15 10 2012 00:00
کد خبر : 2025487
تعداد بازدید : 12

افتتاح نخستین هفته عفاف در دانشگاه شهید چمران اهواز


مراسم افتتاحیه نخستین هفته عفاف دانشگاه شهید چمران اهواز به همت کانون عفاف و حجاب معاونت فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه، امروز با حضور رییس دانشگاه، معاون فرهنگی و اجتماعی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، رییس اتحادیه انجمن اسلامی دانش‌آموزی استان، معاون فرهنگی و اجتماعی نیروی انتظامی استان، مدیرکل امور بانوان استانداری خوزستان، بسیج جامعه زنان و اعضای کانون عفاف و حجاب در سالن کنفرانس مدیریت دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی، در این مراسم دکتر مروتی رییس دانشگاه شهید چمران اهواز ضمن خیر مقدم به میهمانان درون و برون دانشگاهی در سخنان کوتاهی اظهار داشت: بسیار خرسندم که هفته عفاف برای نخستین بار در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می‌گردد، همچنانی که این دانشگاه در بسیاری دیگر از طرح های فرهنگی در کشور پیشقدم بوده است.

وی گفت: ما برگزاری چنین مراسم و همایش‌هایی را سرلوحه کار خود در دانشگاه شهید چمران اهواز قرار داده‌ایم و امیدواریم بر فضای فرهنگی دانشگاه تاثیرات مبارکی بگذارد.

همچنین در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین شفیعی در بیان ارزش و اهمیت مقوله عفاف اظهار داشت: روایتی از حضرت امیرالمومنین علی (ع) وجود دارد که ایشان فرموده‌اند «نزدیک است که انسان پاکدامن فرشته‌ای از فرشتگان الهی محسوب شود.»

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: در کلام امام علی(ع) آمده که «آنچه از پاکدامنی به بار می‌نشیند صیانت (نگهداری) است، بنابراین عفت از دیدگاه معصومین به مثابه‌ی یک سد و خاکریز بازدارنده است و قطعا مقوله حجاب به دنبال مقوله عفت خواهد بود. 

وی گفت: رسیدن به عفاف کامل و حجاب برتر کار آسانی نیست؛ چراکه تندباد حوادث و نفسانیات انسان را در معرض تغییر و آسیب قرار می‌دهد.

حجت الاسلام و المسلمین شفیعی در بخش دیگر سخنان خود بیان داشت: ریشه تحول جدی و تغییر مسیر در بحث حجاب را باید در زمان پهلوی اول دانست.

وی افزود: مطالعه در سیر حجاب‌زدایی در ایران بسیار حیرت‌انگیز و نشان‌دهنده یک برنامه حساب‌شده، مدون و توأم با همراهی از سوی جریاناتی یکپارچه و گسترده است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان ادامه داد: طیف دست‌اندرکار در مسئله کشف حجاب از زور و برخورد و حرکات تنبیهی آغاز شده و تا مجموعه‌ای از حرکت‌های روشنفکری ادامه یافته است؛ کمااینکه محمدعلی فروغی که از چهره‌های نامدار ایران در حوزه روشنفکری است، نقطه اتصال رضاخان و کمال آتاترک بود و اینگونه می‌بینیم انسانی که به عنوان اندیشمند و روشنفکر شناخته می‌شود جزو حلقه‌های طراحی کشف حجاب در ایران بوده است!

وی تصریح کرد: با نگاه به مسئله کشف حجاب در گذشته‌ی ایران، پی می بریم که یک دسته حرکات نظام‌یافته و دنباله‌دار پشت این قضیه بوده است.

حجت الاسلام و المسلمین شفیعی افزود: اولین جلوه های کشف حجاب در دوره پهلوی اول در دانشسرای معارف شکل می‌گیرد چناچه علی اصغر حکمت –وزیر وقت معارف- اولین طراح کشف حجاب در ایران بوده است.

وی با اشاره به ابزارهای براندازی چادر از سر زنان ایران گفت: نمایاندن حجاب به عنوان پسرفت و ارتجاع، کشیدن چادر با زور از سر زنان و رواج فرهنگ زشت‌ جلوه دادن پوشش اسلامی از جمله نقشه‌های دوران پهلوی اول بود که منجر به کشف حجاب در ایران شد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران خاطرنشان کرد: باید توجه داشت در همان دوران رضاخان که چادر را به زور از سر زنان ما برمی‌داشتند و از ورود آنان به اتوبوس و قطار و مساجد و محافل عمومی خودداری می‌کردند، مشاهده می‌شد که مامورین حکومت زنانی را که مشهور به فساد بودند مجبور می‌کرند که در حجاب باقی بمانند تا عنوان پوشش اسلامی را مخدوش کنند.

حجت الاسلام و المسلمین شفیعی افزود: در نتیجه‌ی چنین ترفندهای زیرکانه‌ای که البته رضاخان تنها به عنوان مجری آنها بود، هنگامی که پهلوی دوم بر سر کار آمد به صراحت ابراز داشت که پدرم به جبر چادر را منع کرد اما در دوره من زنان به اختیار چادر را کنار می‌گذارند.

وی اظهار داشت: تنها عاملی که توانست این موج انسان‌سوز کشف حجاب را مهار کند ظهور انقلاب اسلامی بود و درواقع با پیدایش انقلاب اسلامی ارزش های دینی که به محاق غربت فرورفته بود دوباره احیا شد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران بیان داشت: فرصت هشت سال دفاع مقدس فضایی را در کشورمان ایجاد کرد تا حجاب دوباره تثبیت شود و مادر و دختر و همسر شهید به عنوان الگوی زن نمونه و مسلمان شناخته شود.

حجت الاسلام و المسلمین شفیعی تاکید کرد: حال که به برکت انقلاب اسلامی این تحول شکل گرفته نباید از آسیب‌های پس از آن غافل شد، همچنان که اکنون در خطر کمرنگ شدن برخی ارزش های دینی در جامعه هستیم و متاسفانه گاهی آثاری به قلم می‌آید یا برخی مجلات منتشر می‌شوند که دربردارنده معرفی نادرستی از شخصیت زن هستند.

وی تصریح کرد: در یک جامعه اسلامی باید مظاهر اسلامی متجلی باشد و این وظیفه تمامی مسئولین است که شعائر دینی را اجرا کرده و به دفاع از حریم حجاب بپردازند و در قبال جبران غفلت از مبانی اسلام در حوزه عفاف و حجاب تلاش کنند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان با تاکید بر ایجاد فضایی کاملا علمی و تحقیقاتی در دانشگاه اظهار داشت: فضای دانشگاه ها باید به گونه ای باشد که دانشجو از بدو ورود دغدغه علم آموزی داشته باشد.

وی در پایان سخنان خود گفت: بخش عمده ای از ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به تلاش خود دانشجویان در جهت گسترش این فرهنگ بستگی دارد؛ بنابراین نباید اجازه داد که کسانی در فضای مقدس دانشگاه به خود اجازه دهند تا ارزش های ما را تغییر دهند و بر همه دانشجویان است که در راستای حفظ و ترویج ارزش‌ها تلاش کنند.

دکتر علیرضا مخبردزفولی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در مراسم افتتاحیه اولین هفته عفاف عنوان کرد: خوشبختانه دانشگاه شهید چمران اهواز به «اولین‌ها» معروف شده، چنانکه اولین هفته فرهنگی، اولین هفته عفاف، اولین برپاکننده نمایشگاه‌های محتوایی، اولین اجراکننده طرح‌های آموزشی محتوایی و... را در کارنامه خود دارد.

وی با اشاره به اهمیت بسیار زیاد بحث عفاف و اینکه باید در این حوزه کار اساسی انجام شود، اظهار داشت: درواقع عفاف مقدمه‌ی حجاب است و در نتیجه‌ی عفاف برتر، حجاب برتر حاصل می‌شود.

رییس شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه های استان تصریح کرد: مقوله‌هایی که در حوزه عفاف به آن پرداخته می‌شود مانند بسیاری از فعالیت‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، کاملا دانشجویی است.

دکتر مخبردزفولی افزود: چیزی که به آن افتخار می‌کنم و یک دستاورد فرهنگی به شمار می آید اینست که به لطف خدا و حمایت مسئولین موفق به کادرسازی فرهنگی شدیم؛ به این معنی که برخی طرح های فرهنگی مانند طرح مسیر مطهر، طرح وصال در زمینه مهدویت و طرح آیین جوانمردی در خصوص ارزش های دفاع مقدس این ویژگی را دارند که کادر فرهنگی برای ما تربیت می کنند کمااینکه اکنون اجرای برنامه‌های آموزشی - فرهنگی خود را به دست فارغ التحصیلان طرح های قبلی این معاونت سپرده ایم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در پایان از حمایت ریاست دانشگاه و تلاش اعضای کانون عفاف و حجاب، فرماندهی نیروی انتظامی استان در برپایی غرفه پلیس سایبری طی هفته عفاف و همه کسانی که در برگزاری نخستین هفته عفاف دانشگاه شهید چمران اهواز همکاری داشته اند قدردانی کرد.

در ادامه این مراسم خانم حیدریان مدیرکل امور بانوان استانداری خوزستان در سخنانی اظهار داشت: اجرای این طرح شایسته در دانشگاه نشان‌دهنده این است که خوشبختانه جوانان ما دغدغه ارتقای دینی و فرهنگی دارند.

وی تصریح کرد: از جمله ظرفیت هایی که می توان از آن برای پیشرفت و تعالی بشر استفاده کرد همین موضوع حجاب و عفاف است چراکه مسئله‌ای چندبعدی است و اثرات آن بر زوایای متعدد اجتماعی، فرهنگی، دینی، اخلاقی، اقتصادی و... مترتب است.

حیدریان گفت: ما اکنون با ضعف در ترسیم آرمانها برای نسل جوان مواجهیم و متاسفانه روش های نادرست دفاع از حجاب موجب ایجاد معضل بدحجابی در جامعه ما شده که می بایست با روشهای سریع و خلاقانه ، ایده های مختلفی را به کار گرفت تا این معضل کمرنگ شود.

وی افزود: امیدوارم نتیجه چنین مراسماتی یک خوراک فکری مطلوب را برای جامعه فراهم کند و به عنوان یک الگوی فکری در جامعه تسری بیابد.

در پایان این مراسم موسوی دبیر کانون عفاف و حجاب و دبیر اجرایی اولین هفته فرهنگ به ارائه گزارشی از کانون عفاف و حجاب و برنامه های آن پرداخت.

وی اهم اهداف هفته عفاف را تاکید بر اهمیت موضوع عفاف و حجاب در محیط دانشگاهی و ایجاد محفلی برای ارائه دستاوردهای دانشگاهیان در این مقوله دانست. همچنین آشنا شدن ارگان های مختلف ارزشی با فعالیت های یکدیگر و جلوگیری از موازی‌کاری در بحث عفاف، از دیگر اهداف این هفته عنوان شد.

گفتنی است؛ هفته عفاف از بیست و سوم تا بیست و نهم مهرماه برپاست و طی آن همایش‌های مختلف و نمایشگاه عطر عفاف برای دانشجویان برگزار می‌شود.

درج شده توسط: مدیر سایت