برگزاری نشست نقد مجموعه داستان «مثل بیشتر وقت ها» در دانشکده ادبیات دانشگاه - معاونت فرهنگی و اجتماعی
کتاب داستان کوتاه «مثل بیشتر وقت ها» نوشته دکتر منوچهر جوکار، شانزدهم آبان 95 در تالار قیصر امین پور دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه نقد و بررسی شد.
به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی، در این نشست که توسط انجمن علمی دانشجویی زبان و ادبیات فارسی مدیریت امور فرهنگی دانشگاه و با حضور استادانی از گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه و نیز انجمن ادبی "شهرزاد" برگزار شد، کتاب مثل بیشتر وقت ها که به تازگی روانه بازار شده، مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
بنا به این گزارش، در این مراسم دکتر قدرت قاسمی پور عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه، اظهار داشت: امروزه کمتر استادی را می توان یافت که هم به مقوله پژوهش و تدریس بپردازد و هم دست به آفرینش اثر ادبی بزند؛ دکتر جوکار نمونه موفقی از این استادان است که خوشبختانه در کنار تدریس، دو کتاب در زمینه شعر و داستان کوتاه تاکنون به چاپ رسانده است.
وی با اشاره به سبک داستان های کتاب "مثل بیشتر وقت ها"، بیان کرد: داستان های کوتاه این کتاب همگی واقعگرایانه و دارای پایانبندی، محتوا و تفکر ارزشمندی هستند.
دکتر قاسمی پور افزود: این مجموعه داستان به طور کلی روایت زندگی جاری انسان هاست و بنمایه اغلب آنها خردهمسائل روزمره است که به خوبی و باظرافت، پردازش شده و در نهایت حامل یک پیام و محتوای ارزشی هستند.
در ادامه این مراسم، دکتر مختار ابراهیمی مدیرگروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات این دانشگاه بیان کرد: نوشتن شعر و داستان و کلاً تالیف کردن، به نوعی قرار دادن خود در معرض داوری است و این کار خطیر، ناشی از دلیری نویسنده است.
وی با بیان اینکه شاعری و نویسندگی، تبدیل یک اندیشه به یک فرم خاص هنری است، افزود: بر خلاف تصور عامه، نگارش داستان کوتاه بسیار مشکلتر از رمان است؛ چراکه در داستان کوتاه با وجود حجم کم روایت ها و محدودیت صفحات، می بایست آن داستانک با یک کلانروایتِ اجتماعی پیوند بخورد، در حالی که در رمان، امکان پردازش داستان تا رسیدن به یک پایان مناسب و ارائه محتوا، بیشتر وجود دارد.
فردین کوراوند شاعر و نویسنده مطرح خوزستانی نیز در این مراسم به برخی از ویژگی های کتاب مثل بیشتر وقت ها اشاره کرد و گفت: این مجموعه داستان از ویژگیهای ادبیات مدرن بهره جسته است. همچنین در اغلب داستان ها بهخوبی و باظرافت خاصی به جزئیات پرداخته شده است.
وی ادامه داد: در این کتاب، بیشتر عناصر داستاننویسی به چشم میخورد و قالب ادبیات مینیمال (داستانک) رعایت شده است. در ادامه، یکی از داستان های این مجموعه برای حاضران خوانده شد.
بنا به این گزارش، پیش از مجموعه داستان «مثل بیشتر وقتها»، مجموعه اشعار نو و کلاسیک منوچهر جوکار با نام «اینک عشق روبهروی من است» در سال 89 به چاپ رسیده بود.