30 01 2019 06:57
کد خبر : 2036123
تعداد بازدید : 14

برگزاری نشست کمیته حمایت و نظارت بر انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه

 

نخستین نشست کمیته حمایت و نظارت بر انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال تحصیلی 98-97، روز گذشته هشتم بهمن ماه در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه تشکیل شد.

به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در ابتدای این نشست که با حضور رییس دانشگاه، معاون و مدیر فرهنگی، مدیر ارتباط با صنعت و کارآفرینی، رییس مرکز نوآوری و خلاقیت، مسئولان دفتر مرکزی انجمن های علمی دانشجویی معاونت فرهنگی دانشگاه و اعضای دانشجویی برگزار شد، دکتر عبدالرحیم هوشمند معاون فرهنگی و اجتماعی با اشاره به تعداد و تنوع بالای برنامه‌های انجمن‌های علمی در مجموعه معاونت فرهنگی دانشگاه، خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از بودجه تخصیصی این معاونت صرف طرح های انجمن های علمی دانشجویی می شود و از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز تا حدی که میسر بوده از فعالیت های انجمن ها حمایت مادی و معنوی شده است. 

وی با بیان اینکه علاوه بر تعداد محدود کارکنان شاغل در معاونت فرهنگی و اجتماعی، بالغ بر 700 نیروی غیرحقوق‌بگیر در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند، تصریح کرد: این تعداد، همان دانشجویانی هستند که به صورت خودجوش و بدون هیچ چشمداشت مالی در بخش‌های مختلف معاونت از جمله کانون‌ها، انجمن‌ها، امور فرهنگی خوابگاه، فعالیت‌های قرآنی و نشریات دانشجویی حضور فعال و پرشور دارند که وظیفه متولیان امور فرهنگی دانشگاه نیز حفظ این سرمایه فرهنگی از طریق حمایت از آنهاست.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در ادامه به بیان گزارشی از تعداد فعالیت‌های انجام شده از سوی انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه در نیم‌سال نخست تحصیلی 98-97 پرداخت و گفت: طی این مدت 239 فعالیت در قالب کلاس آموزشی، کارگاه، جشنواره، کرسی آزاداندیشی، بازدید علمی، سخنرانی و نشست علمی به کوشش 58 انجمن علمی دانشجویی فعال این معاونت صورت گرفته است.

عبدالرحیم هوشمند افزود: در حال حاضر دو طرح پژوهشی در حوزه زمین‌شناسی و بیوتکنولوژی آغاز به کار کرده و ادامه آنها منوط به تخصیص بودجه و تامین مالی است. همچنین دو طرح پژوهشی دیگر از سوی انجمن‌های علمی دانشجویی دامپزشکی و ژنتیک بیوتکنولوژی از سوی دانشجویان ارائه شده که اجرای آنها نیازمند تامین بودجه است. علاوه بر طرح های پژوهشی، 123 طرح آماده‌ی اجرا از سوی انجمن های مختلف ارائه، بررسی و تصویب شده که به محض اختصاص بودجه، اجرایی خواهند شد.

وی به میزان مشارکت و همکاری دانشکده‌ها با انجمن های علمی اشاره کرد و گفت: انجام برنامه‌های انجمن‌های علمی دانشجویی نیازمند مشارکت دانشکده‌های مربوطه است که طبق آمار، به ترتیب بیشترین فعالیت های انجمن ها در بخش علوم انسانی، علوم پایه، کشاورزی، مهندسی و در آخر هنر صورت گرفته است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه از تعیین و صدور احکام استادمشاوران انجمن های علمی خبر داد و گفت: برای هر انجمن علمی یک نفر استادمشاور از همان رشته در دانشکده مربوطه تعیین و احکام آنان صادر شده است. از جمله وظایف استادمشاوران، پیش‌بینی و اقدام لازم درباره‌ی راهنمایی و هدایت شورای مرکزی انجمن در همه‌ی فعالیت‌ها، تسهیل ارتباط شورای مرکزی با رییس و معاونان دانشکده و دانشگاه، افراد و دانش‌آموختگان موفقِ مشغول به کسب و کار بیرون از دانشگاه و حضور در جلسات مشترک با این افراد است.

در ادامه این نشست، مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه یکی از پویاترین بخش های معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه انجمن های علمی دانشجویی هستند، خاطرنشان کرد: در نیم‌سال تحصیلی گذشته بیشتر اعتبار معاونت فرهنگی دانشگاه برای برنامه‌های مختلف انجمن ها هزینه شد، با این حال ارزش واقعی این فعالیت ها بیش از سه برابر اعتبار تخصیصی از سوی دانشگاه بوده است که دانشجویان از طریق جذب حامیان مالی خارج از دانشگاه، موفق به اجرای طرح های خود شدند.

دکتر علی یاری به برگزاری جشنواره دانشگاهی حرکت اشاره کرد و گفت: به جز این جشنواره، برگزاری رویدادهای بزرگ دیگر نیز از سوی انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه شهید چمران انتظار می رود که با تخصیص بودجه، این مهم محقق خواهد شد.

وی به حضور انجمن های علمی در جشنواره هفته پژوهش اشاره و اظهار داشت: انجمن های علمی دانشجویی در برگزاری هفته پژوهش مشارکت فعال داشته و غرفه پرباری دایر کردند. همچنین برگزاری نشست «اثرات سد گتوند بر شوری آب کارون» از سوی انجمن علمی دانشجویی مهندسی علوم آب و برپایی محفل ادبی با حضور دکتر پورنامداریان (استاد برجسته حوزه ادبیات فارسی) و نشست ادبی دکتر مصطفی مستور (نویسنده و مدرس داستان‌نویسی) از جمله برنامه های شاخص انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی به مناسبت هفته پژوهش بود.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه بر ضرورت همگرایی معاونت پژوهشی و دانشکده ها در راستای حمایت از انجمن های علمی تاکید کرد و گفت: در صورت همگرایی این دو بخش، انجمن های علمی دانشجویی به بهترین محمل برای انجام کارهای تیمی و پژوهشی، کسب فرصت تمرین و تجربه و افزایش امید و انگیزه دانشجویان تبدیل خواهند شد. البته معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز در نظر دارد با کمک دانشجویان، بازنگری در نوع فعالیت‌های انجمن‌ها صورت دهد تا حاصل تلاش دانشجویان به گره‌گشایی از کار دانشگاه و جامعه بینجامد. 

علی یاری در خصوص برگزاری اردوهای علمی به عنوان یکی از فعالیت های مهم انجمن ها، بیان کرد: انجام بازدیدهای علمی در تغییر نگاه و بینش دانشجویان خصوصاً در رشته های فنی و مهندسی بسیار حائز اهمیت است که متاسفانه در نیم‌سال تحصیلی گذشته به دلیل محدودیت‌های مالی و الزام شیوه‌نامه اردوهای دانشجویی مبنی بر تفکیک جنسیتی، تعداد اردوهای علمی انجمن‌ها به شدت کاهش داشته است.

دکتر افشین قنبرزاده مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه نیز در این جلسه از راه اندازی مرکز SCD خبر داد و گفت: یکی از وظایف این مرکز، برگزاری دوره های تخصصی علمی پژوهشی با ارائه گواهی های معتبر بین المللی است.

وی تصریح کرد: برنامه های مرکز SCD از موازی‌کاری در برگزاری دوره های آموزشی توسط انجمن ها و صرف هزینه مضاعف پیشگیری می کند و به تمام دانشجویان انجمن علمی خصوصا در مقطع کارشناسی، شرکت در این دوره ها پیشنهاد می شود.

دکتر قنبرزاده ضمن اعلام آمادگی دفتر ارتباط با صنعت برای رفع مشکلات طرح‌های پژوهشی دانشجویان اظهار داشت: این دفتر، غالباً پذیرای طرح های دانشجویان مقاطع تحصیلی کارشناسی‌ارشد و بالاتر است؛ از این رو برای پرورش استعدادها و راهنمایی دانشجویان کارشناسی، اقدام به تاسیس مرکز نوآوری و خلاقیت دانشگاه شده است.

در ادامه، دکتر اکبری‌زاده رییس مرکز نوآوری و خلاقیت معاونت پژوهشی دانشگاه بیان کرد: انجمن‌های علمی دانشجویی ظرفیت‌های خوبی برای تشکیل هسته‌های پژوهشی و تولید پروپوزال با موضوعات علمی هستند.

وی افزود: ازآنجاکه بیشتر جمعیت انجمن های علمی را دانشجویان مقطع کارشناسی تشکیل می دهند، بهترین محفل برای بروز و ظهور توانایی ها و پرورش استعدادهای این دسته از دانشجویان، مرکز نوآوری دانشگاه است.

بنا به این گزارش، دکتر غلامحسین خواجه رییس کمیته حمایت و نظارت بر انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه در این نشست پس از شنیدن نقطه‌نظرات مسئولان فرهنگی و پژوهشی دانشگاه و پیشنهادات و مطالبات دانشجویان انجمن های علمی، اظهار داشت: در شرایط کنونی که کشور و از جمله کلیه دانشگاه ها با مشکلات مالی دست به گریبان هستند، انجام فعالیت های دانشگاهی را نباید صرفاً منوط به تامین بودجه از سوی دولت کرد، بلکه باید با یافتن راهکارهای دیگر با همفکری خود دانشجویان، به پیشبرد اهداف دانشگاه کمک کرد.

دکتر خواجه با اشاره به اینکه وظایف «مرکز نوآوری و خلاقیت» و «دفتر ارتباط با صنعت» دانشگاه در قبال انجمن های علمی دانشجویی در هر یک از مقاطع تحصیلی باید بررسی و مشخص شود، تاکید کرد: با شفافیت در شرح وظایف هر یک از این دو مرکز و نقش آنها در راهنمایی دانشجویان انجمن های علمی، از موازی‌کاری در برگزاری طرح ها پیشگیری شود.

گفتنی است، در این نشست اعضای دانشجویی کمیته حمایت و نظارت بر انجمن‌های علمی دانشجویی به طرح مطالبات و مشکلات انجمن ها با رییس دانشگاه و دیگر مسئولان پرداختند.

رفع کمبودهای مالی برای اجرای طرح های انجمن ها خصوصاً طرح های پژوهشی، تسهیل در روند اداری برای تصویب یک طرح پژوهشی، عدم تفکیک جنسیتی در برگزاری اردوهای علمی به منظور کاهش هزینه‌های ایاب و ذهاب و...، امکان ارتباط و همکاری بیش از پیش دانشجویان با دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه، تخصیص مکان برای تاسیس دفتر یک یا چند انجمن علمی به صورت مشارکتی در دانشکده مربوطه و ارتباط بیشتر اساتید دانشکده ها با دانشجویان عضو انجمن علمی آن دانشکده، عمده‌ی خواسته های نمایندگان انجمن های علمی دانشجویی از ریاست و مسئولان دانشگاه بود.

شایان ذکر است، در این نشست مقرر شد موضوع بازدیدهای علمی غیرسرفصل‌دار انجمن های علمی دانشجویی در نشست شورای فرهنگی دانشگاه طرح و در این خصوص تصمیم‌گیری شود. همچنین مصوب شد مسیری فراهم شود تا دانشجویان انجمن‌های علمی از طرح های پژوهشی دیگر سازمان ها که به عنوان اولویت های پژوهشی به دانشگاه معرفی می شوند، مطلع و در صورت علاقه‌مندی در آنها مشارکت داشته باشند.

 

درج شده توسط: مدیر سایت