برگزاری کارگاه «ارتباط والدین شاغل با فرزندان» در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه - معاونت فرهنگی و اجتماعی
کارگاه روانشناسی با موضوع «چگونگی ارتباط والدین شاغل با فرزندان امروزی» صبح امروز پانزدهم بهمنماه 1397 در تالار شهید شهریاری معاونت فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.
به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در این کارگاه که با حضور و استقبال چشمگیر کارمندان دانشگاه همراه بود، حجت الاسلام و المسلمین روح ا... شریفی، مشاور خانواده و رواندرمانگر، به تبیین دلایل فاصله گرفتن کودکان نسل امروز از والدین پرداخت.
وی با اشاره به سه گروه شخصیتی: منِ والد، منِ کودک و منِ بالغ، به شرح ویژگیهای هر یک از این انواع شخصیت ها پرداخت و گفت: شخصیت و حال افراد در طول شبانهروز در تمام این دستهبندیها قرار گرفته و لازمهی درک کودک و شناخت نیازهای او، تقویت منِ کودک در درون والدین است.
حجتالاسلام شریفی از قضاوتگری، حاکمیت، محافظهکاری، سرزنشگری و آیندهنگری به عنوان بارزترین ویژگیهای افراد با غلبهی «منِ والد» نام برد و افزود: نتیجهی یک والد پرخاشگر و انتقادجو، قطعاً یک کودکآسیبپذیر است که مستعد هرگونه انحراف اخلاقی و اجتماعی در آینده است؛ از این رو نباید در مواجهه با کودک، نگاه بالا به پایین و حکمرانی نسبت به او داشت.
این مشاور خانواده در ادامه به ویژگیهای «منِ کودک» اشاره کرد و گفت: منِ کودک که درون همه افراد از کوچک تا بزرگ وجود دارد، مسئولیت احساسات، عواطف و لذایذ زندگی را بر عهده دارد. افرادی که چنین وجهی از شخصیتشان برتری دارد، غالباً نسبت به قضاوت سایرین بی توجه بوده و صرفاٌ در زمان حال زندگی میکنند.
وی افزود: «منِ بالغ» وجه منطقی و در واقع تلفیق دو گونهی قبلی است که لازمهی زندگی و مورد تأیید است.
حجتالاسلام شریفی در پایان تأکید کرد: والدین در شیوههای تربیتی خود باید به فرزندان اجازهی کودکی کردن، کسب تجربه، اشتباه کردن و آزمون و خطا بدهند تا کودک برای زندگی آینده خود در جامعه، واکسینه شده و دچار آسیبهای جبرانناپذیر بزرگتر نشود.
گفتنی است، این کارگاه آموزشی از سوی مدیریت امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار و برای شرکتکنندگان گواهی معتبر صادر خواهد شد.