10 06 2013 00:00
کد خبر : 2024647
تعداد بازدید : 15

مراسم تجلیل از افتخارآفرینان دانشگاه شهید چمران در بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن کریم برگزار شد


مراسم تجلیل از فعالان و افتخارآفرینان دانشگاه شهید چمران اهواز در بیست و هشتمین دوره مسابقات دانشگاهی و منطقه ای قرآن کریم ویژه دانشجویان، با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و جمعی از دانشجویان برگزیده در سالن کنفرانس معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در ابتدای این مراسم دکتر سید علی مرعشی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه خطاب به قاریان قرآن اظهار داشت: ائمه اطهار علیهم السلام کلام وحی را با صوتی بسیار دلنشین قرائت می کردند و همین کار در ترویج دین نقش بسزایی داشت. همچنان که نمونه هایی از این تاثیرگذاری قرائت دلنشین مشاهده شده و گفته اند که افراد بسیاری بر اثر صوت زیبای عبدالباسط قاری مشهور قرآن به دین مبین اسلام روی آورده اند.

وی افزود: روا نیست که انسان کلام خدا را با هر روشی قرائت کند چراکه گاهی قرآن خواندن با صوت نازیبا اثر منفی بیشتری بر مخاطب می گذارد؛ قرآن باید با بهترین آهنگ ها قرائت شود تا جنبه اثربخشی آن بیشتر شود. همچنین در برخی موارد دیده شده که قاریان جدید، ابداعاتی در تلاوت قرآن به کار می برند که در شأن قرآن کریم نیست و به جای زیباتر شدن قرآن موجب وهن مساله شده است، درحالی که نوآوری در قرائت باید در چهارچوب صوت و لحن عربی صورت گیرد کمااینکه رسول خدا(ص) نیز فرموده اند که قرآن را با الحان عرب تلاوت کنید تا نامتجانس نشود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: حفظ قرآن کریم کار بسیار باارزشی است و موجب می شود تا کلام خدا و فرامین او مستمراً در زندگی روزمره به ذهن انسان متبادر شود اما اکتفای صرف به حفظ و قرآن خواندن با صوت، کافی نیست بلکه نباید عملکرد و خط مشی فرد در زندگی از قرآن فاصله بگیرد.

دکتر مرعشی ادامه داد: حفظ و صوت قرآن نباید منجر به عجب و خودپسندی فرد شود بلکه اخلاق قرآنی به معنای واقعی کلمه این است که انسان همیشه به جای اشکالات دیگران، عیوب خود را ببیند و این در گرو فهم حقیقی پیام قرآن است.

وی افزود: فهم حقیقی قرآن نیز میسر نمی شود جز با در دست داشتن چراغ هدایت اهل بیت علیهم السلام؛ چراکه در غیر این صورت در ادراک مفاهیم عمیق قرآنی دچار خطا و ابهام می شویم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران تاکید کرد: برای فهم صحیح پیام قرآن می بایست آن را به کتب انسان سازی همچون صحیفه سجادیه امام زین العابدین (ع) و نهج البلاغه حضرت علی (ع) متصل کنیم که از این دو کتاب با عنوان اخت القرآن و اخ القرآن یاد شده است.

دکتر مرعشی یادآور شد: صحیفه سجادیه و نهج البلاغه دو منبع نور و روشن کننده راه برای درک واقعی قرآن و هدایت بشر هستند و البته هر انسانی وظیفه دارد که وقتی توسط دستورات قرآن و ائمه علیهم السلام هدایت شد، به هدایتگری نیز بپردازد.

وی در پایان سخنانش به دانشجویان حاضر در مراسم توصیه کرد که جهت ترویج فرهنگ قرآنی از طریق انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه به طرح دیدگاه های خود بپردازند و موضوعات علمی را با قرآن پیوند بزنند. همچنین دانشجویان برگزیده در عرصه قرآنی با عضویت در کانون قرآن و عترت معاونت فرهنگی دانشگاه، طرح های قرآنی خود را ارایه دهند و کلاس های آموزشی قرآن راه اندازی کنند تا سایر دانشجویان نیز به صورت منسجم و سازمان یافته تر به آموزش رشته های مختلف قرآن بپردازند.

در پایان این مراسم، از تعدادی از دانشجویان برگزیده این دوره از مسابقات قرآن که به صورت درون دانشگاهی و منطقه ای در دانشگاه فسا برگزار شد، با اهدای لوح و هدایایی تقدیر شد که اسامی برندگان به شرح ذیل می باشد:

«برگزیدگان مرحله دانشگاهی»

-    بخش کتبی: سعدیه سواری، نوال حزباوی و مریم بوعذار به ترتیب رتبه های اول تا سوم در رشته فرازهایی از قرآن و عترت/ سید احمد موسوی، صادق کرمی بلداجی و مریم سیاح پور به ترتیب رتبه های اول تا سوم در رشته مفاهیم قرآنی/ سنا آلبوخنفر، فرشته نوروزی و ناصر خسروی به ترتیب رتبه های اول تا سوم در رشته قرآن شناسی/ سکینه آلبوزهر، مدینه قاسمی و فاطمه حسن بندی به ترتیب رتبه های اول تا سوم در رشته دیدگاه و سیره معصومین.

-    بخش شفاهی خواهران: سنا منبوهی و فاطمه جهان بخشیان به ترتیب رتبه اول و دوم در تلاوت تحقیق/ مریم مرهونی، فاطمه بحرانی پور و لطیفه مسعودی نژاد به ترتیب رتبه های اول تا سوم در تلاوت ترتیل/ نوال حزباوی رتبه اول در حفظ کل قرآن/ کوثر سالمی رتبه اول در حفظ 20 جزء/ زهرا زیدانیان و مریم پالیزوان به ترتیب رتبه های اول و دوم در حفظ 10 جزء/ هاجر طیبی و معصومه ساری به ترتیب رتبه های اول و دوم در حفظ 5 جزء.

-    بخش شفاهی برادران: اسماعیل شجرات، سجاد خورشیدوند و حسین طاهری به ترتیب رتبه های اول تا سوم در تلاوت تحقیق/ سید احمد موسوی، محمدرضا فلاح پور و محمد سنقرزاده به ترتیب رتبه های اول تا سوم در تلاوت ترتیل/ احمدعلی روحانی نژاد رتبه اول در حفظ 20 جزء/ عدنان سلطانی نسب و احمد هادی نسب به ترتیب رتبه های اول و دوم در حفظ 10 جزء/ میلاد آلبوغبیش رتبه اول در حفظ 5 جزء/ سید محمدحسن موسوی رتبه اول در بخش دعاخوانی/ محمدرضا فلاح پور رتبه اول در بخش مدیحه سرایی/ خلیل آتش افروز رتبه اول در بخش دکلمه/ محسن دهداری، خلیل آتش افروز و سجاد خورشیدوندپور به ترتیب رتبه های اول تا سوم در بخش شعر.

-        برگزیدگان گروه تواشیح: راضیه حق پناه، زهرا مرادی، سنا منبوهی، زهرا زیدانیان و فاطمه بحرانی پور.

 

«برگزیدگان مرحله منطقه ای»

-        بخش کتبی: مریم بوعذار رتبه پنجم در رشته فرازهایی از قرآن و عترت.

-    بخش شفاهی خواهران: مریم مرهونی و فاطمه بحرانی پور به ترتیب رتبه های اول و دوم در تلاوت ترتیل/ سنا منبوهی رتبه دوم در تلاوت تحقیق/ زهرا زیدانیان رتبه اول در حفظ 10 جزء.

-    بخش شفاهی برادران: میلاد آلبوغبیش رتبه اول در حفظ 5 جزء/ عدنان سلطانی نسب رتبه اول در حفظ 10 جزء/ احمد علی روحانی نژاد رتبه دوم در حفظ 20 جزء.

درج شده توسط: مدیر سایت