16 10 2012 00:00
کد خبر : 2025457
تعداد بازدید : 6

برپایی همایش «ازدواج آسمانی» در دانشگاه شهید چمران اهواز


در دومین روز از هفته فرهنگی عفاف که به همت کانون عفاف و حجاب معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز برپاست، همایش ازدواج آسمانی با حضور کارشناس صداوسیمای کشور حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد در آمفی تئاتر شهید مطهری دانشکده علوم این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در این مراسم که با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی و مدیر امور فرهنگی دانشگاه و استقبال گسترده دانشجویان همراه بود و به دلیل تقارن آن با سالروز ازدواج مبارک حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) به موضوع ازدواج آسمانی اختصاص یافته بود، حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد در ابتدا با اشاره به بازتاب اعمال نیک در زندگی انسان اظهار داشت: کارهایمان را باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که در آنها خیر و برکات وجود داشته باشد تا نتیجه آن در زندگی منعکس شود.

وی با اشاره به زندگی حاج شیخ عباس قمی گردآورنده مفاتیح الجنان گفت: این شیخ بزرگوار اذکار و ادعیه مفاتیح الجنان را در ابتدا برای خود جمع می‌کرد اما پس از چندی تصمیم گرفت که برکات این عمل خیر را نصیب دیگران نیز بنماید، از این رو تمام دعاهای جمع‌آوری‌شده را در قالب یک کتاب به روح بلند حضرت فاطمه زهرا (س) تقدیم کرد و بدینگونه کتاب مفاتیح الجنان شکل گرفت و آنقدر مورد اقبال مسلمانان قرار گرفت که اکنون در کشور ما پس از چاپ و خرید قرآن، بیشترین میزان تقاضا برای کتاب مفاتیح الجنان حاج شیخ عباس قمی است و علت این اقبال بی‌نظیر به این کتاب، اتصال آن به حضرت فاطمه زهرا (س) می‌باشد که «خیر کثیر» و کوثر است.

این کارشناس ارزنده صداوسیمای کشور در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: همه افراد آرزوها و آمال کوچک و بزرگ دارند و قدر و منزلت هر شخص بنا به فرموده امام علی (ع) بقدر همت و حاجت اوست. انسانی که طالب ذخایر دنیوی است ارزشش به اندازه همان چیز مادی است که می‌خواهد و انسانی که عاشق پروردگار است ارزشش نیز خدایی می‌شود؛ همچنانکه حضرت فاطمه (س) فرموده اند «خداوندا تو آرزوی من و مافوق آرزوی منی» پس شایسته است که علاوه بر خواسته‌های کوچک دنیوی چون خوراک، مسکن، همسر و... آرزوهای بلندی چون شناخت و کسب رضایت خداوند را داشته باشیم و در سطح آمال زمینی باقی نمانیم.

حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد با اشاره به رمز رسیدن به خواسته ها و آرزوها گفت: توکل و استقامت موجب نیل به اهداف می‌گردد همچنانکه داستان یوسف و زلیخا که به تفصیل در قرآن و روایات آمده، بیانگر همین رمز است و زلیخا نمونه بارز استقامت در طلب معشوق است و پس از فراز و نشیب های فراوان همچنان بر عشق خود پابرجا می‌ماند، از این رو می‌بینیم چنانکه عشق مقدس و آسمانی باشد نه از روی هوی و هوس، به عشق پروردگار منتج می‌شود. 

وی با بیان حدیثی از امام جواد (ع) که فرموده‌اند «به خدا اعتماد و تکیه کنید» تصریح نمود: ما باید سعی کنیم آرزوهای متعالی داشته باشیم و برای رسیدن به آنها تنها پشتیبان خود را خداوند بدانیم؛ چراکه پروردگار فرموده «اگر تمام خزائن خود را به بندگانم ببخشم باز هم از غنای من کاسته نمی‌شود» پس چرا به جای خواستن از درگاه خدا و تکیه به او، به دیگران متوسل شویم؟

کارشناس صداوسیمای کشوری در بخش دیگری از سخنانش به بررسی مهمترین توجیه جوانان برای عدم ازدواج پرداخت و گفت: امروزه مشکلات مادی به عنوان مهمترین عامل بازدارنده ازدواج جوانان معرفی می‌شود این در حالیست که رزّاق اصلی خداوند مهربان است و او وعده کرده که از فضل خود به بندگانش می‌بخشد. تنها کافیست که به این مسئله اعتقاد و باور باطنی داشته باشیم و از تجمل‌گرایی بپرهیزیم.

حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد با توصیه جوانان به تقواپیشگی اظهار داشت: خداوند خطاب به بندگانش وعده داده که اگر تقوا پیشه کنید شما را از تمامی بن‌بست‌ها می‌رهانم و روزی شما را از همان راهی که گمان نمی‌کنید خواهم داد.

وی با اشاره به شرح زندگانی و تحولات روحی شیخ رجبعلی خیاط گفت: این مرد بزرگوار از جمله همین افرادی است که بخاطر ترک گناه و کسب رضای پروردگارش دریچه های رحمت و معرفت خداوند بر او باز شده و به چنان شخصیت عظیمی در ایران و جهان تبدیل شده که الگوی یک عارف کامل است و اینها همه در نتیجه‌ی پرهیزکاری است.

حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد با توصیه جوانان به قناعت و دوری از زرق و برق‌های دلفریب مادی گفت: هیچ‌کدام از بزرگان دین و امامان معصوم ما در شروع زندگی خود چیزی نداشته‌اند و بلکه در طول حیات پربرکت خود نیز همواره از تجمل‌‌گرایی دوری می‌جستند، همانند حضرت خدیجه که نیت خود را با خداوند صاف کرده، تمام اموال و دارای خود را در راه خدا خرج نمود و در زندگی مشترک نیز خیر همسر خود را در نظر گرفت که در قبال آن خداوند به او همسری چون پیامبر خاتم(ص)، دختری چون فاطمه زهرا (س) و دامادی چون امیرالمومنین علی (ع) عطا ‌فرمود.

گفتنی است؛ در پایان این همایش سوالاتی از محتوای سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد برای دانشجویان مطرح شد که سه نفر از آنان پس از پاسخ صحیح جوایزی دریافت کردند. 

درج شده توسط: مدیر سایت