27 04 2014 00:00
کد خبر : 2023777
تعداد بازدید : 6

برگزاری جشن میلاد «مادر مهر» و بزرگداشت روز زن در دانشگاه شهید چمران




به مناسبت سالروز ولادت با سعادت دخت گرامی پیامبر اکرم (ص) حضرت فاطمه‌ی زهرا (س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر، با حضور سرپرست دانشگاه، هیات‌رییسه و جمعی از بانوان شاغل در دانشگاه شهید چمران روز گذشته از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مراسم جشنی در آمفی تئاتر شهید مطهری دانشکده‌ی علوم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در ابتدای این مراسم دکتر محمد رعایایی اردکانی سرپرست دانشگاه شهید چمران ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن، اظهار داشت: همه‌ی پیشرفت‌ها و موفقیت‌های مردان مدیون فداکاری و عملکردهای پشت صحنه‌ی زنان است.

وی گفت: اگر زنان جامعه‌ی ما به خودباوری و خوداتکایی برسند هیچ‌گاه نیازمند تکیه کردن به دیگران نخواهند بود و یکی از راه‌های نیل به خودباوری این است که زنان مطالبات خود را از مجلس، تشکیلات صنفی و... خواستار باشند.

سرپرست دانشگاه شهید چمران با انتقاد از نگاه سنتی به نقش و شخصیت زن در جامعه، بیان داشت: باید این دیدگاه از جامعه رخت بربندد که زنان به مثابه‌ی شخصی ترد و شکننده‌اند که مردان موظف به مراقبت و نگهداری از آنان هستند و در مسیر این تحول می‌بایست هم زنان به خودباوری برسند و هم مردان بینش خود را در مورد جنس زن اصلاح کنند.

دکتر رعایایی با اشاره به اینکه قبل از ورود اسلام به ایران نقش زن نقشی برجسته و تعیین‌کننده بوده، گفت: در دوران قبل از اسلام غالب محدودیت‌هایی که دیگر کشورها برای نقش‌آفرینی زنان قائل می شدند در کشور ما وجود نداشت و پس از ورود مکتب رهایی‌بخش اسلام به ایران این نقش گسترده‌تر و ارزشمندتر شد و زن نقش اصلی خود را در این دوران شناخت.

وی ادامه داد: الگوی زنان عالم حضرت فاطمه (س) که طبق مستندات تاریخی عمر مبارک‌شان تنها 18 سال بوده، از چنان تربیت عمیق دینی و اخلاقی برخوردار بودند که همین عمر کوتاه جای تامل بسیار و تحقیق دارد و می‌بینیم که پیامبر اکرم (ص) به نحوی پایه‌های تربیتی دختر خود را محکم بنا نموده‌اند که همین مدت کوتاه حیات‌شان، الگو و اسوه‌ای برای تمام اعصار شده است.  

سرپرست دانشگاه شهید چمران در بخش دیگری از سخنانش، شیوه‌های تبلیغی شناخت ائمه و اسوه‌های دینی را نیازمند اصلاح و بازاندیشی دانست و گفت: برای شناخت ائمه‌ی معصومین و اهل بیت علیهم‌السلام نباید صرفاً به ایام شهادت ایشان بپردازیم، بلکه پرداختن به شادی‌های ایشان هم می‌تواند ما را به معرفت دینی برساند.

در ادامه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین حسین‌زاده مدیرگروه معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت زهرا (س)، روز زن و روز مادر، با بیان اینکه اگر ایام متوالی را به سوگواری ائمه‌ی معصوم (ع) می‌گذرانیم اما ایام شادی این بزرگواران کوتاه است به فرهنگ و دینداران جامعه باز می‌گردد، اظهار داشت: این رویه نیازمند تجدید نظر و بازنگری است؛ چراکه ما در سوگواری‌ها به نوعی افراطی‌گری مبتلا هستیم.

وی افزود: برپایی مراسم سوگواری و ولادت ائمه‌ی معصوم (ع) پیام معرفت‌زایی و غفلت‌زدایی با خود به همراه دارد و تمام انگیزه از برگزاری گرامیداشت‌ها و بزرگداشت‌ها انتقال پیام شعور، آگاهی و بینش است؛ زیرا انسان به تعبیر قرآن کریم دائماً در حال خسران است و برای از بین بردن این خسران باید عمل صالح پیشه کرده و ایمان بیاورد.

حجت الاسلام حسین‌زاده با اشاره به هدف برگزاری عزاداری در ایام فاطمیه گفت: توجه به سلوک فاطمی و اینکه این بانوی بزرگوار الگویی نه فقط برای زنان عالم بلکه برای تمام ابناء بشر است، هدف اصلی پرداختن به سوگواری ایشان در روزهای متوالی است.

مدیرگروه معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران با بیان اینکه سلوک حضرت فاطمه در همه‌ی ابعاد خانوادگی، عبادی، اجتماعی، سیاسی و... قابل تفحص است، اظهار کرد: این سلوک را نباید محدود و منحصر به تاریخ بدانیم، بلکه سلوک فاطمی فرامکانی و فرازمانی است و شیوه‌ی زندگی ایشان متعلق به همه‌ی افراد، با هر ملیت و قومیت و در تمام اعصار و عرصه‌های تاریخ است.

وی در ادامه با بیان برخی خصایص اخلاقی حضرت فاطمه (س) خاطرنشان کرد: مهرورزی، ساده‌زیستی و وفاداری از ابعاد شخصیتی آن بانوی بزرگوار است که می بایست الگوی همگان قرار گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین حسین‌زاده با اشاره به آیه‌ی 21 سوره‌ی نساء تصریح کرد: قرآن از ازدواج با عنوان «میثاق غلیظ» در این آیه یاد می‌کند که به معنای پیمان محکم است و منظور از پیمان محکم، دوام و استمرار بنای زندگی است که این نیازمند خصیصه‌ی اخلاقی «وفاداری به همسر» یا همان «چشم‌پوشی از غیرهمسر» است که در شخصیت والای حضرت زهرا (س) به‌خوبی بارز است؛ کمااینکه عالی‌ترین مصداق این مسئله، داستان رعایت حجاب ایشان در برابر سائل نابیناست.

بنا به این گزارش، پوران درخشنده کارگردان عرصه‌ی سینما که از مدعوین این مراسم بود نیز در سخنان کوتاهی ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا (س) و روز زن و مادر، گفت: هرآنچه از موفقیت‌ها و پیشرفت‌ها که ما در زندگی حاصل می‌کنیم همه از وجود ارزشمند مادران است.

وی اظهار امیدواری کرد زنان نقش خود رابه‌درستی در جامعه بیایند، زیرا نیمی از جمعیت یعنی مردان از دامان زنان به پیشرفت‌های بزرگ نائل می شوند و افزود: می‌بایست در هر فرصتی از زندگی به این فکر کنیم که نقش ما به عنوان یک زن کجاست و با سلاح علم و آگاهی در چه عرصه‌هایی می‌توانیم نقش‌آفرینی کنیم.

شایان ذکر است؛ در ادامه این مراسم برنامه‌های متنوع و مفرحی همچون اجرای تئاتر طنز توسط گروه لی‌لی‌پوتیها از صداوسیمای مرکز خوزستان، شعرخوانی خانم کلانترزاده از شاعران استان خوزستان و برتر کشوری در وصف حضرت فاطمه (س) و مقام زن، اجرای سرود توسط گروه کانون ناشنوایان استان و نیز اجرای مسابقه‌ی زنده و اهدای جوایز به برگزیدگان انجام شد و در پایان مراسم، هدایایی به رسم یادبود از سوی امور مالی و اداری دانشگاه به بانوان شاغل در دانشگاه اهدا شد.

درج شده توسط: مدیر سایت