آیین گشایش نمایشگاه "زندگی با کتاب" برگزار شد - معاونت فرهنگی و اجتماعی
با همکاری انجمن های علمی دانشجویی "گرافیک" و "کتاب و اندیشه" مدیریت فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز، آیین گشایش نمایشگاه "زندگی با کتاب"، ظهر امروز 21 آبان ماه سال 96 در آمفی تئاتر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در این مراسم که با حضور مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، پروفسور کرم زاده چهره ماندگار علم ریاضیات و جمعی از دانشجویان همراه بود، در ابتدا دکتر محسن بانشی مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز به نقش بی بدیل کتاب و نیاز مبرم جامعه امروز به کتابخوانی اشاره کرد.
وی اظهار داشت: با پیشینه غنی فرهنگی و تمدن چندین هزارساله این کشور و با توجه به حرمت قلم در دین مبین اسلام تا جایی که خداوند در قرآن کریم به نام قلم، قسم خورده است، اما متاسفانه امروزه نسبت به این مقوله غفلت ورزیده شده و سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایین و نگران کننده است.
محسن بانشی ضمن تقدیر و تشکر از برپاکنندگان نمایشگاه "زندگی با کتاب"، خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاه حاضر، انشاءا... گام مثبت و موثری در راستای ارتقای فرهنگ کتابخوانی و در نتیجه کاهش هزینه های زندگی خواهد بود.
در ادامه آیین گشایش نمایشگاه زندگی با کتاب، دکتر محمدامین صالحی نژاد معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان و سرپرست خبرگزاری ایسنای خوزستان، در سخنانی به ارتباط کتاب و رسانه پرداخت و گفت: تامین اطلاعات و آگاهی های لازم جامعه، از کارکردهای اصلی رسانه است که این افزایش آگاهی، نتیجتاً سبب تصمیم گیری های درست افراد در جامعه و افزایش هنجارها می شود.
وی با تاکید بر نقش موثر رسانه ها در تقویت فرهنگ هر جامعه و گفتگوی فرهنگی ملل، اظهار داشت: کتاب نیز، خود یک رسانه به شمار می رود و کارکردهای رسانه ای دارد. البته امروزه رسانه های دیجیتال به رقیبی سرسخت برای کتاب تبدیل شده اند.
صالحی نژاد ادامه داد: البته پاسخ این پرسش که آیا کتاب های مجازی و ای بوک ها جای کتابخوانی سنتی را گرفته اند یا خیر، هنوز قطعاً مشخص نیست.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خوزستان تاکید کرد: در هر صورت، باید به دنبال افزایش سرانه مطالعه در کشور باشیم و نه شیوه مطالعه.
وی با انتقاد از اینکه کتاب و کتابخوانی هیچ گاه دغدغه اصلی صدا و سیمای کشور ما نبوده است، گفت: متاسفانه در هیچ یک از سریال های تلویزیونی و فیلم های سینمایی نه تنها شاهد موثر بودن و برجسته سازی نقش نویسندگان و مقوله کتابخوانی نبوده ایم، بلکه گاهی با به تصویر کشیدن چهره ای نادرست از یک فرد به عنوان نویسنده، اثر تخریبی نیز بر جای نهاده است.
در ادامه این مراسم، پروفسور امیدعلی شهنی کرم زاده عضو انجمن ریاضی در کشورهای ایران، آمریکا، انگلستان و ژاپن و چهره ماندگار کشور در سال 84 در سخنانی ضمن ابراز خرسندی از برپایی چنین نمایشگاهی، بیان کرد: وقتی صحبت از آزادی بیان در مملکتی می شود، منظور همان آزادی در تالیف کتاب است؛ چراکه ما هرچه داریم از موهبت کتاب و اندیشهی گذشتگان است.
وی اهمّ کار یک دانشجو را ارتباط گسترده با دیگر دانشجویان و کسب علم و تجربه در محیط فرهنگی و اجتماعی دانشگاه دانست و گفت: شخصیت واقعی دانشجو در فضاهای فرهنگی و اجتماعی به منصه ظهور می رسد وگرنه صرف تحصیل و گذراندن چند واحد درسی، هرگز دانشجو را به شکوفایی و پویایی نمی رساند.
پروفسور کرم زاده در پایان، افراد را به خوانش کتاب به صورت سنتی و کاغذی دعوت کرد و گفت: ارتباط فیزیکی با کتاب موجب تاثیرگذاری دوچندان مفاهیم آن نسبت به مطالعه در فضای سایبری و مجازی می شود؛ درست مانند مقایسهی تاثیر احوالپرسی افراد به صورت حضوری و تلفنی.
بنا به این گزارش، پس از این مراسم، نمایشگاه "زندگی با کتاب"، در نگارخانه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گشایش یافت.
این نمایشگاه دربردارنده 20 اثر گرافیکی در قالب پنج غرفه شامل هنرهای تجسمی، شعر، سینما و تئاتر، ادبیات داستانی و موسیقی است.
گفتنی است؛ نمایشگاه یادشده از امروز تا 24 آبان ماه از ساعت 10 صبح تا 18 پذیرای بازدید علاقهمندان است.