افتتاح مرکز تحقیقاتی مکاترونیک و علوم خودروهای بدون سرنشین دانشگاه شهید چمران اهواز - معاونت فرهنگی و اجتماعی
مرکز تحقیقاتی مکاترونیک و علوم خودروهای بدون سرنشین دانشگاه شهید چمران امروز بیستوششم اردیبهشتماه ساعت 12 با حضور معاونین مالی و اداری و فرهنگی و اجتماعی، مدیر امور فرهنگی، مدیر دفتر فنی، مدیر طرح و برنامه، اساتید دانشگاه و جمعی از دانشجویان رشته مکانیک در سوله دانشکده مهندسی افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی دانشگاه، در این مراسم دکتر مخبردزفولی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ضمن تبریک این موفقیت به دانشجویان، اظهار داشت: در روزگار ما دانش و علم هم سبب ثروت و هم عامل مصونیت و هم ابزار قدرت است؛ از این رو برای ایفای نقش موثر در نهضت تولید علم و جنبش نرمافزاری بهترین مراکز دانشگاهها هستند و بهترین بستر نیز در دانشگاهها انجمنهای علمی و بهترین حرکتها در انجمنهای علمی کارهای بینبخشی و گروهی است؛ چون با اتحاد، همدلی، همفکری و همراهی یک نهضت شکل میگیرد.
وی با ابراز خرسندی از شور و نشاط و همکاری صمیمانهای که میان دانشجویان و اساتید برقرار است، افزود: هرچه افتخار در حوزههای مختلف و بهویژه حوزه فرهنگی کسب شده مرهون حضور فعال و خستگیناپذیر دانشجویان است و در حقیقت هیچ عاملی جز عشق به پویایی و پیشرفت نمیتواند دانشجویان را به چنین تحرکات و موفقیتهایی سوق دهد.
دکتر مخبردزفولی در بخش دیگری از سخنان خود، از تجهیز دفاتر انجمنهای علمی خبر داد و گفت: کار تجهیز و ساماندهی دفاتر انجمنهای علمی دانشجویی که از سال گذشته آغاز شده، در سالجاری به سرانجام خواهد رسید.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ادامه داد: همچنین مبلغ قابل توجهی در اعتبارات معاونت پژوهشی برای امسال در نظر گرفته شده تا از طرحهای پژوهشی و بین بخشی دانشجویی حمایت مالی شود که لازم است از پیگیریهای معاون محترم پژوهشی دانشگاه قدرشناسی کنم.
وی در پایان ضمن تشکر از تمامی اساتید و دانشجویان دستاندرکار راهاندازی این مرکز تحقیقاتی گفت: لزوم وجود چنین کارگاهی در دانشگاه حس میشد و امیدوارم افتتاح این مرکز علمی موجب برکت در دانشگاه شود و گامهای بلندتری در ترویج روحیه پژوهشی در بین دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز برداشته شود.
بنا به این گزارش، در این مراسم دو کلیپ از فعالیتهای پیش از راهاندازی مرکز تحقیقاتی مکاترونیک و مراحل تخلیه و آمادهسازی کارگاه و نیز مسابقات خودروهای هیبریدی که در آبانماه سال 90 برگزار شد، پخش گردید.
گفتنی است در این مرکز تحقیقاتی، تولیدات تیم طراحی خودروهای بدون سرنشین قرار داده شده که خودروی هیبریدی (الکتریکی - بنزینی)، هواپیمای بدون سرنشین کوادریتور، پرنده بدون سرنشین SHABAH و هواپیمای بینا از آن جمله بود.
در پایان این مراسم نیز نمایش پرواز هواپیمای کوادریتور انجام شد. این پرنده با نصب دوربین بر روی آن قابلیت ضبط تصاویر مربوطه و نمایش آن در پایگاه زمینی را دارد. این دستگاه به سفارش اورژانس فوریتهای پزشکی ساخته شده و برای تعیین موقعیت مصدومینی که در مناطق صعبالعبور دچار حادثه میشوند کاربرد دارد.