01 07 2019 19:32
کد خبر : 2035118
تعداد بازدید : 3

دومین نشست شورای معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه ۱۰ تشکیل شد

 

دومین نشست شورای معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه ۱۰ کشور به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برگزار شد.

به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر عبدالرحیم هوشمند معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز و دبیر این شورا در ابتدای نشست، اظهار کرد: در این جلسات به بررسی موضوعات فرهنگی و چالش‌های پیش روی دانشگاه‌های منطقه خواهیم پرداخت تا با بهره گیری از توان فرهنگی یکدیگر شاهد هم‌افزایی اجرای برنامه‌ها در سطح دانشگاه‌های منطقه‌ی ده باشیم.

وی درمورد اهداف تشکیل این شورا گفت: بهره‌مندی دانشگاه‌ها از توان فرهنگی یکدیگر، فراهم کردن بستری برای تبادل اطلاعات و تجربیات دانشگاه‌های منطقه و نیز جلوگیری از موازی‌کاری فعالیت‌های فرهنگی در منطقه، مهم‌ترین اهداف تشکیل این شورا است.

دبیر نشست شورای معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه ۱۰ با اشاره به اینکه معاونت فرهنگی و اجتماعی حوزه‌ وسیعی برای حضور همه اقشار دانشگاهی در فعالیت های فرهنگی است، بیان کرد: در کنار معاونت‌های آموزشی و پژوهشی، معاونت فرهنگی باید فعالیت و از همه سلیقه ها و تفکراتی که در چهارچوب شرایط فرهنگی و سیاسی  کشور فعالیت می کنند حمایت کند.

در ادامه‌ این نشست، رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان اظهار کرد: مدیریت فرهنگی دانشگاه در کشور ما از پیچیده‌ترین و سخت‌ترین مدیریت‌هاست؛ زیرا با اقشار مختلف سروکار دارد. کار مدیریت فرهنگی در مقایسه با سایر مدیریت‌ها چه‌بسا دشوارترین شغل ممکن است و در مقایسه با سایر کشورها علاوه بر رسالت آموزش و پژوهش تا حد زیادی بار تعلیم و تربیت دانشجویان را نیز بر دوش می‌کشد.

دکتر سیادت گفت: در معاونت فرهنگی با جوان آرمان‌گرا، مطالبه‌گر و حتی پرخاشگر سروکار داریم، بنابراین مدیر فرهنگی باید از حوصله و سعه‌ی صدر زیادی برخوردار باشد تا بتواند بر جامعه تاثیرگذار باشد.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور گفت: با توجه به کاهش بودجه‌ی سال جاری و با وجود هزینه‌های غیرقابل حذفی مانند افزایش حقوق کارکنان و اعضای هیئت علمی، مسایل رفاهی دانشجویان از قبیل تغذیه، خوابگاه، سرویس حمل و نقل و...، در سال تحصیلی پیش رو فشار اقتصادی بیش از پیش به معاونت‌های فرهنگی وارد خواهد شد، اما با این حال باید به هر طریق ممکن، مشکلات اقتصادی را از دانشگاه‌ها دور کنیم.

در ادامه‌ی این نشست، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(ره) در دانشگاه‌های خوزستان، ضمن ابراز خرسندی از ادای احترام به دو شهید گمنام مدفون در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی قبل از آغاز جلسه، اظهار کرد: درست است که انسان باید سختی و دشواری راه را بشناسد، ولی ما در این راه یک سرمایه داریم؛ هم‌چنان‌که در جریان جنگ تحمیلی و بحران سیل اخیر دیدیم که از یک پشتوانه، نصرت الهی و عاطفه‌ی گسترده‌ی مردمی برخورداریم که همان سرمایه‌ی ما محسوب می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محسن شفیعی در ادامه به بیان راه‌کارهایی در راستای ارتباط بهتر با دانشجویان پرداخت و گفت: اولین پیشنهاد، صحبت و صمیمیت بیشتر با دانشجویان است که موجب کاهش دغدغه‌های آنان می‌شود و مسئولیت این کار برعهده‌ی حوزه‌ی فرهنگی است. دانشجویان بیش از ارتباط اقناعی به ارتباط عاطفی نیاز دارند، بنابراین باید با آنان ارتباط بهتر و صمیمی‌تری برقرار شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(ره) در دانشگاه‌های استان با اشاره به اینکه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان دانشگاه رفیع و بلندی است، تاکید کرد: باید برای حفظ تاریخ شفاهی این دانشگاه همت شود؛ زیرا این دانشگاه نسبت به دانشگاه شهید چمران از لحاظ تاریخ شفاهی ریشه‌دارتر است و انتقال این تاریخ برای نسل‌های آینده مفید است.

سید محسن شفیعی ضمن تقدیر از زحمات همکاران فرهنگی دانشگاه‌های استان که نقش مهمی در بحران سیل اخیر ایفا کردند، تاکید کرد: دانشجویانی که تاثرات روحی زیادی در این جریان متحمل شدند باید با حفظ کرامت، مورد عنایت قرار گیرند و حتما حمایت شوند.

وی افزود: بنا به اهمیت فعالیت‌های فرهنگی، کار در این حوزه بسیار پیچیده است. در حقیقت فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی نیز وابسته به فرهنگی است از این رو موضع فرهنگی، اساس کار دانشگاه‌هاست.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست با اشاره به گستردگی گروه ها و رشته های آموزشی و در نتیجه، تعدد انجمن های علمی – دانشجویی  در دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: بیشترین بخش بودجه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران صرف فعالیت‌های انجمن‌های علمی دانشجویی می‌شود. حضور در انجمن های علمی – دانشجویی به افزایش سرمایه اجتماعی و تقویت روحیه کار جمعی بین دانشجویان می انجامد، اما بخشی از ماهیت کاری این انجمن ها، فعالیت های تکمیل نیازهای آموزشی و تمرین های پژوهشی است، این در حالی است که حمایت‌های لازم از سوی بخش های مرتبط این فرایندها در دانشگاه از انجمن‌ها صورت نمی‌گیرد.

دکتر علی یاری گفت: گام مثبتی که در زمینه ارزیابی کیفی و کمی فعالیت های دانشکده ها در دانشگاه شهید چمران اهواز برداشته شد این است که انجمن‌های علمی دانشجویی را جزو معیارهای ارزیابی دانشکده‌ها قرار دادیم، به این معنا که داشتن انجمن، پشتیبانی از آن و داشتن نشریه فعال، در ارزیابی دانشکده‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد که امیدواریم این روند در ترغیب رؤسای دانشکده‌ها برای مسئولیت‌پذیری بیشتر درباره‌ی فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی تاثیرگذار باشد.

علی یاری در ادامه تصریح کرد: مسئله‌ی حائز اهمیت دیگر در حوزه‌ی انجمن‌های علمی دانشجویی، تنوع فعالیت‌هایی است که به سمت آموزشی گرایش پیدا کرده و به دلیل عدم حمایت بخش های پژوهشی، انجام فعالیت‌های مرتبط با اختراعات، پژوهش و مانند آن، بسیار ضعیف شده است.

در پایان این نشست مقرر شد به منظور تبادل تجربیات تخصصی کارشناسان واحدهای مختلف معاونت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه ده، «کارگروه تخصصی کارشناسان» تشکیل شود و دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان میزبان نشست‌های کارشناسان کانون‌های فرهنگی، هنری، مذهبی، تشکل‌ها و امور فرهنگی خوابگاه‌ها، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر به عنوان میزبان نشست کارگروه کارشناسی فعالیت‌های قرآنی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین میزبان نشست کارگروه کارشناسی انجمن‌های علمی دانشجویی و دانشگاه جندی‌شاپور دزفول به عنوان میزبان نشست کارگروه کارشناسی نشریات دانشجویی تعیین شد.

همچنین در این جلسه درباره‌ی برگزاری مشترک نمایشگاه دستاوردهای انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های منطقه 10 با حضور دانشگاه‌های کشور عراق در نیم‌سال نخست سال تحصیلی 98-99 گفت‌وگو و با برپایی این رویداد با حضور دانشگاه های منطقه موافقت شد.  

 

درج شده توسط: روابط عمومی دانشگاه