18 05 2013 00:00
کد خبر : 2024692
تعداد بازدید : 12

برپایی اولین جلسه شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه های استان در سال جاری


نخستین نشست شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان خوزستان در سال 92 روز هفدهم اردیبهشت ماه به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز در سالن کنفرانس مدیریت این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، در این جلسه که آقای وجدانی نیا معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی کشور میهمان آن بود و معاونین و مدیران فرهنگی دانشگاه های پیام نور استان، جهاد دانشگاهی، دانشکده فنی و حرفه ای، فرهنگیان، دبیر منطقه 6 دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، بسیج دانشجویی استان و بسیج اساتید استان حضور داشتند، دکتر سید علی مرعشی رییس این شورا در ابتدا اظهار داشت: از دیدگاه ما فعالیت های فرهنگی همان فعالیت های دینی هستند و نیاز کنونی ما این است که برنامه های فرهنگی را به سوی مبانی دینی سوق دهیم.

وی افزود: از آنجا که دین اسلام دینی همه جانبه نگر است و برای تمام نیازهای بشر تعیین تکلیف کرده، بنابراین انسان مسلمان هیچ گاه احساس بلاتکلیفی و سردرگمی نمی کند، به عبارت دیگر اگر ما به فرهنگ دینی رو بیاوریم هیچ وقت احساس خلاء فرهنگی نخواهیم کرد؛ برای مثال صحیفه سجادیه به عنوان منبع و منشاء عرفان ناب اسلامی و مقدمه فهم قرآن به ما خط مشی روشنی از زندگی می دهد که می بایست این منبع عظیم در متون درسی دانشجویان گنجانده شود.

دکتر مرعشی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ما در جامعه اسلامی و تحت لوای پرچم جمهوری اسلامی ایران زندگی می کنیم بنابراین نیاز داریم که حیات دینی خود را حفظ کنیم و این دقیقا همان نقطه توجه و اتکای دشمن است؛ چراکه دشمنان با تفریحات و موسیقی و امثال این موارد در کشور ما مشکلی ندارند بلکه تمرکز آنها بر روی فرهنگ دینی این کشور است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران تصریح کرد: در دوران کنونی مسایلی از قبیل رواج وهابیگری، اعتقاد به ادیان کاذب، گرایش به زرتشتی گری و... نقطه خطری برای ما محسوب می شود و البته تمام تلاشمان نیز این است که در مقابل این هجمه های دینی و فرهنگی، فرهنگ دینی را توسعه دهیم و آن را در سطح دانشگاه غالب و حاکم کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش دستور کار این جلسه را تبادل نظر پیرامون مسایل فرهنگی دانشگاه های استان و حضور حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد.

در این نشست حجت الاسلام و المسلمین شفیعی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان ضمن تبریک به دکتر مرعشی به دلیل انتصاب ایشان به سمت رییس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه های استان و تقدیر از تلاش های دکتر مخبردزفولی رییس پیشین این شورا، اظهار داشت: اعتکاف دانشجویی امسال مصادف با روزهای 3، 4 و 5 خردادماه و مقارن با سالروز آزادسازی خرمشهر است.

وی افزود: مراسم اعتکاف ویژه دانشجویان امسال علاوه بر دانشگاه شهید چمران در دانشگاه آزاد اسلامی و برخی از دیگر دانشگاه ها برگزار می گردد و بحمدالله ظرفیت اعتکاف امسال بسیار چشمگیر و قابل قبول است که با توجه به تقارن آن با سالروز آزادسازی خرمشهر می توان از این ظرفیت بهره جست و در این ایام به هر دو مقوله پرداخت.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران در ادامه با اشاره به هتک حرکت وهابیون به مزار شریف حجربن عدی صحابه باوفای پیامبر اسلام(ص) و امام علی(ع) گفت: در پی این اقدام سخیف وهابیون، رهبر معظم انقلاب فرمودند در این زمینه باید موجی از انزجار نسبت به این حرکت سخیف صورت گیرد که این جلسه به نوبه خود می تواند مکانی برای پرداختن به چگونگی اجرای این فرمان رهبری باشد.

حجت الاسلام و المسلمین شفیعی همچنین با اشاره به کوتاه بودن ترم تحصیلی جاری به دلیل مصادف شدن با انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: به علت محدودیت زمانی برای تشکیل کلاس های ترم جاری، در خردادماه امسال نمی توان فعالیت فرهنگی در راستای تشویق دانشگاهیان خصوصا دانشجویان به شرکت انتخابات انجام داد لذا در همین ماه کرسی های آزاداندیشی و جلسات نقد و پرسش و پاسخ در حال برگزاری است و جلسات بسیار خوبی تاکنون شکل گرفته است.

وی تاکید کرد: از مسئولین فرهنگی دانشگاه های استان می خواهیم که تشکیل جلسات شورای فرهنگی دانشگاهی را با توجه به نزدیک شدن به انتخابات به جد پیگیری کنند و تا زمان انتخابات این جلسات به طور مستمر و منظم برقرار باشد.

حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی خاطرنشان کرد: هجوم دشمنان به نظام انقلاب اسلامی حقیقتا هجوم ناجوانمردانه ای است؛ از این رو باید از همه ابزارهای فرهنگی و در موقعیت های حساس بخوبی استفاده کنیم.

میهمان ویژه این جلسه آقای وجدانی نیا معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی کشور نیز در این نشست گفت: تاکنون زحمات بسیاری در حوزه فرهنگی از سوی بسیج دانشجویی، نهاد رهبری، معاونت های فرهنگی دانشگاه ها و... کشیده شده که جای تقدیر دارد اما باز هم به تناسب آنچه که باید وجود داشته باشد، وضعیت فرهنگی کشور چندان مناسب نیست.

وی افزود: اگر کشور ما از حوزه ای آسیب پذیر باشد آن حوزه، حوزه فرهنگ است و درواقع سامان دادن به اوضاع فرهنگی دانشگاه به عنوان مقدمه اصلاح امور فرهنگی جامعه به شمار می آید.

وجدانی نیا خاطرنشان کرد: این شورا با هدف تقسیم کار درست بین اعضا، هم افزایی و مشارکت همه نهادها ایجاد شده و امیدواریم که با این مشارکت شاهد سرعت در روند اجرای امور فرهنگی باشیم.

در ادامه دکتر علوی رییس دانشکده فنی و حرفه ای شهید چمران در سخنانی اظهار داشت: دانشگاه فنی و حرفه ای یک سال و نیم است که به وزارت علوم ملحق شده  و به تازگی در چارت آن معاونت فرهنگی و اجتماعی دیده شده است و در حال حاضر فعالیت های فرهنگی آن در سه دسته بسیج دانشجویی، بسیج کارکنان و بسیج اساتید می گنجد.

دکتر علوی گفت: در نظام آموزشی دانشگاه ما با توجه به اینکه دانشجو به مدت دو سال در دانشگاه حضور دارد و زمان کوتاهتری جهت جذب دانشجویان به فعالیت های فرهنگی در اختیار داریم، لذا از همه اعضای حاضر در جلسه خواستاریم که در گسترش فعالیت های فرهنگی در دانشکده های فنی و حرفه ای ما را یادی دهند و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز در این دانشکده ها تشکیل گردد.

در ادامه دکتر جابر انصاری دبیر منطقه 6 دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان بیان داشت: دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان با بیش از صد هزار دانشجو ظرفیت بسیار بالایی برای ترویج و اعتلای فعالیت های فرهنگی دارد.

وی گفت: هم اکنون پیش نویس تدوین نقشه فعالیت های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تهیه شده و انشاءالله بزودی اجرایی خواهد شد.

دکتر انصاری در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: پیشگیری از شبیخون فرهنگی و دفاع از ارزش ها در کشور ما نیاز به کار مستمر دارد، بنابراین جدا از برنامه های ثابت فرهنگی که به صورت دستورالعمل دنبال می شود می بایست مسایل فرهنگی محلی را نیز دنبال کنیم و با توجه به نیاز هر منطقه، در همان جا فرهنگ سازی متناسب با آن نیاز صورت گیرد.

دبیر منطقه 6 دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان در ادامه گفت: هم اکنون کارگروه عفاف و حجاب دانشگاه را با محوریت راهکارهای توسعه عفاف و حجاب در دانشگاه های کشور، به صورت ماهانه در این دانشگاه برگزار می کنیم. علاوه بر آن برنامه های دو کانون قرآن و عترت و مهدویت را نیز در این دانشگاه دنبال می کنیم.

دکتر انصاری تصریح کرد: ما کارگروه پیگیری اجرایی شدن مطالبات مقام معظم رهبری را در حال راه اندازی داریم که این کارگروه به دو بخش تقسیم می شود؛ بخش اول، مطالبات مستقیم فرهنگی رهبری از دانشگاه ها و بخش دوم مطالبات عمومی رهبری از جامعه که دانشگاه هم به عنوان بخشی از جامعه آنها را پیگیری می کند. 

وی در خصوص دستور کار این جلسه مبنی بر حضور حداکثری در انتخابات نیز گفت: تاکید دانشگاه آزاد اسلامی بر تشویق دانشجویان به حضور باشکوه و حداکثری در انتخابات پیش رو است و در همین راستا جلسات سخنرانی را در دانشگاه در حال برگزاری داریم که موضوعات این سخنرانی ها هم از سوی هیات های نظارت دانشگاه مورد بررسی قرار می گیرد.

دکتر انصاری افزود: در فرصت باقی مانده از حضور دانشجویان در خوابگا ها می بایست برای ایجاد نشاط قبل از انتخابات در فضای خوابگاه های دانشجویی تلاش کنیم.

همچنین آقای علیزاده حداد مسئول بسیج دانشجویی استان خوزستان در این جلسه به بیان اهمیت مقوله فرهنگ پرداخت و گفت: فرهنگ به تمامی حوزه های زندگی انسان مرتبط است؛ چنان که بر سیاست، اقتصاد، اجتماع و... فرهنگی حاکم که اگر آن روح فرهنگی نباشد آن مقوله نیز به بن بست خواهد رسید.

وی با اشاره به تقارن ایام اعتکاف با سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: اعتکاف ظرفیت بسیار مناسبی برای پرداختن به مقوله فرهنگ است چراکه تعداد زیادی دانشجو به مدت سه روز در دسترس مسئولین فرهنگی هستند و اعتکاف امسال که مصادف با روز تاریخی سوم خرداد شده، خود می تواند مطلع حماسه ای دیگر باشد.

مسئول بسیج دانشجویی استان در خصوص انتخابات پیش رو نیز گفت: بسیج دانشجویی هیچگونه جانبداری از کاندید خاصی نخواهد کرد اما در عین حال جهت برگزاری هرچه باشکوه تر انتخابات، کرسی های آزاداندیشی خود را در قالب دانشجویی و مناظره دنبال می کنیم و از افراد صاجب فکر در این زمینه دعوت به سخنرانی کرده ایم.

مهندس طباطبایی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان خوزستان در ادامه این جلسه گزارش کوتاهی از فعالیت های دانشگاه متبوع خود ارایه داد و گفت: جهاد دانشگاهی با فعال سازی دو خبرگزاری ایسنا و خبرگزاری قرآنی ایکنا در حال حاضر به تولید و نشر اخبار می پردازد که خبرگزاری قرآنی ایکنا در این برهه از زمان یک حرکت فرهنگی دینی موثر به شمار می آید.

وی افزود: همچنین معاونت فرهنگی این دانشگاه هم اکنون شامل انجمن های علمی و کانون های فرهنگی است که سرفصل های فرهنگی متعددی را در حال انجام دارند.

در ادامه این نشست، دکتر شاکریان مسئول بسیج اساتید استان با انتقاد از نبود سرفصل های درسی و متون معارف اسلامی در مقاطع تحصیلات تکمیلی اظهار داشت: تمام دروس دینی و اسلامی ما در مقطع کارشناسی خلاصه می شود و متاسفانه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری هیچ گونه متون دینی مشاهده نمی شود و در نتیجه در این مقاطع زمینه های دینی و مذهبی را سست می بینیم که این نشانگر کوتاهی ما مسئولان فرهنگی است.

وی افزود: دانشگاه ها در برنامه ریزی فرهنگی باید هر سه قشر دانشجو، استاد و کارمند را به طور یکجا لحاظ کنند و این اتحاد، به خود مجموعه دانشگاه در برنامه ریزی های فرهنگی هم کمک می کند.

دکتر شاکریان خاطرنشان کرد: نیازهای فرهنگی دانشگاه هر منطقه با منطقه دیگر متفاوت است؛ برای مثال ما در دانشگاه های بزرگ، مشکل حجاب دانشجویان را داریم در حالی که در دانشگاه های کوچک این مشکل وجود ندارد اما مشکلاتی از قبیل تامین تولیدات فرهنگی مانند کتب قرآنی و ادعیه مشاهده می شود که این نیاز به دسته بندی و طبقه بندی نیازهای فرهنگی و دینی دانشگاه ها و خوابگاه های دانشجویی دارد.

در ادامه خانم وردی مدیر فرهنگی دانشگاه فرهنگیان به بیان ویژگی ها و شرایط تحصیل در این دانشگاه پرداخت و گفت: یکی از نکات مثبت این دانشگاه این است که تمام دانشجویان ما برای تحصیل در دانشگاه فرهنگیان ابتدا گزینش می شوند که این خود موجب کمتر شدن مشکلات فرهنگی در این دانشگاه می شود. همچنین در چارت این دانشگاه معاونت فرهنگی وجود دارد که در حال حاضر شامل 10 کانون فرهنگی و هنری از قبیل عفاف و حجاب، مهدویت، ادبی، هنری، هلال احمر و... و نیز دو انجمن علمی «فناوری» و «تحقیق و پژوهش» می باشد.

همچنین در این جلسه علیزاده مدیر فرهنگی دانشگاه پیام نور خوزستان، محور فعالیت های این دانشگاه را فعالیت های فرهنگی دانست و گفت: در همین راستا این دانشگاه طی روزهای گذشته میزبان یکی از بزرگترین مسابقات قرآن کشوری بوده است و در کنار آن برنامه های متعدد فرهنگی نیز اجرا شد که از جمله آنها اعزام 270 نفر از شرکت کنندگان مسابقات قرآنی به اردوهای راهیان نور و نیز اجرای نمایش انقلابی بود.

وی افزود: دانشگاه پیام نور در سه نیمسال تحصیلی گذشته، طی 2 واحد درسی حفظ جزء سی ام قرآن کریم را اجرا کرده که این واحد بدون اخذ هیچ گونه شهریه ای ارایه شده است.

گفتنی است در این جلسه معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز در سخنان کوتاهی تصریح کرد: ضرورت دارد که دیدگاه های مقام معظم رهبری در برنامه پنجم توسعه را در جلسات شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه های استان جا دهیم و به بحث خوابگاه ها نیز به دلیل اهمیت آن در دستور کار جداگانه ای بپردازیم. همچنین دکتر سید عباس رضوی مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز در این نشست به بیان بخشی از مهمترین موفقیت های کسب شده مجموعه معاونت فرهنگی دانشگاه در ماه های اخیر پرداخت. 

گفتنی است در این نشست مقرر گردید تا جلسات هم اندیشی با موضوع عفاف و حجاب برای کانون های عفاف و حجاب دانشگاه های استان برگزار شود تا اعضای این کانون ها از نظرات یکدیگر مطلع و بهره مند شوند. علاوه بر آن راه اندازی دوره های تربیت مبلّغ نیز دنبال شود تا از بین دانشجویان، مبلّغین عفاف و حجاب تربیت گردد و مبلّغین در این دوره ها تمامی جنبه های منطقی و عاطفی امر به معروف و نهی از منکر را آموزش ببینند.

همچنین در این نشست هتک حرمت به مزار شریف حجر بن عدی صحابه گرامی پیامبر اکرم (ص) و حضرت امیرالمومنین (ع) محکوم شد و مقرر گردید بیانیه ای از سوی دانشگاه های سراسر استان خوزستان در این مورد صادر شود.

درج شده توسط: مدیر سایت