ارتباط با قرآن، انسان را در برابر سختیهای زندگی توانمند میکند - معاونت فرهنگی و اجتماعی

به دنبال برگزاری بخش ملی سی و سومین جشنوارهی سراسری قرآن و عترت دانشجویی دانشگاههای کشور به میزبانی دانشگاه مشهد در پاییز سال جاری، فائزه جلالی دانشجوی مقطع کارشناسی در رشتهی فقه و حقوق اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز، موفق به کسب مقام دوم در رشتهی حفظ ۱۰ جزء شد. خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران به همین بهانه با این دانشجوی فعال قرآنی به گفتوگو نشسته است که در ادامه آن را میخوانید:
- * حفظ قرآن را از چه زمانی آغاز کردید و چه مدت به طول انجامید؟
- از 14 سالگی در مدرسهی شبانهروزی حفظ قرآن مؤسسهی بیتالاحزان حضرت زهرا (س) واقع در شهرستان استهبانِ استان فارس، کار حفظ قرآن را آغاز کردم و حدود یک سال بعد، یعنی در ١٥ سالگی موفق شدم حافظ کل قرآن کریم شوم.
- * از تاثیرات انس با قرآن و فراگیری آن، بر زندگی فردی و تحصیلی خود بگویید.
- علاوه بر تأثیر قرآن بر تقویت حافظه، ارتباط با قرآن و تدبّر در آیات آن پشتکار و تلاش در همهی امور زندگی را به انسان میآموزد و فرد را برای روبهرو شدن با مشکلات زندگی توانمندتر میکند. کسی که حافظ قرآن است، در تمام مراحل زندگی، آیات نورانی قرآن را همراه خود دارد و در برخورد با مسائل مختلف، همیشه آیه یا آیاتی از قرآن را در برابر خود مییابد.
در زمینهی رابطهی فراگیری قرآن و تأثیر آن بر زندگی تحصیلی هم میتوان گفت، فرد حافظ قرآن زحمات و سختیهایی که در مسیر حفظ بر خود هموار میکند، سبب آن میشود که سختیهای دوران درس و دانشگاه را به مراتب کمتر حس کند؛ چرا که یک حافظ قرآن، گامی بزرگتر که همان حفظ کتاب الهی است را برداشته، بنابراین مشکلاتی که در راه تحصیل سایر علوم برای او پیش میآید در مقایسه با حفظ قرآن، برایش آسانتر است.
- * چه توصیه و راهکاری برای علاقهمندان به حفظ قرآن دارید؟
- توصیهی من به علاقهمندان به حفظ قرآن مجید این است که از تلاش برای این هدف خسته نشوند؛ چرا که حفظ قرآن همت و پشتکار بسیار بالایی میطلبد. متقاضیان حفظ قرآن نباید از نتیجه نگرفتن در مراحل اولیهی این کار ناامید شوند، بلکه باید به همراهی صاحب قرآن باور داشته و به پایان تلاشهای خود امیدوار باشند.
- * مهمترین آیهای که همواره در زندگی سرلوحهی خود قرار میدهید، چیست؟
- در مسیر زندگی و خصوصاً در کار حفظ قرآن همواره آیهی ششم از سورهی مبارکهی انشراح که میفرماید: «إنّ مَعَ العُسرِ یُسرا» یعنی مسلماً با هر سختی، آسانی است را سرمشق خود قرار داده ام و به همهی دوستان و اطرافیانم نیز ایمان به همین آیه را توصیه میکنم.
- * وضعیت فعالیتهای قرآنی دانشگاه را در چه سطحی میبینید؟
وضعیت کنونی فعالیتهای قرآنی در دانشگاه خصوصاً در بخش مسابقات قرآن، نسبت به گذشته گسترش و پیشرفت زیادی داشته، با این وجود هنوز راه زیادی برای ارتقا و فراهم کردن بستر فعالیت برای همهی دانشجویان علاقهمند به برنامههای قرآنی باقی است. توقع دانشجویان علاقهمند به فعالیت در عرصههای قرآنی این است همانطور که برای شرکتکنندگان در مسابقات سراسری قرآن و عترت، کلاسها و برنامههای کیفی برگزار میشود، برای سایر علاقهمندان هم بستر فعالیت فراهم شود و دانشگاه، جایگاه پیشرفت تمام دانشجویان در مباحث قرآنی باشد.
مصاحبه: سمانه کیامنش