای فرهنگی است.
معاون فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: آغاز بهکار گروهی از دانشجویان برای طراحی و تغذیه سایت جامع فرهنگی معاونت فرهنگی اقدامی در این راستا است که در آینده منبعی غنی برای اطلاع رسانی، دریافت نظرات، برگزاری مسابقات و ... بدون اتلاف وقت دانشگاهیان خواهد شد ضمن اینکه حجم تبلیغات سنتی و چاپی را کاهش میدهد که کاهش هزینهها را نیز به دنبال دارد.
دکتر مخبر دزفولی با اشاره به ضرورت توجه به ذائقه مخاطبان در کار فرهنگی، توزیع فرمهای نظرسنجی در مورد هر برنامه را روشی مناسب برای شناسایی علائق دانشجویان و در نظر گرفتن نظرات آنها در فعالیتهای فرهنگی بعدی دانست.
وی در پایان از توجه ویژه سرپرست دانشگاه به مباحث فرهنگی و حمایت از فعالیتهای هدفمند فرهنگی و نیز از همکاری معاون دانشجویی و مسئولان و رابطان امور فرهنگی خوابگاه قدردانی کرد.
همچنین در ادامه این نشست، حجتالاسلام و المسلمین نیلساز استاد حوزه و دانشگاه در بیانات مبسوطی به پاسخ به سوال علت وقوع حادثه عاشورا 50 سال بعد از رحلت پیغمبر اکرم (ص) پرداخت و ممنوع المنبر شدن حضرت علی(ع) در 25 سال حکومت خلفا و منع اصحاب پیغمبر از خواندن روایتهای ایشان در مجالس عمومی و حصر و جلوگیری از خروج کسانی که این سیاست را زیر پا گذاشته بودند را عاملی در جهالت بخشی از نو مسلمانان و عدم آشنایی آنان با سوابق درخشان امیرالمومنین(ع) در دوره حکومت پیغمبر دانست.
وی افزود: فراموش شدن معیارهای نبوی و نظرات سیاسی پیغمبر(ص) در کنار سیاستها و برنامهریزی های دقیق و حساب شده در جهت ساکن گذاشتن روایتهای بیشماری که در مدح حضرت علی (ع) و اهل بیت(ع) و مذمت مخالفان و معاندان خاندان پیامبر وسایر مدعیان خلافت از پیامبر اکرم (ص) ذکر شده بود، در غربت حضرت سید الشهداء(ص) و شهادت مظلومانه او مؤثر بوده است.
در ادامه این نشست معنوی، دانشجویان با سوز صدای مداح اهل بیت برادر دهقانی در سوگ حضرت حسین ابن علی (ع) به سوگواری و سینهزنی پرداختند.
همچنین در پایان برنامه فرم های نظر سنجی دربین دانشجویان توزیع و جهت بررسی توسط رابطین امور فرهنگی خوابگاه جمع آوری شد.