تقدیر از معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران توسط اداره کل ورزش و جوانان خوزستان - معاونت فرهنگی و اجتماعی
دکتر سید علی مرعشی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران و عضو هیات علمی گروه روانشناسی این دانشگاه به دلیل فعالیت در عرصه مشاوره و سخنرانی های متعدد در حوزه ازدواج جوانان در جشنواره پیوند آسمانی مورد تقدیر قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در این جشنواره که توسط اداره کل ورزش و جوانان استان خوزستان برگزار شده بود دکتر سید علی مرعشی با ایراد سخنانی در خصوص روانشناسی ازدواج گفت: در علم روانشناسی، تفاوت های طبیعی زن و مرد موجب می گردد که هر کدام به تنهایی موجودات ناقصی باشند و وقتی افراد ازدواج می کنند در کنار یکدیگر یک مجموعه کامل را تشکیل می دهند.
عضو هیات علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه شهید چمران افزود: پس از گذشت سال ها از ازدواج زوجین، بخشی از ویژگی های زنانه و مردانه همسران به یکدیگر انتقال می یابد که به همین دلیل شخصیت آن دو به تکامل رسیده و حالت های روحی و روانی متعادل تری می یابند.
دکتر مرعشی خاطرنشان کرد: چنانچه سن ازدواج بالا رود، آرامش روانی فرد و سپس جامعه به خطر می افتد که در صورت وقوع چنین وضعیتی، می بایست منتظر ظهور جرایم و ناهنجاری های اجتماعی باشیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: انسان برای داشتن شخصیتی متعادل نیاز به دو نوع محبت مادرانه (نامشروط) و محبت پدرانه (مشروط) دارد که گسستگی کانون خانواده ها موجب از دست دادن یکی از این کانون های محبت می شود و در نتیجه انواع بزهکاری ها، کج رفتاری ها و ناامنی ها در جامعه بروز می یابد؛ چراکه در جامعه ای که فرزندان آن دوست داشتن را نیاموخته اند چندان نخواهند توانست همنوعان خود را دوست داشته باشند و متاسفانه فرزندان چنین خانواده هایی افرادی متمایل به بی رحمی بار می آیند.
دکتر سید علی مرعشی ادامه داد: بنابراین حفظ کانون خانواده یک موضوع امنیتی تلقی می شود. همچنان که مشاهده شده در جوامعی که نهاد خانواده از بین رفته، عدم امنیت اجتماعی در آن جامعه موج می زند؛ زیرا رحم و شفقت و نوعدوستی را در کودکی دریافت نکرده اند و فرزندان از یکی از دو منبع محبت محروم مانده اند.
وی گفت: متاسفانه در دنیای کنونی عواملی در حال تهدید کانون خانواده هاست که رواج بدحجابی و دوری از سبک زندگی اسلامی از جمله این عوامل است.
عضو هیات علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تصریح کرد: وقتی جلوه گری در عرصه کوچه و بازار و محل کار رواج یابد و روابط صمیمانه بین زنان و مردان برقرار شود، افراد دیگر به همسر خود قناعت نمی کنند و مرد و زن نیز بیرون از منزل از نظر عاطفی اشباع شده و نیازی به عواطف همسر خود نخواهند داشت.
دکتر مرعشی اعتقاد به تساوی حقوق زن و مرد را نادرست دانست و اظهار داشت: اعتقاد به تساوی نقش های زن و مرد بدون در نظر گرفتن قابلیت های آن دو، باعث می شود که نقش زن و مرد در خانواده جابجا شود. حتی یکسان سازی این نقش ها نیز زیانبار است؛ چراکه در این صورت این دو نفر پس از چندی دچار فرسودگی می شوند زیرا برای آن کار ساخته نشده اند. همچنین یکسان سازی نقش ها سبب می شود که مرد و زن نسبت به هم احساس عدم نیاز کنند و بنیان خانواده سست شود و در آخر منجر به طلاق و فروپاشی خانواده شود. بنابراین ازآنجاکه نقش زن و مرد در خانواده و جامعه بایستی تفاوت هایی داشته باشد اختیارات و حقوق آنها نیز نمی تواند مساوی باشد، بلکه باید وظایف و حقوق هرکس همسنگ با هم باشد و این عدالت است و نه تساوی.
وی تاکید کرد: رعایت پوشیدگی و اجتناب از جلوه گری که بسیار مورد تاکید دین مبین اسلام نیز هست، سطح تحریک جنسی جامعه را کاهش داده و در پی آن کانون خانواده از استحکام بیشتری برخوردار می شود.
در پایان این مراسم از دکتر سید علی مرعشی به عنوان فعال در عرصه مشاوره جوانان در امر ازدواج با اهدای لوح، تقدیر به عمل آمد.