تنها انگیزه امام حسین (ع) در قیام عاشورا، انجام وظیفه در راه خدا بود - معاونت فرهنگی و اجتماعی
آیین پایانی دومین سوگواره ملیِ علمی، فرهنگی و هنری اربعین به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور معاون و مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و جمعی از دانشگاهیان دانشگاههای سراسر کشور، صبح امروز پانزدهم مهرماه 1398 در تالار دانشکده کشاورزی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان ضمن خوشامدگویی به معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و هیات همراه و دیگر مهمانان این آیین، از زحمات کلیه برگزارکنندگان دومین دوره سوگواره ملی اربعین قدردانی کرد.
وی اظهار کرد: در نهضت و حرکت عاشورایی امام حسین (ع) بحث های زیادی تا کنون صورت گرفته و آنچه که از همه مهمتر است، متوقف نشدن این بحثِ گستردهدامن است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران تصریح کرد: هر کس به حریم و بارگاه حضرت اباعبدا... الحسین(ع) نزدیک شود، انوار و تجلیاتی به دل و جانش وارد می شود که موجب تحیر و شگفتی است.
حجت الاسلام و المسلمین شفیعی، نقطه اصلی و محور بحث عاشورا را انگیزهی امام حسین (ع) از این قیام دانست و گفت: تنها انگیزهی حضرت سیدالشهدا در حرکت عاشورا، انجام وظیفه برای خدا بود و نتیجه چنین معاملهای با پروردگار این است که ذکر و یاد امام حسین همیشه در طول تاریخ زنده و جاری است.
وی افزود: اصلیترین مبحث در حوزه اخلاق، اخلاص است؛ در سندهای دینی نیز از اخلاص به عنوان معیار قبولی اعمال یاد شده است که امام حسین (ع) با تمام خلوص نیت به وظیفه ای که در مقابل خداوند احساس می کرد عمل نمود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان با تاکید بر اینکه عاشورا، امام حسین و کربلا، تمام شدنی نیستند و برای همیشه در تاریخ جریان دارند، اظهار داشت: دلیل اصلی این مهم، این است که نهضت و هدف امام حسین (ع) به سرچشمه فیض الهی گره خورده است و از کوثر الهی برگرفته شده است.
حجت الاسلام شفیعی ادامه داد: امروزه ما مبتلا به خودبینی و تمایل به دیده شدن هستیم که آفت بزرگی است و شاید اصلیترین عامل نقصانها و کاستیهای ما این است که خداوند و رضای او، در آخرین مرحله از هر عملکرد و رفتاری مد نظر قرار میگیرد.
وی در پایان توصیه کرد برنامههای اربعین هرچه خالصانهتر و مردمیتر پیش رود تا از جنبه معنوی و هدف ذاتی آن کاسته نشود.