ایستگاه سلامتی انجمن علمی ژنتیک دربارهی سندرم رِت و سرطان سینه - معاونت فرهنگی و اجتماعی

انجمن علمی دانشجویی ژنتیک – بیوتکنولوژی دانشگاه شهید چمران اهواز در قالب برنامهای با عنوان «ماه اکتبر، ماه آگاهیبخشی» ایستگاه سلامتی با موضوع سندرم رِت و سرطان سینه در سرسرای دانشکدهی علوم برپا کرد.
به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، این انجمن با انتشار بروشورهای جامع، توضیحات دانشجویان ژنتیک به مراجعهکنندگان و اهدای نمادهای حمایت از این دو بیماری، اقدام به افزایش آگاهیهای عمومی جامعهی دانشگاهی نسبت به سندرم رِت و سرطان سینه کرد.
آگاهسازی درمورد سندرم رِت و علایم آن، لزوم انجام آزمایشهای ژنتیکی حین بارداری، مراجعه به پزشک متخصص در صورت مشاهدهی علایم خاص در کودک، راههای اشتباه نگرفتن سندرم رِت با اوتیسم به دلیل شباهت هر دو بیماری، آگاهیبخشی در خصوص سرطان سینه به عنوان نخستین عامل مرگ و میر زنان ایرانی، راهکارهای پیشگیری از این سرطان و لزوم چکاپهای دورهای، بخشی از موارد اشاره شده در بروشورها و توضیحات دانشجویان رشتهی ژنتیک – بیوتکنولوژی بود.
گفتنی است، سندرم رِت نوعی از بیماریهای ژنتیکی و غیر توارثی است که کودکان مبتلا به آن معمولاً در بین 6 تا 18 ماه هیچگونه علایمی ندارند ولی پس از این سن، به طور ناگهانی یا تدریجی کسب مهارتهای جدید در آنان متوقف میشود. تنفس نامنظم، مشکلات بلع و کندی رشد، برخی از علایم سندرم رت است. سرطان سینه نیز شایعترین علت مرگ و میر در زنان ایرانی در محدودهی سنی 35 تا 55 سال به شمار میرود که در اغلب مواقع بدون علامت بروز میکند و بیمار در مرحلهی پیشرفته و بدخیم به بیماری خود پی میبرد؛ از این رو، آگاهی نسبت به علایم و چکاپهای دورهای برای زنان ایرانی از اهمیت بسیاری برخوردار است.