برگزاری آیین اختتامیه رویداد استارتاپی کارآفرینی اجتماعی و معرفی تیمهای برتر - معاونت فرهنگی و اجتماعی

آیین داوری و اختتامیه رویداد استارتاپی منطقهای کارآفرینی اجتماعی شب گذشته (13 اردیبهشت) به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر بابک مختاری، رییس پارک علم و فناوری استان خوزستان و از داوران این رویداد در این آیین، اظهار کرد: در دنیای جدید شاهد تغییرات و دگرگونیهای متعددی هستیم و در این مختصات جدید، لازم است همه افراد به فکر ایدهها و راهکارهای جدیدی برای حل مشکلات و مسایل اطراف خود باشند تا ابتدا خود و سپس کشور را یک مرحله به جلو ببرند.
وی افزود: اگر هر کدام از ما با فکر و ایدهای که داریم، راهکاری برای حل یک مشکل از خود، خانواده و شهر خود پیدا کنیم، به تدریج مشکلات کشور و دنیا نیز حل میشود. بسیار خرسندیم که امروز شاهد برگزاری رویداد استارتاپی در حوزه کارآفرینی اجتماعی هستیم و این نخستین رویداد استارتاپی در استان خوزستان با موضوع اجتماعی است و اعلام میکنم که پارک علم و فناوری خوزستان نیز این آمادگی را دارد که از طرحها و ایدههایی که در این رویداد مطرح میشوند، حمایت کند.
بنا به این گزارش، سیدعلیرضا علوی، رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز در این آیین اظهار کرد: آخرین آمار رسمی کشور نشان میدهد که 19.4 درصد نرخ بیکاری در کشور است و بیشترین حجم بیکاری نیز مربوط به فارغالتحصیلان رشته محیط زیست و کمترین نرخ بیکاری نیز از آن دانشآموختگان رشتههای بهداشت و درمان است.
وی افزود: نرخ بیکاری در استان خوزستان بیش از 23 درصد و بالاتر از میانگین کشوری است و این نشان میدهد که با وجود ساختارهای عظیم صنعتی و زیرساختهای کشاورزی موجود در استان، همچنان بیکاری دغدغه اصلی در استان خوزستان است.
علوی تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار دولت در پاییز سال گذشته، راهکار حل مشکل بیکاری، توسعه اشتغال در بحث خدمات است. این مسیر در کشورهای پیشرفته طی شده و اکنون در کشوری مانند آلمان، بیش از 70 درصد اشتغال در بخش خدمات است و این عدد در ایران، 49 درصد است. نکته جالبی که در برگزاری این رویداد مشاهده شد این است که بسیاری از ایدههایی که در اینجا از سوی شرکتکنندگان مطرح شد نیز مربوط به بخش خدمات بود و این جای خرسندی دارد.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با تاکید بر لزوم افزایش مهارت در کودکان، گفت: ارتقای مهارت با هدف رفع نیاز، مقولهای است که باید از دوران کودکی به افراد آموزش داده شود و مهدهای کودک میتوانند در این زمینه بسیار خوب عمل کنند.
بنا بر این گزارش، علی ساری، نماینده مردم اهواز، حمیدیه، باوی و کارون در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین اظهار کرد: سالانه بودجههای هنگفتی در بخش اشتغال هزینه میشود و هر سال در لایحه بودجه سالانه که به مجلس ارائه میشود، شاهد پیشبینیهایی در این بخش هستیم، ولی خروجی این بودجهها آنگونه که باید، نبوده است.
وی با بیان اینکه چه در بخش روستایی و چه غیرروستایی با معضل اشتغال مواجه هستیم، افزود: در این رویداد ایدههای بسیار خوبی طرح شد که جای کار دارند. گاه برای ایجاد اشتغال در کشور، به ازای اشتغال یک نفر، بودجه هنگفتی هزینه میشود، این در حالی است که اگر ایدههایی که در این رویداد مطرح شد عملی شوند، با هزینههای بسیار کمتر میتوان شاهد ایجاد اشتغال در کشور بود.
ساری تاکید کرد: شرکتکنندگان در رویداد استارتاپی کارآفرینی اجتماعی اگر فکر یا ایدهای در زمینه نحوه تولید اشتغال در کشور دارند، به صورت شفاف و کامل ارائه دهند و این آمادگی در مجلس شورای اسلامی وجود دارد که در کمیسیونهای مربوطه، به ویژه کمیسیون اجتماعی، به مشورت گذاشته شوند.
در ادامه آیین اختتامیه رویداد استارتاپ کارآفرینی اجتماعی، دکتر آسیه مهدیپور، مدیر امور اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: در ماههای گذشته با همکاری وزارت کشور، وزارت علوم و جهاد دانشگاهی استان، تلاش زیادی در دانشگاه شهید چمران اهواز برای برگزاری این رویداد انجام شد.
وی افزود: افراد شرکتکننده در این رویداد، کارآفرینان روزها و سالهای آینده کشور هستند و تلاش دانشگاه شهید چمران نیز این است که گامی برای عبور از دانشگاههای سنتی به سوی دانشگاههای نسل سوم و چهارم در کشور برداریم.
مهدیپور تصریح کرد: در سالهای گذشته و همزمان با بسیاری از دانشگاههای کشور، دانشگاه شهید چمران نیز تلاشهایی را برای برگزاری رویدادهای استارتاپی انجام داده، ولی تفاوت رویداد فعلی این است که به مقوله آسیبهای اجتماعی پرداخته است. در این رویداد که به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، دانشگاهیان هشت استان حضور داشتند و خروجی چنین رویدادی، تقویت خلأهای موجود در زمینه سرمایههای اجتماعی و تحقق مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان است.
گفتنی است، در آیین اختتامیه رویداد استارتاپی کارآفرینی اجتماعی به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز، 10 تیم تشکیل شده از ایدههای خود دفاع کردند و در نهایت سه تیم به نامهای سامانه سلامت، بوکخوان و سالمفود به ترتیب مقامهای اول تا سوم را کسب کردند.
همچنین تیمهای تاپتایم، کاردستان، تاپکت، ویتا، آفتیاب، ازما و تمکا نیز به ترتیب در ردیف چهارم تا دهم ایدههای برتر قرار گرفتند.