برگزاری نشست نقد و بررسی شعر فروغ فرخزاد در دانشگاه - معاونت فرهنگی و اجتماعی
نشست نقد و بررسی شعر فروغ فرخزاد با حضور دکتر مختار ابراهیمی عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید چمران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی، در این برنامه که صبح امروز –هفدهم اسفندماه- از سوی انجمن علمی دانشجویی زبان و ادبیات فارسی در تالار قیصر امین پور دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار شد، ابتدا چند تن از دانشجویان به خوانش سروده های خود و اشعاری از فروغ فرخزاد پرداختند.
بنا به این گزارش، در ادامه دکتر ابراهیمی با بیان این مقدمه که فروغ فرخزاد حق بزرگی بر گردن ادبیات ایران و جایگاه والایی در بین شعرای جهان دارد، اظهار داشت: شعر معاصر ایران نسبت به شعر کلاسیک کشورمان یک چرخش مشخص هم از نظر زبان و هم از لحاظ اندیشه دارد.
وی افزود: شعر کلاسیک ما به نوعی آسمانیگرا و شعر معاصرمان زمینیگراست و از این حیث با یکدیگر کاملا متفاوت هستند؛ گرچه پیوندهای ریشهای نیز بین دو سبک شعری کلاسیک و معاصر ایران وجود دارد.
مختار ابراهیمی با اشاره به جریان های متعدد شعری در ایران بیان کرد: یکی از این جریان ها، جریان سنتی است که اغلب در قالب های رباعی، مثنوی، قصیده و غزل دیده می شود. جریان دیگر، چهارپارهسرایی است که اندیشهای رمانتیک و عاشقانه بر آن غالب است. همچنین شعر نیمایی و شعر سپید نیز دو جریان دیگر شعر فارسی هستند.
وی ادامه داد: با تحلیل مجموعه اشعار فروغ فرخزاد می توان دریافت که این شاعر در تمام جریان های یادشده طبعآزمایی کرده اما قالب مورد علاقه او، شعر نیمایی بوده است.
این استاد دانشکده ادبیات و تحلیلگر ادبی، فرخزاد را شاعری با احساسات شخصی دانست که درگیری او با مسائل روز جامعه، کمتر در سروده هایش نمود دارد.
در ادامه این برنامه، دکتر ابراهیمی با خوانش تعدادی از اشعار فروغ فرخزاد، به بررسی سبک شعر و سیر اندیشه این شاعر پرداخت.
گفتنی است؛ در پایان برنامه، دانشجویان به طرح پرسش های ادبی خود حول محور اشعار فرخزاد پرداخته و دکتر ابراهیمی به سوالات آنان پاسخ گفت.