02 10 2019 00:28
کد خبر : 2035028
تعداد بازدید : 7

برگزاری کارگاه روایت‌نگاری دفاع مقدس در دانشگاه شهید چمران اهواز

 

همزمان با برگزاری برنامه‌های ستاد نکوداشت هفته دفاع مقدس در دانشگاه، کارگاه روایت‌نگاری دفاع مقدس صبح امروز دهم مهر ماه جاری در تالار جلسات معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه، در این نشست که با حضور سید عباس امام عضو هیات علمی گروه زبان انگلیسی دانشگاه، پژوهشگر خوزستان‌شناس و مؤلف و تحلیل‌گر کتب حوزه دفاع مقدس، بهزاد شیخی پژوهشگر، رمان‌نویس و فیلم‌ساز حوزه دفاع مقدس، عبدالصاحب رومزی‌پور نویسنده ادبیات پایداری و مقاومت، مدیر اداره شاهد و ایثارگر دانشگاه و نیز جمعی از دانشجویان علاقه‌مند به عرصه فرهنگ، ادب و هنر دفاع مقدس برگزار شد، راویان به بیان خاطراتی از دوران جنگ تحمیلی و آثار آن در شهرها و محلات خود پرداختند.

بنا به این گزارش، در ابتدای این مراسم مدیر حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ضمن خیر مقدم به حاضران و گرامیداشت ایام هفته دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: مهمانان و راویان این برنامه همگی از تلاشگران راستین ادبیات مقاومت و پایداری و فعالان عرصه ثبت و ضبط آثار دفاع مقدس در خوزستان هستند.

دکتر علی یاری با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه روایت‌نگاری در حوزه دفاع مقدس، یک نفقه و احسان معنوی است، تصریح کرد: در روایت‌نگاری دفاع مقدس، بیشترین توجه و تمرکز راویان و نویسندگان و هنرمندان به جبهه و پیشانی جنگ است و متاسفانه برخی زوایای حماسه دفاع مقدس از قبیل آوارگان جنگی و امثال آن مغفول مانده است.

وی افزود: نبرد در جبهه جنگ، چندوجهی است که حضور در جبهه‌های نبرد بخشی از آن است، درحالی‌که اگر پشتیبانی‌های معنوی، صنعتی، پزشکی و حمایت‌های مردمی نبود مقاومت ما به ثمر نمی رسید.

مدیر حمایت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ادامه داد: در همین راستا، دانشجویان علاقه‌مند به حوزه هنر، فرهنگ و ادبیات پایداری و مقاومت باید وارد پژوهش‌های متفاوتی نسبت به آنچه تا کنون صورت گرفته شوند تا جنبه‌های پنهان دفاع مقدس نیز زمینه بروز و ظهور در قالب‌های فرهنگی و هنری یابد.

در ادامه دکتر سید عباس امام متولد شهرستان اندیمشک و عضو هیات علمی گروه زبان انگلیسی دانشگاه شهید چمران اهواز، خوزستان‌شناس، مؤلف و تحلیل‌گر حوزه حوزه دفاع مقدس به روایت خاطراتی از وقایع و حوادث دوران جنگ در اندیمشک پرداخت.

وی صاحب تالیفاتی در این زمینه از جمله کتاب «اندیمشک و اندیمشکی‌ها» با موضوع تاریخ عمومی شهر اندیمشک و با نگاهی به روزهای آغازین جنگ تحمیلی در این شهرستان در سال 1359 است. در این کتاب به شرح چگونگی شروع جنگ در اندیمشک، آثار آن بر شهرستان و شهادت تعدادی از همسایگان و همکلاسی‌های آن دوره‌ی نویسنده پرداخته شده است.

هم‌چنین نقد و تحلیل کتاب‌های «اندیمشک در جنگ عراق علیه ایران» تالیف مریم لطیفی، «راه‌آهن اندیمشک در دفاع مقدس» مجموعه خاطرات پرویز سرمست در خصوص نقش مهم راه‌آهن این شهرستان طی دوران جنگ و رمان «مشعل‌های مه گرفته» تالیف بهزاد شیخی با موضوع نقش شرکت نفت در سال های جنگ، تلفات جانی کارکنان آن و رشادت‌های اقلیت‌های مذهبی خوزستان در هشت سال جنگ تحمیلی از دیگر خدمات سید عباس امام به حوزه فرهنگ و ادب دفاع مقدس است.

تالیف مقاله «خلبانان اندیمشکی دفاع مقدس؛ پاسداران پرتوان آسمان ایران‌زمین»، تالیف مقاله انگلیسی در مجلات نروژی با موضوع زبان‌آموزی اسرای ایرانی در عراق و ساخت نماهنگ صوتی و تصویری تاثیر جنگ بر دانشکده زبان و ادبیات فارسی قدیم دانشگاه شهید چمران اهواز ملقب به سه‌گوش، از دیگر خدمات این استاد دانشگاه هستند.

بنا به این گزارش، در ادامه بهزاد شیخی نویسنده ادبیات مقاومت و پایداری و پژوهشگر عرصه دفاع مقدس در سخنانی به بیان تکنیک‌های اولیه نویسندگی در حوزه دفاع مقدس پرداخت.

وی سوژه‌یابی برای خلق و تالیف داستان‌های ادبی و هنری دفاع مقدس را نخستین گام نویسندگی دانست و منابع کتابخانه‌ای و تاریخ شفاهی را دو منبع اصلی سوژه‌یابی عنوان کرد.

بهزاد شیخی هم‌چنین به بیان نکاتی در خصوص تکنیک‌های مصاحبه‌گیری برای روایت‌نگاری و یافتن اسناد کتابخانه‌ای پرداخت.

گفتنی است، دو کتاب «رازهای فانوس دریایی» و «مشعل‌های مه گرفته» از آثار این داستان‌نویس حوزه دفاع مقدس است.

عبدالصاحب رومزی‌پور مسئول انجمن هنرمندان خوزستان و صاحب بیش از 20 کتاب و مقالات متعدد در حوزه ادبیات پایداری، در این مراسم گزارش مختصری از اقدامات دستگاه‌های استان خوزستان در خصوص نشر و ترویج فرهنگ و ادب و هنر دفاع مقدس ارائه داد.

وی از دانشجویان علاقه‌مند به نویسندگی در حوزه ادبیات پایداری و مقاومت دعوت کرد در کارگاه های آموزشی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس شرکت کنند.

شایان ذکر است، کتاب «هور و همیشه» با موضوع زندگی‌نامه شهید هاشمی از این نویسنده به چاپ رسیده است.

مدیر اداره شاهد و ایثارگر دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست به کانون‌های فرهنگی ایثار در این مدیریت اشاره کرد و گفت: کانون ایثار متولی برگزاری برنامه‌های مداوم و متعدد علمی، فنی، هنری و فرهنگی برای دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه است.

سید صدرالدین مرتضوی با تاکید بر ضرورت ارتباط نسل جوان امروز با نسل پیش از خود در زمینه فرهنگ دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: مدیریت شاهد و ایثارگر دانشگاه در ایام هفته دفاع مقدس با همکاری روابط عمومی و معاونت فرهنگی و اجتماعی، متولی برگزاری چندین برنامه در سطح دانشگاه است.

در پایان کارگاه روایت‌نگاری دفاع مقدس، از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز سپاس‌نامه‌هایی به رسم یادبود به راویان شرکت‌کننده در مراسم اهدا شد.

گفتنی است، چندین فعالیت فرهنگی و هنری از قبیل پخش فیلم‌های ماجرای نیمروز و رد خون در دانشکده علوم و خوابگاه‌های دانشجویی، اجرای تئاتر «تکه‌های سنگین سرب» با نگاهی به زندگی شهید چمران پیش و پس از جنگ و کارگاه روایت‌نگاری دفاع مقدس از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در قالب ستاد نکوداشت هفته دفاع مقدس دانشگاه شهید چمران اهواز در حال برگزاری است.

درج شده توسط: روابط عمومی دانشگاه