19 01 2016 00:00
کد خبر : 2021062
تعداد بازدید : 17

برگزاری کارگاه «مدیریت استرس و افزایش سطح رضایتمندی» در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه


از سوی مدیریت امور اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز، کارگاه آموزشی «مدیریت استرس و افزایش سطح رضایتمندی» در سالن کنفرانس معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی دانشگاه، در این کارگاه که صبح امروز - بیست و نهم دی ماه - ویژه کارکنان معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه برگزار شد، دکتر یدا... زرگر عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید چمران در تعریف واژه استرس گفت: این واژه از سه زاویه قابل تعریف است.

وی ادامه داد: اولین معنای کلمه استرس، مفهومی است که از علم فیزیک وارد علم روان شناسی شده که همان تعریف «فشار» می باشد. دومین مفهوم آن تاثیری است که بر شرایط فیزیولوژیک انسان می گذارد؛ برای مثال وجود استرس در فرد بیمار، پاسخ به درمان را در وی طولانی تر می کند؛ چرا که مقاومت بدن فرد بیماری که دچار استرس است، در برابر عامل بیماری کمتر خواهد شد.

یدا... زرگر، سومین مفهوم نهفته در استرس را نوع نگاه فرد به وقایع اطراف خویش دانست و گفت: عوامل استرس‌زا به دو دسته تقسیم می شوند؛ عوامل فشارزای عمده و عوامل فشارزای ریز روزمره، که عوامل ریز روزمره غلبه و کثرت بیشتری در زندگی افراد دارد و بعضاً عوارض طولانی تری نیز بر جای می گذارد.

استاد دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید چمران با تاکید بر وجود استرس های محیطی فراوان در اطراف انسان، خاطرنشان کرد: مسئله مهم در این میان اینست که افراد بپذیرند در کوتاه‌مدت نمی توان این عوامل فشارزای محیطی را از بین برد، البته این به معنای تسلیم در برابر عوامل استرس زا نیست بلکه مقصود آن است که راه درمان و گذر از استرس ها، گذشت زمان و تمرین و تکرار است.

وی با بیان اینکه ایجاد هرگونه تغییر، مستلزم کسب آگاهی در خصوص مشکل مربوطه است، افزود: اساساً گذر زمان به فرآیند تغییر کمک چشمگیری می کند و باید دانست که تغییرات ناگهانی در زمینه های فردی و اجتماعی، غالباً با عوارض متعددی همراه است و بهترین تغییرات، تغییرات تدریجی و طولانی‌مدت هستند.

دکتر زرگر تصریح کرد: برای حل مسائل پیچیده هیچ گاه نباید به دنبال فرمول ها و راه حل های معجزه آسا بود، بلکه بهترین راه حل برای مسائل کهنه و پیچیده، مجموعه ای از راه حل های ساده و مستمر در طی زمان است.

وی یکی از ساده ترین تمرینات برای افراد عجول، مضطرب و دچار استرس را قدم زدن آهسته عنوان کرد و گفت: افرادی که به هر نوع تحت عوامل فشارزای زیادی قرار دارند می بایست به طور نامنظم ولی مستمر، به ورزش های سبک بپردازند.  

بنا به این گزارش، در ادامه این کارگاه، کارکنان پرسش های خود را در خصوص استرس های فردی و شغلی مطرح کردند و دکتر زرگر به پاسخگویی و ارائه راهکار در این زمینه پرداخت. گفتنی است؛ در پایان این دوره، گواهی شرکت در کارگاه به کارکنان اعطا شد.
درج شده توسط: مدیر سایت