اختتامیه مرحله دانشگاهی سی و سومین جشنواره قرآن دانشجویان برگزار شد - معاونت فرهنگی و اجتماعی

برگزیدگان مرحله دانشگاهی سی و سومین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور، صبح امروز 24 اردیبهشت ماه جاری در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز تقدیر شدند.
به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، آیین اختتامیه مرحله دانشگاهی سی و سومین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان، با حضور مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، قاریان و مبتهلان برتر در عرصه ملی و بین المللی، فعالان قرآنی استان و اهواز، دانشجویان و کارکنان در آمفی تئاتر شهید شهریاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد.
بنا به این گزارش، در ابتدای این مراسم دکتر محسن بانشی مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران به ارائه گزارش مختصری از جشنواره اخیر قرآنی پرداخت و گفت: در مجموع 180 نفر از دانشگاه شهید چمران اهواز جزو راه یافتگان به دو بخش معارفی و آوایی مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشجویان بودند که در بخش معارفی تعداد 28 نفر و در بخش آوایی نیز 14 نفر به مرحله منطقه ای راه یافتند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه شهید چمران اهواز امسال میزبان مرحله "منطقه ای" سی و سومین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویی در بخش "معارفی" است، اظهار داشت: این مسابقه فردا 25 اردیبهشت در دانشگاه برگزار می شود. همچنین بخش های ادبی، هنری و فناوری این دوره از جشنواره نیز تا پایان خردادماه سال جاری برگزار خواهد شد.
مدیر امور فرهنگی دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: قرآن به صراحت و با الفاظ متعددی خود را کتاب هدایت بشر و کتاب زندگی معرفی کرده است.
محسن بانشی با تاکید بر اینکه دانشگاه شهید چمران اهواز ظرفیت بالایی برای پرورش نخبگان قرآنی و افتخارآفرینی در این عرصه دارد، ادامه داد: تلاش دانشجویان در چنین جشنواره هایی، قدم اول آشنایی با قرآن است و باید سعی کنند از مرحله قرائت و حفظ فراتر رفته، وارد عرصه عمل به تعالیم قرآنی و گسترش فرهنگ زندگی قرآنی در جامعه شوند؛ در غیر این صورت راه به جایی نخواهیم برد.
وی افزود: از دوران پس از انقلاب اسلامی تا کنون گام های زیادی برای نشر فرهنگ قرآن برداشته شده اما در کنار آن، آمار آسیب های اجتماعی کشور بیانگر اینست که فرهنگ و سبک زندگی منطبق با تعالیم قرآن، به قدر کافی بر جامعه سایهگستر نشده که باید در این راستا همت مضاعف به کار گرفته شود؛ چراکه ریشه تمام آسیب های اجتماعی به کمرنگ بودن فرهنگ زندگی قرآنی در بین مردم بازمیگردد.
در ادامه مراسم تقدیر از برگزیدگان مرحله دانشگاهی سی و سومین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان، دکتر جلیل بیت مشعل فعال عرصه قرآنی در استان خوزستان، با اشاره به پیشینه این استان در پرورش نخبگان قرآنی در سطح جهانی، در سخنانی اظهار کرد: خوزستان علاوه بر سرمایه های عظیم مادی که در خود نهفته دارد، منبع غنی و مهد سرشاری از بزرگان قرآنی در عرصه ملی و بین المللی بوده و هست.
وی با اشاره به اینکه یکی از ضعف های ما در این استان، نپرداختن به شخصیت های بزرگ در حوزه قرآن و عترت و معرفی و برجسته سازی آنهاست، بیان داشت: افراد بسیار زیادی از صدر اسلام تا دوران معاصر، در حوزه ترویج و ابداع علوم مختلف قرآن و عترت از استان خوزستان برخاسته اند؛ اشخاصی نظیر شیخ انصاری، ابن سکیت اهوازی، عبد علی هویزی، سید علی کمالی دزفولی، حمید چنانی، سید کریم موسوی، کریم منصوری، مهدی سیاف زاده و... که متاسفانه نام و خدمات برخی از آنان برای بسیاری از مردم ناشناخته است.
جلیل بیت مشعل ادامه داد: خدماتی که برخی از این عالمان با نظریات بدیع خود و تالیف کتاب به حوزه علوم قرآنی ارائه داده اند، به قدری حائز اهمیت است که اگر این خدمات عرضه نمی شد، پایه بسیاری از رشته های فعلی علوم قرآن و حدیث بنا نهاده نشده بود.
در ادامه سید کریم موسوی مبتهل بین المللی و معاون قرآنی اداره کل ارشاد اسلامی استان خوزستان در سخنان کوتاهی اظهار داشت: نمایشگاه بزرگ قرآن و عترت از پنجم ماه مبارک رمضان در اهواز دایر خواهد شد و از دانشگاهیان دانشگاه شهید چمران اهواز دعوت می شود تا غرفه ای را در این نمایشگاه به خود اختصاص دهند.
وی با اشاره به اینکه کلیه امور پژوهشی اداره کل ارشاد خوزستان با همکاری دانشگاه شهید چمران صورت می گیرد، اظهار داشت: این اداره کل آمادگی هرگونه همکاری و حمایت از فعالیت های مشترک با دانشگاه شهید چمران را دارد.
در ادامه مراسم، سید کریم موسوی به ابتهالخوانی بخش هایی از نهجالبلاغه با آوایی زیبا پرداخت. همچنین گروه تواشیح آلیاسین به اجرای برنامه پرداختند.
بنا به این گزارش، در پایان مراسم از 40 دانشجوی برگزیده در بخش "معارفی" و 28 دانشجوی برگزیده در بخش "آوایی" مرحله دانشگاهی سی و سومین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان، با اهدای لوح و جوایزی تقدیر شد.