برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای جهاد علمی در دانشگاه شهید چمران اهواز - معاونت فرهنگی و اجتماعی
به مناسبت روز دانشجو وپاسداشت شهدای جهاد علمی ظهر امروز مراسمی از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی، رییس و اعضای هیات رییسه دانشگاه، مدیران، کارکنان و جمعی از دانشجویان پس از اقامه نماز جماعت در مسجد شهدای دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این محفل معنوی مسئول دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه های استان در سخنانی ضمن اظهار خرسندی از برگزاری چنین مراسمی و بزرگداشت یاد و نام شهدای عرصهی جهاد علمی، اظهار داشت: روز 16 آذر از مناسبت های مظلوم تقویم ماست و مظلومیتش به دلیل اینست که این روز از جلوه های حضور دانشگاه های ما در مقابل هجمهی استکبار است.
حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی افزود: روز دانشجو گرچه در برهه ای از تاریخ، تبدیل به حرکتهای موافق و بعضاً مخالف این حادثه شد اما در نهایت به عنوان برگی از استکبارستیزی جامعه اسلامی ایران در تقویم این کشور ثبت شد.
وی خاطرنشان کرد: روز 16 آذرماه سال 1332 در تقویم تاریخ، روزی است که هر سال می بایست از آن به عنوان فرصتی برای محکومیت امریکا استفاده کرد و هر ساله باید در چنین روزی شهدای جهاد علمی را به عنوان کارنامه افتخارات جمهوری اسلامی ایران شناساند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه شهید چمران با اشاره به شخصیت شهید سعید آشتیانی گفت: به عقیده من باید نام این شهید والامقام را نیز در شمار شهدای جهاد علمی آورد؛ چراکه بنا به دلایل مستندی ایشان نیز جزو همین شهدا محسوب می شوند.
حاج آقا شفیعی با اشاره به سیر تحولات بنیادین در جامعه دانشگاهی ایران تصریح کرد: با مطالعه تاریخ این کشور در می یابیم همان دانشگاهی که یک روز پس از حادثه خونین 16 آذر مقدمه اعطای مدرک دکتری افتخاری را به رییس جمهور امریکا فراهم می کند، امروز در خط مقدم پایداری و استکبارستیزی قرار گرفته و با هدفی مقدس، چنین شهیدانی را تقدیم اسلام می کند و به همین دلیل اکنون نیز جامعه دانشگاهی ما باید پیشگام و علمدار شهدای جهاد علمی در دانشگاه ها باشد.
وی افزود: شهدای عزیز به هر مجموعه ای که مرتبط شوند به آن مجموعه اعتبار و افتخار می بخشند و شهدای جهاد علمی نیز علاوه بر بعد معنوی شخصیتشان، به لحاظ بعد علمی نیز به جامعه دانشگاهی افتخار و آبرو بخشیده اند.
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان ادامه داد: آن بزرگواران نه تنها در جنبه های معنوی، اخلاقی و فرهنگی برگزیده هستند، بلکه در زمینه تخصصی و علمی هم الگوی جوان امروز هستند و وظیفه دانشگاهیان است که در کنار شناساندن شخصیت معنوی شهدای جهاد علمی، ابعاد علمی و برتریهای دانشی آنها را نیز به دانشجویان جوان بنمایانند.
حجت الاسلام و المسلمین شفیعی در بخش دیگری از سخنانش با یادآوری نام و خاطره تمام شهدای علمی کشورمان گفت: از بین این بزرگواران، شهید دکتر مجید شهریاری در روز 16 آذر سال 45 متولد شده و می بینیم که به نحو عجیبی روز تولد ایشان با نام شهدا پیوند خورده است.
وی در بیان ویژگی های اخلاقی و عملی شهید شهریاری اظهار داشت: بررسی در احوالات آن شهید نشان می دهد که وی یک عارف دانشگاهی بوده است، به این معنا که هم در حیطه اخلاق عملی بسیار وارسته و عارفمسلک بوده و هم در زمینه علمی به درجات والایی رسیده است به طوری که می بینیم ایشان در اردیبهشت ماه سال 1388 به درجه استادتمامی دانشگاه رسیده است.
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان افزود: شهید دکتر مجید شهریاری در کنکور سراسری سال 63 با رتبه دوم در دانشگاه پذیرفته شد، پس از آن در مقطع کارشناسی ارشد با رتبه یک در دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تحصیل گردید و دوره دکتری خود را نیز در دانشگاه امیرکبیر با بالاترین درجات تحصیلی به پایان رسانید.
حاج آقا شفیعی گفت: شاگردپروری، معلمپروری، انسانپروری و متخلقپروری از خصایص آن شهید بزرگوار است.
وی با بیان اینکه شهید شهریاری ارادت خاصی نسبت به آیت الله جوادی آملی داشته و مطالعات گسترده و بسیار عمیقی در آثار و شرح احوالات ایشان داشته است، اظهار داشت: علیرغم اینکه شهید دکتر شهریاری تحصیلات حوزوی نداشت، اما آیت الله جوادی آملی پس از شهادت وی گفت «حوزه هم به اندازه دانشگاه در شهادت ایشان عزادار است» بنابراین می بینیم که این شهید عامل پیوند حوزه و دانشگاه شده و چنین است که وقتی انسان به جایگاهی رفیع می رسد دیگران سعی می کنند خود را به آن فرد منتسب کنند همچنانکه جامعه روحانیت خود را به این شهید بزرگوار پیوند زده است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان این سخن امام راحل (ره) که فرمودند «جوانان ما در انقلاب راه هایی را طی کردند که عرفای ما صد ساله آن را طی می کنند» خاطرنشان کرد: شهید شهریاری چنان در طول حیات کوتاه مدت خود مانند عرفا رفتار می کرد و فروتنی خاصی داشت که هیچکدام از غیردانشگاهیان نمی توانستند متوجه شوند که وی استادتمام دانشگاه است.
حجت الاسلام و المسلمین شفیعی تاکید کرد: این شهید، پرورشیافته دانشگاه صنعتی است اما دانشگاه های علوم انسانی ما می بایست شخصیت او را مورد بررسی و شناخت قرار دهند.
وی در پایان سخنانش گفت: امیدوارم که در این روز تنها به ذکر نام شهیدان علیمحمدی، احمدی روشن، رضایی نژاد، شهریاری و تهرانی مقدم بسنده نشود بلکه به تبیین ابعاد مختلف علمی و اخلاقی شخصیت آنان برای جوانان و دانشجویان پرداخته شود.
گفتنی است در خاتمه این مراسم، به مناسبت تقارن با ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) مداحی در وصف آن امام بزرگوار صورت گرفت.