21 12 2020 05:20
کد خبر : 2030932
تعداد بازدید : 26

تحلیل روابط و ماهیت علم و دین با رویکرد نقادانه

 

به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه، دبیرخانه کرسی های آزاداندیشی دانشگاه شهید چمران اهواز نشستی مجازی با موضوع «نگاهی انتقادی به روابط و ماهیت علم و دین؛ تقابل یا تعامل؟» برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این نشست که با حضور دکتر خسرو باقری نوع‌پرست عضو هیئت علمی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران و به دبیری دکتر فرشید نادری مدیر برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت لایو اینستاگرام برگزار شد، به چالش‌های حوزه علم و دین با رویکردی نقدگرایانه پرداخته شد.

دکتر باقری در ابتدای این گفتگو در پاسخ به پرسش دکتر‌ نادری مبنی بر میزان قوت وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد:  وحدت میان دو نهاد حوزه و دانشگاه به عقیده‌ی من همانند کودکی است که فوت شده است و برای این رخداد دلایل متعددی وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران افزود: پس از واقعه انقلاب اسلامی، به حوزه با نگاه مثبتی نگریسته می شد ولی دانشگاه‌ها در همان برهه تاریخی به تعطیلی کشیده شدند و نهایتاً به انقلاب فرهنگی انجامید.

وی افزود: بر اساس همین اختلاف بین این دو نهاد در سال های آغازین انقلاب جدایی و فاصله میانه حوزه و دانشگاه ایجاد شد.

دکتر خسرو باقری تصریح کرد: یکی از موانع وحدت حوزه و دانشگاه، مسئله میل به هدایتگری در حوزه نسبت به دانشگاه است، در حالی که دانشگاه به عنوان یک نهاد علمی این موضوع را نمی پذیرد.

وی تعامل میان حوزه و دانشگاه را امکان‌پذیر ولی منوط به شرایطی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از شرایط اصلی تعامل و وحدت حوزه و دانشگاه، اصلاح تصور دانشگاه و حوزه از تعریف دو مقوله علم و دین است. همچنین می بایست ارتباطات و برداشت هایی که از علم و دین می توان انجام داد به‌خوبی تبیین و ارتباطات عقیم در این میان تشخیص داده شوند.

باقری نوع‌پرست اظهار کرد: این دو نهاد باید به دور از تعصب، مناسبات حوزه و دانشگاه و ارتباطات میان خود را بررسی و بازبینی کنند و از تکرار اشتباهات گذشته در خصوص بر حق بودن خود، پرهیز کنند

گفتنی است، در پایان این وب‌نشست به پرسش‌های مخاطبان برنامه در خصوص موضوع گفتگو پاسخ داده شد.

 

درج شده توسط: روابط عمومی دانشگاه