15 10 2013 00:00
کد خبر : 2024482
تعداد بازدید : 15

برگزاری چهارمین نشست شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه های خوزستان


چهارمین جلسه شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان خوزستان بیست و یکم مهرماه سال جاری به میزبانی دانشکده فنی و حرفه ای پسرانه شهید چمران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران، در این جلسه که به ریاست دکتر سید علی مرعشی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران و با حضور معاونین و مدیران فرهنگی جهاد دانشگاهی خوزستان، دانشکده تربیت معلم خواهران، آموزشکده فنی و حرفه ای دختران، علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، پیام نور استان، مسئول امور فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران، حاج آقا بلادیان دبیر ستاد غدیر استان خوزستان، دکتر کیانی نژاد مسئول بسیج اساتید استان، و مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران برگزار شد، در ابتدا دکتر علوی رییس دانشکده فنی و حرفه ای پسرانه شهید چمران به عنوان میزبان جلسه ضمن خوشامد به حاضرین و تسلیت سالروز شهادت امام محمدباقر(ع) به بیان گزارش مختصری از دانشکده فنی و حرفه ای پرداخت و گفت: این دانشکده در سال 1346 به عنوان یک انستیتو در اهواز تاسیس شد و سال 50 اولین گروه دانشجویان به عنوان تربیت تکنسین فنی وارد دانشکده شدند.

دانشکده فنی و حرفه ای شهید چمران قدمگاه رزمندگان دفاع مقدس است

وی افزود: دانشکده فنی و حرفه ای در زمان جنگ تحمیلی به نام پادگان شهید بهشتی بوده و قدمگاه رزمندگان بزرگواری بود که وارد این مکان می شدند و پس از جنگ در اختیار آموزشکده قرار گرفت که ابتدا زیر نظر آموزش و پرورش بود و سپس به وزارت علوم پیوست.

علوی خاطرنشان کرد: استان خوزستان جزو معدود استان هایی است که متاسفانه نه در دوران جنگ و نه بعد از آن دانشکده فنی و حرفه ای در آن ساخته نشد و اکنون تنها 6 هزار دانشجوی مقطع کاردانی در آن مشغول به تحصیل هستند که با توجه به فاصله ای که این استان از لحاظ فضای فیزیکی با مقیاس کشوری دارد، نیاز به توسعه آموزشکده های فنی و حرفه ای در استان خوزستان به شدت احساس می شود.

رییس دانشکده فنی و حرفه ای شهید چمران اظهار داشت: طی بازدید اخیر استاندار خوزستان و معاونین ایشان از این دانشکده دستور اکید جهت نوسازی و تجهیز این مکان داده شد و عوامل دانشکده در 7 ماه گذشته به طور شبانه روز در صدد عمران و بهسازی این محل بوده اند و بحمدا... در حال حاضر تا حدودی جبران کاستی ها و نواقص گذشته شده است.

در ادامه دکتر مرعشی رییس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه های استان در سخنانی ضمن تسلیت شهادت حضرت باقرالعلوم (ع) اظهار داشت: از اکنون تا یک ماه آینده مناسبت های بسیار مهمی پیش روی ماست که به همین دلیل دستور کار این جلسه حول 4 موضوع روز عرفه، عید غدیر خم، روز 13 آبان و بحث حجاب و عفاف به عنوان موضوع جاری جلسات قرار دارد و امیدواریم که هر دانشگاه به فراخور امکاناتی که در اختیار دارد به این مناسبت های مهم به بهترین شکل ممکن بپردازد.

دکتر مرعشی در بیان اهمیت پرداختن به این مناسبت ها تصریح کرد: عید بزرگ غدیر به عنوان بزرگترین عید امت مسلمان از آن جهت حائز اهمیت فوق العاده است که فعالیت فرقه های تکفیری رو به گسترش و تزاید است. همچنین روز 13 آبان می بایست به طور ویژه مورد توجه دانشگاه ها قرار گیرد و اینطور تصور نشود که منحصر به دانش آموزان است؛ چراکه در این روز در واقع دانش آموزان برای کمک به قشر دانشجویان قیام کردند بنابراین کار تبیین این حرکت ارزشمند و بزرگداشت این روز تاریخی باید به دانشگاه ها نیز تسری یابد.

وی همچنین در مورد مسئله حجاب و عفاف پیشنهاد کرد که بسته های فرهنگی با موضوع عفاف و حجاب بین دانشجویان توزیع شود و بنرهایی با این موضوع در سطح دانشگاه نصب گردد.

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور؛ میزبان جشنواره استانی قرآن کریم

در ادامه این جلسه دکتر امین معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص برنامه های این دانشگاه در روز عرفه گفت: هر ساله خانواده های اساتید و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی در مراسم روز عرفه که توسط دانشگاه برگزار می گردد شرکت می کنند و امسال نیز در صدد برپایی مراسم باشکوهی در این روز هستیم و آمادگی آن را داریم تا میزبان سایر دانشگاه ها نیز باشیم.

امین در خصوص فعالیت های فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی به مناسبت دهه ولایت و امامت نیز عنوان کرد: دانشگاه ما برنامه جشنی ویژه خانواده کارکنان و اساتید و مراسمی را ویژه دانشجویان تدارک دیده است و انشاءا... در این ایام مبارک برگزار خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش پیشنهاد برگزاری جشنواره استانی قرآن کریم را ارایه کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور از سال گذشته یک طرح قرآنی در سطح دانشگاه راه اندازی کرده که خوشبختانه با استقبال بی نظیر دانشجویان مواجه شده به طوری که اکنون بیش از 250 دانشجو مشغول به حفظ قرآن کریم هستند.

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تاکید کرد: سرمایه گذاری در بحث قرآنی، بسیاری از مشکلات دیگر را به دنبال خود حل می کند؛ زیرا فردی که مبادرت به حفظ کلام وحی می کند، به طور خودکار حجاب خود را نیز اصلاح می کند و بسیاری از موارد سوء اخلاقی دیگر نیز به دنبال آن از بین خواهد رفت.

دکتر امین ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی آمادگی آن را دارد تا میزبانی این جشنواره را به عهده گرفته و به صورت یکپارچه بین دانشگاه های استان در سطوح مختلف مانند قرائت، ترتیل، حفظ و... برگزار شود.

واحد درسی با موضوع قرآن در دروس اختیاری دانشگاه ها گنجانده شود

همچنین در این جلسه دکتر رازقی زاده معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور ضمن تسلیت شهادت امام محمدباقر(ع) بیان داشت: در راستای اشاعه فرهنگ قرآنی و ترغیب جوانان به تفحص در کلام وحی، این دانشگاه اقدام به ارایه 2 واحد درسی به صورت اختیاری نموده است و نمره این درس ضریب منفی در معدل ترم دانشجو نداشته و تنها در صورت کسب نمره لازم به بالا بردن معدل کمک می کند.

رازقی زاده افزود: ارایه این درس به طور سراسری در سطح دانشگاه های پیام نور کشور صورت می گیرد و مجوز این کار نیز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ شده است. پیشنهاد ما این است که این حرکت موثر به عنوان الگوی سایر دانشگاه ها قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش پیشنهاد داد که در ماه محرم امسال دسته ای با شرکت تمام دانشگاه های اهواز تشکیل شده و در سطح شهر به عزاداری شهادت حضرت اباعبدا... (ع) بپردازند که این پیشنهاد مورد موافقت اعضای جلسه قرار گرفت.

در ادامه دکتر سید عباس رضوی مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران برنامه های این دانشگاه را به مناسبت عید سعید غدیر شامل برپایی جشن ویژه دانشجویان و خانواده کارکنان و اساتید، مسابقه وبلاگ نویسی با موضوع غدیر، مسابقه کتابخوانی، تهیه بسته فرهنگی، برپایی نمایشگاه محتوایی در خصوص فرقه های انحرافی، برپایی نمایشگاه کتاب، ایستگاه صلواتی و توزیع شیرینی سر کلاس های درس برشمرد.

عیادت از بیماران و تبریک عید غدیر، در برنامه های دهه امامت و ولایت قرار گیرد

همچنین آقای بلادیان دبیر ستاد غدیر استان در سخنانی اظهار داشت: خوب است که دانشگاه های استان جهت بزرگداشت بیش از پیش عید سعید غدیر، گروه هایی دانشجویی را جهت عیادت از بیماران و تبریک این عید بزرگ به آنان، عازم بیمارستان ها کنند.

وی همچنین افزود: بهتر است که در ایام محرم تنها به عزاداری صرف اکتفا نشود بلکه به هدف اصلی این قیام تاریخ ساز که همانا بزرگداشت نماز است، نیز توجه شود. از این رو به دانشگاه ها پیشنهاد می شود که نماز ظهر عاشورا را متشکل از دانشجویان و دانشگاهیان به طور نمادین در روز عاشورا اقامه کنند.

در پایان این نشست، دکتر مرعشی رییس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی استان به جمع بندی مصوبات جلسه پرداخت و گفت: مقرر گردید دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور متولی برگزاری مسابقات قرآنی استانی در اسفندماه سال جاری باشد و دبیرخانه جشنواره نیز دانشگاه علوم پزشکی تعیین گردید. همچنین مصوب شد جهت هرچه باشکوه تر برگزار شدن مراسمات عید غدیر همه برنامه های پیشنهادی در این جلسه اجرا شود، از جمله اینکه تمام دانشگاه ها به توزیع شیرینی سر کلاس های درس توسط اساتید بپردازند و نیز دسته ای از دانشجویان با حضور در بیمارستان های گلستان، بوستان و رازی ضمن عیادت از بیماران، با اهدای گل و شیرینی این عید فرخنده را به بیماران و خانواده های همراهشان تبریک بگویند.

دکتر مرعشی افزود: همچنین مقرر گردید در روز بزرگ 13 آبان راهپیمایی با حضور همه دانشگاه ها صورت گیرد. همچنین در روز تاسوعای امسال هیاتی متشکل از کلیه دانشگاه های اهواز با حرکت در خیابان به سینه زنی و عزاداری پرداخته و در ظهر روز عاشورا هم نماز ظهر با حضور دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه ها برگزار گردد.

درج شده توسط: مدیر سایت