02 10 2012 00:00
کد خبر : 2025622
تعداد بازدید : 9

برگزاری افتتاحیه سومین یادواره تئاتر کشوری دفاع مقدس در معراج شهدا

 

مراسم افتتاحیه سومین یادواره تئاتر ملی دانشگاهی دفاع مقدس روز گذشته –دهم مهرماه- در محل معراج شهدا با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، دبیر جشنواره، راویان دفاع مقدس، مادر معظمه شهید فرجوانی و هفت گروه از بازیگران و کارگردانان تئاتر از هفت استان کشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی، در ابتدای این مراسم دکتر مخبردزفولی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و دبیر اجرایی این یادواره گفت: خدا را شاکرم که در حوالی ایام‌ا... دفاع مقدس افتخار میزبانی جمعی از هنرمندان کشور را در قالب سومین یادواره تئاتر دفاع مقدس داریم.

وی ضمن خوشامدگویی به میهمانانی که از سراسر کشور وارد خطه خونرنگ خوزستان شده‌اند، اظهار داشت: هفته دفاع مقدس فرصتی طلایی برای بازیابی معنوی جمعی و فردی ملت ماست. فرصتی است تا گاه‌گاه در مقابل آینه شهدا بایستیم و نظاره کنیم که در کجای تاریخ قرار داریم و چه وظیفه‌ای بر دوش ماست. فرصتی است تا فاصله خود را با انسان‌های کامل ببینیم و نفس خود را اصلاح کنیم.

دبیر اجرایی یادواره تئاتر کشوری دفاع مقدس با اشاره به معراج شهدا که محل نگهداری پیکرهای مطهر شهداست، گفت: این تابوت‌هایی که حاوی چند تکه استخوان و یک پلاک است تنها یک تابوت نیست، بلکه نماد حمیّت، شرافت، شجاعت و غیرت ایران اسلامی است.

دکتر مخبردزفولی تصریح کرد: دوران دفاع مقدس اگرچه دوران بسیار سختی بود، اما در این دوران دریچه‌هایی به عالم معنی بر پیشکسوتان شهادت و خون گشوده شد که فقط حاصل آن مقطع دشوار تاریخی است.

وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: سختی‌های 8 سال دفاع مقدس در جوانان ما روحیه شهادت‌طلبی را پروراند و امام راحل در کوره‌ی گداخته‌ی دفاع مقدس از جوانان ما شهیدانی ساخت که به تعبیر مقام معظم رهبری «ناگهان از خاک جدا شدند و بالاتر از فرشته‌ها نشستند.»

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه افزود: دوران دفاع مقدس یکی از بخش‌های مهم هویت فرهنگی و ملی ماست؛ لذا کسانی که به این بخش مقدس بی‌اعتنایی می‌کنند در واقع بخشی از هویت ما را نادیده می‌گیرند.

دکتر مخبردزفولی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آشفتگی امروز دنیای غرب گفت: نظام سلطه، ایران اسلامی را در دوران دفاع مقدس شناخت و اگر امروز سران استکبار به تلاطم افتاده و سردرگم شده‌اند ناشی از این است که نمی‌توانند نظام ما را با این مؤلفه‌های اسلامی و الهی و حکومتمان را که مبتنی بر آموزه‌ها و دستورات آسمانی قرآن است تحمل کنند، ولی خاطرات تلخ مقاومت جانانه ملت ایران نیز آنها را از تکرار اشتباه تهاجم به کشور ما بازمی‌دارد و این سردرگمی ناشی از همین تعارض است.

وی با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) که: «ملتی که شهادت دارد اسارت ندارد» خاطرنشان کرد: دنیای استکبار نمی‌تواند با تهدیدهای توخالی خود، ملت ایران را وادار به عقب‌نشینی از آرمان‌های مقدس خود کند.

دکتر مخبردزفولی در پایان سخنانش تصریح کرد: امروز جوانان ما نام ایران اسلامی را در عرصه‌های مختلف پیشرفت، بیش از پیش در جهان پرآوازه کرده اند و شما هنرمندان نیز باید نقش خود را در این مقطع حساس ایفا کنید و ارزش‌های الهی دفاع مقدس را با زبان رسای هنر به نسل امروز برسانید.  

در ادامه مراسم افتتاحیه سومین یادواره تئاتر کشوری دفاع مقدس، آقای قاضی دبیر جشنواره به ارائه گزارشی از این یادواره پرداخت و گفت: فراخوان این جشنواره طبق برنامه‌های راهبردی وزارت علوم از ابتدای خردادماه امسال به دانشگاه‌ها ابلاغ شد که علی‌رغم برخورد با تعطیلی تابستان، خوشبختانه استقبال از این یادواره امسال از رشد هشت‌برابری نسبت به دومین یادواره برخوردار است.

وی محورهای این یادواره را شامل چهار بخش عنوان کرد و گفت: در بخش نمایشنامه‌نویسی 31 اثر، در بخش پژوهشی 15 اثر، در بخش عکس و تئاتر 15 اثر و در بخش خیابانی 34 اثر آماده ارزیابی شدند.

قاضی خاطرنشان کرد: سالیانه بیش از 15 جشنواره ملی و بین‌المللی توسط شورای راهبردی وزارت علوم طراحی می‌شود که در تمامی این جشنواره‌ها سعی بر اینست تا بر فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها تمرکز شود و چنانچه برخی هنرها در دانشگاه‌ها کمرنگ شده، با دید فرادانشگاهی آن را تقویت کنیم.

دبیر جشنواره تئاتر کشوری دفاع مقدس در ادامه افزود: ازآنجاکه نقش بی‌نظیر هنر به عنوان ابزار فرهنگ‌سازی غیرقابل انکار است و برخی از جنبه‌های هنری نیز در جامعه ما مغفول مانده، می‌بایست در چنین نشست‌ها و یادواره‌هایی به این جنبه‌ها پرداخته و تقویت شوند.

قاضی خاطرنشان کرد: هنر، مجموعه‌ای از ارزش‌ها، باورها و تفکرات فردی و اجتماعی است. در عرصه‌های مختلف، تقابل فرهنگ‌ها و ارزش‌ها وجود داشته و همین تقابل‌ها موجب تضعیف یکدسته از فرهنگ‌ها و تقویت دسته‌ای دیگر شده است که دسته‌های تضعیف‌شده نیاز به پیام‌رسانی و تبلیغات مناسب دارند.

وی افزود: در جامعه ما وظیفه حفظ فرهنگ بخوبی انجام شده اما تبلیغات و اطلاع‌رسانی مطلوب در این زمینه صورت نمی‌گیرد؛ لذا هنرمندان و مسئولین امر باید همه همت خود را به‌کار گیرند تا پیام‌های ارزشی به مردم منتقل شود، البته کسانی که وظیفه پیام‌رسانی هنر را بر عهده دارند می‌بایست اخلاق ظاهری و عملی آنان نیز منطبق با ارزش‌های هنری باشد که ترویج می‌شود.

در ادامه مراسم آقای غافل پور راوی ارزشمند دوران دفاع مقدس، ضمن بیان چندین خاطره از رزمندگان و شهدای دوران 8 سال جنگ تحمیلی، با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که: «جنگ تحمیلی یک گنج است» خاطرنشان کرد: بر ماست که این گنج را استخراج کرده و در اختیار جوانان امروز قرار دهیم.

وی دلیل فاصله نسل امروز از ارزش‌های دفاع مقدس را عدم معرفی صحیح این حماسه بیان کرد و افزود: آنچه تاکنون در این زمینه صورت گرفته صرفا سخنرانی بوده است درحالی‌که اگر تنها یک سرخط روشن به جوان امروز داده شود خود او باقی راه را طی خواهد کرد.

غافل‌پور خطاب به هنرمندان حاضر در مراسم گفت: نکات زیبا و برجسته حماسه دفاع مقدس را در هنرهای نمایشی بگنجانید و به مردم معرفی کنید تا به این ترتیب دین خود را به شهدا ادا کنید.

در پایان این مراسم مادر شهید ابراهیم فرجوانی ضمن اظهار ناخشنودی از اینکه بسیار دیر به مقوله دفاع مقدس با زبان هنر پرداخته شده، گفت: پرداختن به عمق رشادت‌های رزمندگان و شهدای دفاع مقدس با ابزار هنر کاری بسیار دشوار است و باید با اطلاعات مستند و موثق به این موضوع پرداخت.

وی که خود از زنان رزمنده دوران 8 سال دفاع مقدس بوده، در خاتمه به بیان خاطرات عینی از آن دوران و سرگذشت چندین شهید پرداخت که با احساسات پاک دانشجویان هنرمند حاضر در جلسه همراه بود.

گفتنی است؛ در ابتدای این مراسم با حضور تمامی حاضران نماز مغرب و عشاء به امامت حجت الاسلام والمسلمین موسوی قرائت شد.

درج شده توسط: مدیر سایت