برپایی دومین نشست شورای فرهنگی دانشگاه های خوزستان در دانشگاه علوم پزشکی اهواز - معاونت فرهنگی و اجتماعی
دومین جلسه سال 1392 شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان خوزستان هفتم خردادماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز، دستور کار این جلسه که با حضور دانشگاه های پیام نور خوزستان، علوم پزشکی اهواز، دبیر منطقه 6 دانشگاه آزاد اسلامی، شهید چمران، جهاد دانشگاهی خوزستان، دانشکده های فنی و حرفه ای خوزستان، دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان و مسئول بسیج اساتید خوزستان برگزار گردید، «تشویق و حضور حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری» بود.
در ابتدای جلسه دکتر سید علی مرعشی رییس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه های استان اظهار داشت: دستور کار این نشست و جلسه آتی شورا به دلیل اهمیت و ضرورت موضوع، صرفا متمرکز بر شیوه های ایجاد شور بیشتر در فضای انتخابات و راهکارهای جذب و مشارکت حداکثری می باشد.
وی فعالیت های صورت گرفته در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران را در آستانه انتخابات شامل اطلاع رسانی مسابقه کتابخوانی اینترنتی، برپایی جلسات پرسش و پاسخ، دعوت از کاندیداها و... برشمرد.
در ادامه دکتر منصور امین معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اهواز به عنوان میزبان این نشست ضمن خیرمقدم به مدعوین اظهار کرد: انشاءالله تعاملاتی که در این جلسات صورت می گیرد موجب هم افزایی فرهنگی شود و بتوانیم با هم اندیشی، برای جامعه هدف خود که همان دانشجویان هستند بهترین برنامه ریزی با بالاترین میزان تاثیرگذاری را داشته باشیم.
وی در ادامه به بیان فعالیت های فرهنگی این دانشگاه در روزهای گذشته پرداخت و گفت: در برنامه اخیری که در مسجد دانشگاه داشتیم علوم پزشکی داشتیم به موضوع انتخابات و حضور حداکثری دانشگاهیان پرداخته شد. همچنین جشن سالروز ولادت امام علی(ع) و نیز جشن هفته خوابگاه ها را برای دانشجویان خوابگاهی برگزار نموده ایم.
دکتر امین افزود: انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه هم برنامه هایی در راستای معرفی کاندیداها برگزار کرده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی با تعطیلی دانشجویان در آستانه انتخابات مواجه نیست، بنابراین می توانیم برنامه های خود را تا روز انتخابات در این دانشگاه دنبال کنیم.
وی افزود: بسیج جامعه پزشکی نیز هر روز پیامکی را با محتوای فرمان مقام معظم رهبری درمورد انتخابات به اساتید، کارکنان و دانشجویان ارسال می کند. علاوه بر آن اقدام به نصب پوسترهایی شامل بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در جای جای دانشگاه نیز شده است.
دکتر امین در پایان سخنانش پیشنهاد داد که برنامه هایی از قبیل مسابقات قرآن، خوشنویسی، تئاتر و فعالیت های برجسته کانون های فرهنگی و هنری را به صورت مشارکتی بین دانشگاه های مختلف برگزار کنیم تا اثربخشی و گستردگی بیشتری داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان در این جلسه در سخنان کوتاهی اظهار داشت: در عرصه انتخابات، خوشبختانه ما به برکت بلوغ سیاسی مردممان از فراز و نشیب های متعددی به سلامت عبور کرده ایم که می توانست هزینه های بسیار به بار آورد.
وی افزود: مقام معظم رهبری تاکید بر مشارکت حداکثری در این انتخابات دارند اما در عین حال ایشان شخصا نسبت به هیچ یک از کاندیداها نفیاً و اثباتاً اظهار نظر نمی کنند و انتخاب فرد اصلح را به دست مردم سپرده اند.
در ادامه مهندس سید بهزاد علوی مدیر فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای به بیان گزارشی از تعداد دانشکده های فنی و حرفه ای خوزستان و آمار دانشجویان شاغل به تحصیل در این دانشکده ها پرداخت و گفت: سعی ما بر اینست که تا بیستم خردادماه برنامه های انتخاباتی را به طور منسجم برای دانشجویان داشته باشیم.
وی گفت: در همین راستا نشست سیاسی بسیار موثر و پرمخاطبی را به صورت پرسش و پاسخ برای دانشجویان برگزار کردیم و مشابه همین نشست را نیز برای اعضای هیات علمی و کارکنان دانشکده های فنی و حرفه ای برگزار نمودیم.
مهندس سید علیرضا نجف پور مقدم مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز پس از آن در سخنانی اظهار داشت: مطابق فرمایش رهبر عزیز انقلاب، هدف ما حضور حداکثری دانشگاهیان در انتخابات و انتخاب اصلح است و در همین راستا کارگروهی متشکل از واحدهای مختلف در دانشگاه علوم پزشکی تشکیل جلسه داده و برای دانشجویان برنامه هایی را برگزار کرد که از آن جمله تریبون آزاد، کرسی های آزاداندیشی و دعوت از کاندیداها بوده است.
وی افزود: جشن میلاد باسعادت امام علی(ع) را نیز که مصادف با سالروز تاریخی آزادسازی خرمشهر بود با عنوان «جشن حماسه سازان» برگزار نمودیم. علاوه بر آن برپایی نمایشگاه عمار را در دست اقدام داریم که شامل بیانات رهبری در خصوص انتخابات بر روی پوسترهای رنگی و جذاب است.
در ادامه مهندس سید محمدرضا طباطبایی معاون فرهنگی و اجتماعی جهاد دانشگاهی خوزستان در سخنانی اظهار داشت: یکی از مهمترین بخش های واحد تابعه ما که در بحث انتخابات بسیار اثرگذار و قوی وارد عمل شده خبرگزاری های ایکنا و ایسنای جهاد دانشگاهی هستند که اخبار آنها به صورت معرفی کاندیداها و دیدگاه ها و برنامه های آتی آنان بر روی این دو سایت قابل مشاهده است. همچنین برقراری ارتباط مستمر با پایگاه های تبلیغاتی کاندیداها را نیز از طریق این دو خبرگزاری داریم.
وی افزود: برگزاری کرسی های آزاداندیشی و تریبون آزاد هم در جهاد دانشگاهی خوزستان ویژه دانشجویان برگزار شده است.
مهندس عباس علیزاده شوشتری مدیر فرهنگی دانشگاه پیام نور استان هم با اشاره به برپایی کرسی های آزاداندیشی و جلسات پرسش و پاسخ با حضور برخی کاندیداها در این دانشگاه، اضافه کرد: در روزهای نزدیک به انتخابات که دانشجویان و اساتید حضور کمتری در دانشگاه دارند فعالیت ها را به صورت مجازی دنبال می کنیم که از جمله آن، راهنمای ورود به سایت رهبری و دانلود کتابی از بیانات ایشان است که ما این کتاب را به صورت مسابقه ویژه کارکنان و اساتید قرار داده ایم.
حبیب الله محمدی مسئول امور فرهنگی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران هم در سخنان کوتاهی بیان داشت: در دفتر نهاد نمایندگی رهبری به کمک تشکل های دانشجویی کار را در دو حوزه دنبال کردیم؛ اول رصد برنامه های قابل برگزاری در راستای انتخابات و دوم دعوت انجمن اسلامی از کاندیداهای ریاست جمهوری بود که این دو برنامه تا زمان حضور دانشجویان در خوابگاه ها و دانشگاه به جدیت ادامه داشت.
وی افزود: پس از کم شدن حضور دانشجویان، مجموعه فرهنگی دانشگاه شهید چمران کار را به صورت ارسال پیامک و مسابقه کتابخوانی اینترنتی ادامه می دهد.
در ادامه محمدرضا جابرانصاری دبیر منطقه 6 دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در انتخابات باید بحث شاخص محوری جایگزین شخص محوری شود و در این زمینه شاخص هایی که رهبری به ما می دهند بهترین معیار است.
وی افزود: برای ایجاد شور و نشاط انتخاباتی در سطح دانشگاه ها برنامه های متعددی از قبیل برپایی جشن، ارسال پیامک، مسابقات، کرسی های آزاداندیشی و... برگزار شده اما علاوه بر تمام اینها نیاز به محرک های بیشتری وجود دارد که یکی از این محرک ها ایجاد تفاوت در برنامه های انتخاباتی است.
جابرانصاری تصریح کرد: به منظور تنوع بخشی و ایجاد برنامه ای متفاوت، برای مثال اساتید دانشگاه ها می توانند تا پیش از انتخابات بیانیه ای صادر کنند و به این وسیله ضمن اعلام حضور خود در انتخابات، سایر دانشگاهیان را هم به حضور پررنگ در این عرصه دعوت نمایند.
دبیر منطقه 6 دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ما در دانشگاه آزاد به دنبال اجرایی کردن این پیشنهاد هستیم و اگر بتوانیم از طریق دانشگاه علوم پزشکی نیز این جریان را به پزشکان خارج از دانشگاه و مطب ها و مراکز درمانی بیرون تعمیم دهیم کار بسیار اثربخشی خواهد بود؛ چراکه مردم به قشر نخبگان توجه خاصی دارند و از گفته های آنان تاثیر می گیرند، ضمن اینکه این یک راهبرد کوتاه مدت همراه با بازده آنی است.
در ادامه دکتر سعید شاکریان مسئول بسیج اساتید استان هم اظهار داشت: تلاش های بسیج اساتید در برنامه های انتخابات بیشتر صورت ساختاری دارد که از جمله آنها اعزام مبلّغ و تحلیلگر سیاسی به مراکز مختلف استان خوزستان است و انشاءالله روشنگری به این روش تا روز انتخابات ادامه خواهد داشت.
وی افزود: علاوه بر آن چندین برنامه سخنرانی نیز در حال برگزاری داریم.
در این نشست دکتر سید عباس رضوی مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز با بیان اینکه نگاه ما به بحث انتخابات به صورت مقطعی است، گفت: نگاه مقطعی هم به نوبه خود لازم و خوب است اما بهتر این است که مدت زمان طولانی تری را صرف این موضوع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: سپردن انتخابات کوچکتری مانند انتخابات انجمن های علمی دانشجویی به دانشجویان، کمک شایانی به تقویت روحیه و نشاط سیاسی آنان می کند؛ چراکه دانشجو از این طریق خود را در سرنوشتش اثرگذار می یابد.
مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران انتخابات را شامل سه بعد نگرش، دانش و مهارت دانست و تصریح کرد: ما باید «نگرش» دانشجویان را به عنوان قشری که در دسترس داریم نسبت به مقوله انتخابات و نظام، مثبت تر کنیم. در حوزه «دانش» هم تبیین انتخاب اصلح، فواید مشارکت و نقش مردم در سرنوشت سیاسی آنان موثر است و در زمینه «مهارت» نیز باید بحث دفاع از ارزش های نظام را قوی تر دنبال کنیم.
دکتر رضوی ادامه داد: ما باید مهارت جلب نظر و اقناع دیگران را در دانشجو تقویت کنیم تا هم از داشته ها و ارزش های خود دفاع جدی کرده و هم در مباحثی که بین خودشان رخ می دهد بتوانند توجیه و قانع کنند.
وی تصریح کرد: در بحث مشارکت باید مردم را به مشارکت گرایی دعوت کنیم و اجازه بیان نظر و تحلیل به آنها داده شود. همچنین مشارکت شناسی بخش دیگری از این مقوله است که با فعالیت هایی از جمله نصب پوستر و مانند آن نمود می یابد. در واقع مشارکت شناسی به معنای شناخت اصلح و مهارت انتخاب اوست.
دکتر رضوی در پایان گفت: ما با نقش دادن به دانشجو در برگزاری انتخابات کوچکتر می توانیم روحیه مشارکت در انتخابات سیاسی را در او پرورش داده و تقویت کنیم.
در خاتمه این جلسه رییس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان خوزستان به جمع بندی مباحث طرح شده توسط حاضرین پرداخت و خطاب به آنان توصیه کرد: تشکیل کارگروه های انتخاباتی یک فعالیت بسیار اثرگذار است که باید فعال تر در دانشگاه ها دنبال شود. همچنین با توجه به کاسته شدن از حضور دانشجویان در دانشگاه و نزدیکی به انتخابات، استفاده از ابزار پیامک می تواند مثمر ثمر باشد.
دکتر سید علی مرعشی افزود: دانشگاه ها باید فضای پورتال ها را نیز به سمت انتخابات و تشویق به حضور حداکثری دانشگاهیان سوق دهند. علاوه بر آن پیشنهاد صدور بیانیه که از سوی دکتر جابرانصاری مطرح شد، فعالیت اثربخشی است که اساتید می توانند هم به صورت جداگانه و هم به طور دسته جمعی بین تمام دانشگاه های استان اقدام به صدور بیانیه در این زمینه نمایند.
وی گفت: طبق تاکید مقام معظم رهبری تمامی فعالیت های انتخاباتی ما باید با دنبال کردن سه هدف اصلی یعنی مشارکت حداکثری، انتخاب فرد اصلح و رعایت اخلاق انتخاباتی صورت گیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران در پایان تاکید کرد: دو روز مهم چهاردهم و پانزدهم خردادماه را در پیش رو داریم که نباید این دو روز تحت الشعاع مقوله انتخابات قرار گرفته و کم رنگ جلوه کنند.