برگزاری ششمین نشست شورای فرهنگی دانشگاه های استان در دانشگاه شهید چمران - معاونت فرهنگی و اجتماعی
ششمین نشست سال 92 شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان خوزستان هفتم دی ماه ساعت 9 صبح در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی دانشگاه، در این جلسه دکتر سید علی مرعشی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران و رییس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی استان، دکتر ولی ا... نوبخت مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران، دکتر کیانی نژاد مسئول بسیج اساتید استان، مهندس طباطبایی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خوزستان، حجت الاسلام و المسلمین زارع معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دکتر بحرینیان معاون فرهنگی دانشگاه هویزه، دکتر نصیری معاون فرهنگی دانشگاه کشاورزی رامین، یگانه زاده مدیر فرهنگی دانشگاه پیام نور استان، مهندس نجف پور مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، مهندس علیزاده حداد مسئول بسیج دانشجویی استان، مهندس علوی رییس دانشگاه فنی و حرفه ای پسرانه شهید چمران، محمدی مسئول امور فرهنگی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران، مداحی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران و حجت الاسلام و المسلمین جعفری مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان خوزستان به عنوان میهمان ویژه این نشست حضور داشتند.
در ابتدا دکتر مرعشی رییس شورا، دستور کار این جلسه را «بزرگداشت سالروز حماسه 9 دی» عنوان کرد و از اعضای حاضر خواست تا پیشنهادات خود را جهت هرچه باشکوه تر برگزار شدن این روز مهم و مشارکت همه اقشار دانشگاهی در مراسمات این روز، مطرح کنند.
وی برپایی نمایشگاه پوستر حاوی تشریح حادثه نهم دی در سازمان مرکزی دانشگاه و سپس دانشکده های این دانشگاه و نیز ارسال پیامک به این مناسبت را از جمله اقدامات دانشگاه شهید چمران در این خصوص عنوان نمود. وی همچنین چاپ کتابچه ای با موضوع رویداد 9 دی و توزیع گسترده آن میان دانشگاهیان حاضر در مراسم روز نهم دی ماه در مسجد اعظم اهواز را دیگر اقدام این دانشگاه برشمرد.
دکتر کیانی نژاد مسئول بسیج اساتید در این جلسه فضاسازی محیطی را از اقدامات اثربخش در راستای بزرگداشت سالروز نه دی عنوان کرد. وی همچنین از رؤسای دانشکده ها و اساتید محترم خواست حتی الامکان در مراسمات این روز حضور هرچه تمام تر و پررنگ داشته باشند تا الگویی عملی برای دانشجویان در این زمینه باشند.
در ادامه مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان خوزستان در سخنانی اظهار داشت: عده ای به دنبال کمرنگ جلوه دادن حماسه نه دی هستند و علاقه ای به تبیین آن ندارند که این خود اهمیت بزرگداشت هرچه باشکوه تر این روز را دوچندان می کند.
حجت الاسلام و المسلمین جعفری گفت: به همین منظور شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به همراه صداوسیمای مرکز خوزستان و خبرگزاری ها امروز قصد دیدار با خانواده دانشجوی شهید یعقوب بروایه (یکی از شهدای حادثه 9 دی) را دارند.
وی افزود: همچنین دایره المعارف نه جلدی در خصوص کالبدشکافی فرهنگی حماسه نهم دی توسط ستاد کشوری یوم ا... 9 دی تدوین و چاپ شده که سعی داریم آن را در اختیار دانشگاهیان قرار دهیم.
مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان خوزستان اظهار کرد: از دانشگاه های استان می خواهیم تا اساتیدی را که در مقوله بصیرت افزایی فعالیت داشته اند به این سازمان معرفی کنند در مراسم بزرگی که روز نه دی ماه با حضور عموم اقشار دانشگاهی استان در مسجد اعظم اهواز برگزار می گردد از آنان تقدیر به عمل آید.
حجت الاسلام و المسلمین جعفری افزود: سازمان تبلیغات اسلامی استان همچنین آمادگی آن را دارد تا منابع اطلاعاتی منسجم و مفیدی را در خصوص حماسه 9 دی در اختیار دانشگاه ها قرار دهد تا در فضای سایبری خود از آن استفاده کنند.
وی در پایان سخنانش از تمامی دانشگاه ها خواست که پس از اجرای مراسمات خود به مناسبت یوم ا... نه دی، شرح مکتوب و مصور فعالیت های صورت گرفته را به سازمان تبلیغات اسلامی جهت تهیه گزارش کلی ارسال کنند.
در ادامه مهندس علیزاده حداد مسئول بسیج دانشجویی استان برنامه های سازمان خود را برای این روز شامل مسابقه وبلاگ نویسی، ارسال پیامک، برپایی نشست های بصیرتی با موضوع فتنه شناسی و بصیرت عنوان کرد.
کارشناس فرهنگی دانشگاه فرهنگیان نیز برگزاری سخنرانی، تهیه کلیپ توسط دانشجویان و نصب بنر و فضاسازی محیطی را از جمله اقدامات دانشگاه فرهنگیان در این روز برشمرد.
در ادامه این جلسه، برخی از دانشگاه ها به توضیح دیگر برنامه های فرهنگی خود پرداختند که در همین راستا مهندس نجف پور مقدم مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به برگزاری جشنواره استانی قرآن کریم توسط این دانشگاه در دو بخش کتبی و شفاهی اشاره کرد و گفت: از دانشگاه های استان می خواهیم که نفرات برتر جشنواره های درون دانشگاهی خود را به دانشگاه علوم پزشکی اعلام نمایند تا این دانشگاه تدارکات لازم برای حضور آنان را در جشنواره استانی داشته باشد.
وی برخی از بخش های این جشنواره استانی را شامل حفظ، ترتیل، قرائت، تفسیر، پژوهش، تحقیق بین رشته ای (علوم قرآنی)، تواشیح و ابتهال برشمرد و خاطرنشان کرد: شرکت کنندگان این جشنواره در واقع برگزیدگان جشنواره های درون دانشگاهی می باشند و برگزیدگان جشنواره استانی نیز به مرحله کشوری راه می یابند.
محمدی، کارشناس فرهنگی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هم با اعلام برگزاری دعای ندبه در مسجد امام خمینی (ره) دانشگاه همزمان با آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج) گفت: شعار این مراسم «تجدید میثاق دانشگاهیان با حضرت ولیعصر (عج) در روز دانشگاه، مهدویت و انتظار» است و ازآنجاکه این مراسم با حضور جمع کثیری از دانشگاهیان استان و عموم همشهریان اهوازی برگزار می شود و همزمان از صداوسیما نیز بر روی آنتن خواهد رفت، انتظار می رود که دانشگاه ها تبلیغات شایسته ای با شعار مذکور داشته باشند.
وی به برگزاری نهمین جشنواره حکمت هم اشاره کرد و گفت: این جشنواره در سطح دانشگاه های استان برگزار می گردد و تا اردیبهشت ماه 93 ادامه دارد. نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فراخوان این جشنواره را در اختیار تمام دانشگاه ها قرار خواهد دارد که از آنان می خواهیم اطلاع رسانی مطلوب و مناسبی در این خصوص به دانشگاهیان خود داشته باشند.
محمدی برپایی پنجمین جشنواره صحیفه سجادیه را نیز از دیگر برنامه های فرهنگی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران عنوان کرد و گفت: وجه تمایز این جشنواره نسبت به جشنواره های پیشین، اضافه شدن بخش پژوهش است که امیدوارم در این زمینه نیز اطلاع رسانی مطلوب بین دانشگاهیان صورت گیرد.