رییس شورای هماهنگی فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی خوزستان: احیای تمدن اسلامی، کابوس غرب - معاونت فرهنگی و اجتماعی
گردهمایی مدیران فرهنگی دانشگاه های علمی کاربردی استان خوزستان امروز دوشنبه 24 بهمنماه در مجتمع آموزشی و پژوهشی صنعت آب و برق خوزستان برگزار شد.
دکتر علیرضا مخبردزفولی رییس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان با حضور در جمع مدیران فرهنگی دانشگاه های علمی کاربردی خوزستان، با ارائه تحلیل جامعی از دلایل پیدایش انقلاب اسلامی و اثرات آن بر منطقه و جهان و نیز بیان دلایل دشمنی دنیای استکبار و در رأس آن امریکا با انقلاب اسلامی ایران، اظهار داشت: تمدن ها مانند انسان ها به دنیا می آیند، بیمار می شوند، می میرند و از بین می روند، اما از دیدگاه تئوریسینهای تمدنشناس غربی، اسلام اگرچه بعد از جنگ جهانی دوم به زمین خورد اما نمرد و همچنان حیات داشت و دیدگاه آنان این بود که اگر این تمدن زمینخورده از بین برود، تمدن و فرهنگ غربی جهان را می گیرد ولی اگر زنده بماند قطعا غرب را شکست می دهد و تمدن غربی حریف تمدن غنی اسلامی نیست.
وی افزود: مهم ترین مسأله ای که از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون بین دنیای استکبار و اسلام ناب محمدی وجود داشته، بحث جلوگیری از احیای اسلام بوده است. طی تمام این سالها احیای مجدد اسلام کابوس غرب بوده و خصوصا با جریان بیداری اسلامی در کشورهای منطقه، این کابوس تبدیل به واقعیت شد و کینه اصلی که امریکا از ایران اسلامی دارد نقش احیاگری اسلام است.
دکتر مخبردزفولی تصریح کرد: دشمن از اول انقلاب با توطئه، کودتا، ترور و جنگ تحمیلی تمام تلاش خود را کرد تا نگذارد این کابوس تبدیل به واقعیت شود اما همهی توطئههای گذشته به شکست انجامید.
وی ادامه داد: غرب بر اساس تجربه های استبدادیاش در دنیا، به فکر انحراف نظام اسلام و فروپاشی آن از درون افتاده که متاسفانه در اثر برخی غفلت ها که توسط بعضی از مسئولین رخ داد، هم در دوره اصلاحات و هم در جریان فتنه 88 تا حدی نظام استکبار امیدوار به آسیب درونی به نظام اسلامی شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تفاوت ماهیتی اسلام ناب محمدی با استکبار جهانی، حل مشکلات بین این دو را در تغییر ماهیت یکی از آن دو دانست.
دکتر مخبردزفولی در ادامه سخنان خود با اشاره به وجود 5 جبهه فعال در غرب که غالبا توسط صهیونیستها اداره می شود و می توان از آن به عنوان غرب صهیونیستی نام برد، تصریح کرد: آرزوی بعضی از علاقهمندان به نظام، حضور در جبهه های دفاع مقدس و شهادت در این میدان است که این پنج جبهه، میدانی برای جهاد فی سبیل ا... و حتی شهادت است.
وی جبهه اول را ساماندهی یک گروه معارض داخلی در درون نظام با استفاده از شخصیتهایی دانست که تا حدی سوابق روشنی در انقلاب دارند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به فتنه سال 88 آن را یکی از برنامهریزیهای استکبار برای تقویت جبهه معارض داخلی با استفاده از نیروهای به ظاهر خودی دانست و در تعریف فتنه، بیان حرفهای دشمن و به نتیجه رساندن آرزوهای دشمن از زبان و توسط افراد به ظاهر خودی را یکی از علایم فتنه و غبارآلود شدن فضا دانست.
دکتر مخبردزفولی جبهه دوم را جبهه تحریم ها و محدودیت های فنی دانست و اظهار داشت: این روزها وسیع ترین نمونه محاصره از نظر امکانات فنی و مسایل اقتصادی در جهان پس از ناکامی توطئه های سنگین گذشته در حال اعمال است.
رییس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی خوزستان این تحریم ها و تهدیدها را همچون سایر توطئه های گذشته توسط استکبار جهانی بیسرانجام دانست و گفت: بهرهمندی از رهبری هوشمند، وجود باورهای دینی عمیق بین مردم و نیز اتحاد کلمه باعث شکست توطئه های دشمن بوده و خواهد بود.
دکتر علیرضا مخبردزفولی تهدید نظامی را ابزاری از پیششکست خورده دانست و با اشاره به محدودیت های شدیدی که کشور ما در دوران دفاع مقدس با آن مواجه بود و برای تهیه پیشپا افتادهترین ابزارهای نظامی هم با مشکل مواجه بود، افزود: در آن دوران با وجود آن همه محدودیت با لطف الهی، هدایت های امام، حضور مردم در صحنه، باورهای دینی مردم و وحدت کلمه، دنیای استکبار را شکست دادیم؛ امروز که به لطف خدا هم آن روحیات استکبارستیزی وجود دارد و هم به انواع ابزارهای دفاع مسلح هستیم، بیان تهدید درمورد کشوری با چنین پیشینه ای از سوی دنیای استکبار، احمقانه است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز جبهه سوم را جبهه تهاجم فکری و فرهنگی دانست و با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در موضوع فرهنگ فرموده اند «عرصه فرهنگی عرصه جهاد است» این جمله را به عنوان اعلام جهاد مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگی دانست و گفت: همه کسانی که در این حوزه با تمام قدرت، خالصانه و با نیت تبعیت از رهبری وارد این جبهه میشوند اجر مجاهدان فی سبیل ا... را دارند و کسانی که در این راه شهید شوند جایگاه شهدا را خواهند داشت؛ چراکه در راه دفاع از کشور و ارزش ها جهاد کرده اند و امر ولی امر خود را اجابت نموده اند.
وی تهاجم فرهنگی و فکری را تلاشی برای تغییر ماهیت نظام اسلامی دانست که به دلیل عدم شناخت دشمن از میزان وفاداری مردم به اسلام و رهبری و آرمان های شهدا به شکست انجامیده؛ اگرچه باید مسئولین فرهنگی با هوشیاری کامل ادامه این تهاجم را رصد و با آن مبارزه کنند.
دکتر علیرضا مخبردزفولی جبهه چهارم را متوجه شأن جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: تلاش اردوگاه استکبار این است که مردم دنیا، ایران را یک تجربه سیاه ببیند. شعارهای دروغین حقوق بشر، تهمتهایی که در این مورد به کشور ما وارد می شود، همگی تلاش در این راستاست که الگوی موفق اداره یک جامعه با آموزه های دینی و تحت اشراف یک مرجع تقلید را به چالش بکشند.
وی افزود: علیرغم تمام این تلاش ها باید گفت که دنیای اسلام بیدار شده و عزت خود را بازخواهد یافت و این همان کابوسی بود که از روز اول پیروزی انقلاب، دنیای استکبار و خصوص امریکا نگران آن بود.
رییس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان با بیان اینکه جبهه پنجم جبهه امنیت ملی است، ادامه داد: توطئه های دشمن برای ایجاد تفرقه بین مردم و مسئولین، ترور و ترویج احساس ناامنی در کشور با توجه به هوشیاری مردم بیسرانجام خواهد بود.
دکتر مخبردزفولی در بخش دیگری از سخنان خود 10 نکته را به عنوان اولویت های برنامه ریزی فرهنگی برشمرد و از مدیران فرهنگی دانشگاه های جامع علمی کاربردی استان خواست به این نکات دهگانه توجه کنند.
وی دانشجو محور بودن فعالیت های فرهنگی، اعطای اختیارات به دانشجویان و اجرای برنامه ها توسط آنان ولی با نظارت مستمر بر آنها، ارزیابی مداوم فعالیت های فرهنگی، مخاطب شناسی، صبوری و حوصله، ترویج معارف قرآنی ( همراه با سطح بندی فعالیت های قرآنی با توجه به اطلاعات دانشگاهیان از جمله روخوانی، قرائت، ترجمه و تفسیر)، ترویج فرهنگ شهادت (و معرفی زوایای قابل الگوپذیری از زندگی شهدا که هم اکنون در طرح «آیین جوانمردی» توسط کانون شهداء معاونت فرهنگی دانشگاه شهید چمران در حال پیگیری است)، برگزاری طرح های آموزشی فرهنگی خصوصا طرح فرهنگ و اندیشه اسلامی و طرح مسیر مطهر که برای اولین بار در سطح کشور در دانشگاه شهید چمران اجرا شدند، برگزاری هفته فرهنگی و اهتمام به دخالت دادن سلایق مختلف فرهنگی در برگزاری آن و اقبال بیشتر به فضای مجازی به منظور وسیع کردن گستره مخاطبین را از جمله راهکارهای انجام فعالیت های فرهنگی موفق در سطح دانشگاه ها دانست.
رییس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان ترویج کرسی های آزاداندیشی را یکی از مهم ترین ابزارهای مقابله با جنگ نرم و رفع شبهاتی دانست که دشمن در دل جوانان و خصوصا دانشجویان ما منتشر کرده است.
دکتر مخبر دزفولی همچنین ترویج عفاف و حجاب و امر به معروف و نهی از منکر را وظیفه ای همگانی و نه تنها دولتی دانست و از مدیران فرهنگی دانشگاه ها خواست با کمک دانشجویان راهکارهای مورد پسند برای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب را بیابند.
وی در پایان سخنان خود از مسئولین برگزاری این نشست صمیمانه تشکر کرد و به عنوان توصیه پایانی، از مدیران فرهنگی دانشگاه های علمی کاربردی استان خواست در برگزاری انتخابات هدف خود را ترویج حضور حداکثری مردم قرار دهند و هوشیار باشند مسایلی که در جریان فتنه 88 به نظام ما لطمه وارد کرد مجددا تکرار نشود و همچنین از جولان دادن جریانهای سیاسی جهتدار در دانشگاه جلوگیری کنند و دستورات مقام معظم رهبری را در این زمینه نصب العین خود قرار دهند.
در ابتدای این مراسم دکتر محمدیان رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خوزستان ضمن خیر مقدم به حاضرین، با اشاره به وجود جنگ نرم و تهاجم فرهنگی در این حوزه، همه مدیران فرهنگی را به هوشیاری و تلاش مضاعف در عرصه فرهنگی فراخواند و برگزاری این جلسات را برای ایجاد هماهنگی و تبادل تجربیات موفق، ضروری دانست.