01 12 2019 00:09
کد خبر : 2033693
تعداد بازدید : 8

بزرگداشت روز قانون اساسی در دانشگاه شهید چمران اهواز

به مناسبت روز قانون اساسی، سمیناری با حضور عضو حقوقدان شورای نگهبان در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در این سمینار که ظهر امروز دهم آذرماه در تالار دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی برگزار شد، دکتر هادی طحان نظیف، عضو حقوقدان شورای نگهبان در خصوص ظرفیت‌ها، اختیارات و فرصت‌های قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به سخنرانی پرداخت.

بنا به این گزارش، دکتر طحان نظیف با اشاره به اینکه قانون اساسی، عالی ترین سند معتبر و الزام‌آور در هر کشوری است، اظهار کرد: این سند دربردارنده بسیاری از موضوعات اساسی زندگی مردم اعم از آرمان‌ها و ارزش‌ها، ضوابط اداری، حقوق ملت، تعیین اختیارات، صلاحیت‌های نهادهای کشور و... است.

وی با تاکید بر اینکه قانون اساسی، روبنا و مبیّن تحولات اجتماعی است، خاطرنشان کرد: آگاهی از قانون اساسی به عنوان تنها سندی که مردم آن را تأیید کرده‌اند، بسیار ضرورت دارد و لزوم پرداختن به آن را دوچندان می‌کند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان اظهار داشت: در قانون اساسی هر کشور به یک جنبه یا موضوع، از قبیل تفکیک قوا، جمهوریت، جنگ و... حساسیت بیشتری نشان داده شده که مؤید وجود پیشینه‌ی تاریخی نسبت به آن موضوع در همان کشور است.

طحان نظیف به اهمیت و نقش قانون اساسی در کلام امام راحل و مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: امام خمینی (ره) قانون اساسی را معیار رفتار همه انسان ها دانسته و مخالفت با آن را مخالفت با اسلام عنوان کرده اند. رهبر معظم انقلاب نیز از قانون اساسی به عنوان منشور واقعی مردم و ستون فقرات نظام یاد کرده اند.

وی گفت: رویکرد قانون اساسی کشور ما دین‌مدار است و تصویب قانون اساسی جزو اقدامات بهنگام نظام جمهوری اسلامی ایران در سال 1358 بود.

عضو حقوقدان شورای نگهبان با انتقاد از تورم قانون گذاری در مجلس ایران، اظهار داشت: ما امروز با معضل تکرار قانون گذاری مواجهیم، چراکه مشکل ما در متن قانون اساسی نیست، بلکه مشکل در حسن اجرای قوانین است.

طحان افزود: متأسفانه کارکرد مجلس ما به قانون‌گذاری صِرف محدود شده، در حالی که وظیفه مهمتر مجلس، نظارت است و این در حالی است که صلاحیت های نظارتی مجلس ایران (از جمله استیضاح، پرسش و...) کم نیستند.

وی با بیان اینکه قانون اساسی ایران وجوه قابل افتخار بسیاری دارد، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت های قانون اساسی در حوزه سه قوه بهره کافی برده شود تا منجر به شفاف‌سازی مصوبات، اقناع مردم و نیز حسن اجرای قوانین شود.

دکتر طحان نظیف ادامه داد: با استفاده از ظرفیت‌های فراوان قانون اساسی می‌توان بسیاری از مشکلات آحاد جامعه، از جمله تعطیلی کارخانجات را حل کرد. همچنان‌که هرجا از اقتدارات و صلاحیت‌ها و ظرفیت‌های قانون اساسی استفاده شده، آثار مثبت آن را در جامعه دیده‌ایم و هرجا این اختیارات مورد استفاده قرار نگرفته‌اند، شاهد تبعات منفی آن بوده‌ایم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز، در پایان مراسم بزرگداشت روز قانون اساسی که به کوشش انجمن علمی دانشجویی حقوق وابسته به مدیریت حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد، دانشجویان حاضر به طرح پرسش‌هایی پرداختند و دکتر طحان نظیف با استناد به ماده‌های مربوط در قانون اساسی، به سؤالات حاضران پاسخ گفت.

شرایط ثبت‌نام و صلاحیت شرکت در انتخابات مجلس، چگونگی نظارت بر شورای نگهبان، چرایی عبور نکردن مصوبه افزایش قیمت بنزین از مجلس شورای اسلامی و امکان یا عدم امکان بازنگری و به‌روزرسانی قانون اساسی از مهم‌ترین و بیشترین پرسش‌های حاضران بود.

گفتنی است، هادی طحان نظیف متولد سال 1361 در شهرستان دزفول و جوان‌ترین عضو حقوقدان شورای نگهبان است. وی به عنوان عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه امام صادق (ع) و نیز از سال 1388 تا کنون به عنوان کارشناس پژوهشکده‌ی شورای نگهبان مشغول به فعالیت است.

 

درج شده توسط: روابط عمومی دانشگاه