30 09 2014 00:00
کد خبر : 2023477
تعداد بازدید : 7

«شب منور» در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد


در هفتمین روز از ویژه‌برنامه‌های «جشنواره فرهنگی ـ هنری نکوداشت هفته دفاع مقدس» دانشگاه شهید چمران اهواز، مراسم شب منور در قالب تجلیل از حماسه‌نگاران و خاطره‌نویسان دفاع مقدس خوزستان، شامگاه هفتم مهر در این دانشگاه برگزار شد.

دکتر منوچهر جوکار، مدیر امور فرهنگی دانشگاه در این آیین با اشاره به سالروز شهادت شهیدان جهان‌آرا، نامجو، فلاحی، فکوری و کلاهدوز اظهار داشت: جشنواره فرهنگی ـ هنری نکوداشت دفاع مقدس با اجرای دو نمایش خیابانی، پخش 23 فیلم مستند و داستانی، برگزاری مراسم شب زیتون با محوریت مقاومت مردم فلسطین همراه بوده است.

وی گفت: در این جشنواره سعی بر آن بود عوامل، فیلم‌سازان، موضوع، فضای فیلم‌ها مربوط به خوزستان باشد تا ازاین طریق از خوزستانی‌هایی که در عرصه دفاع مقدس فعالیت داشتند قدردانی شود.

سردار محمد علیپور، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان نیز در این مراسم با بیان اینکه هفته دفاع مقدس یادآور غیرت دینی تمام ملت ایران به ویژه مرزنشینیان، بسیجیان و رزمندگان در لبیک به فرمان امام خمینی(ره) است، گفت: علت و اهداف و نتایج هشت سال دفاع مقدس در سه مقوله گنجانده شود.

وی ادامه داد: وقوع انقلاب اسلامی و کوتاه شدن دست استکبار جهانی از منطقه خاورمیانه، این جزیره امن به نام ایران را برای آنها ناامن کرد.

سردار علیپور گفت: انقلاب اسلامی باورهای دینی و اعتقادی را نه تنها در ایران بلکه میان کشورهای دیگر ترویج داد و آنها بدین دلیل سعی در نابودی و انحراف انقلاب اسلامی داشتند. در این راستا برای نابودی انقلاب اسلامی طرح‌های بسیاری را اجرا کردند. قومیت‌ها در مرزهای کردستان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و مرکز توسط دشمن دچار اختلاف شدند و موضوع سهم‌خواهی از انقلاب اسلامی را مطرح کردند اما در این مسئله موفق نشدند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی دشمن به تحریم کشور روی آورد. برخی از ایادی دشمن در همه مراکز علمی،‌ صنعتی و دولتی رخنه می‌کردند که بزرگترین نشانه آن انفجار ساختمان نخست‌وزیری بود. پس از آن نیز موضوع حمله عراق و ایران را طراحی کردند. عراق با آمادگی کامل و به هم‌ریختگی در عرصه اقتصادی، سیاسی و نظامی کشور جنگ تحمیلی را آغاز کرد. اما انقلاب اسلامی با باورهای دینی و اعتقادی با سابقه‌ای تاریخی ارزشمند توانست در جنگ به پیروزی برسد. ما بدون بهره‌مندی از ساختار لازم توانستیم دشمن را در مرزها خنثی کنیم که در طول تاریخ همانند چنین پیروزی مشاهده نمی‌شود و این امر تنها در نتیجه روح معنوی، مدیریت الهی و انفاس قدسیه امام راحل بود. جوانان و ملت ایران جز ایثار، معنویت و شهادت را نمی‌شناسند.

وی گفت: پیشرفت انقلاب اسلامی مدیون خون شهدا است. صدای انقلاب اسلامی هم‌اکنون تا پشت کاخهای کرملین و سفید رسیده است. به همین دلیل داعش و القاعده را به وجود آوردند تا علیه انقلاب اسلامی عمل کنند. آنها برای انقلاب اسلامی به هر موضوعی از نهضت آزادی در داخل تا مزدوران قلم به دست و منافقان استفاده کردند تا حرکت شتابنده انقلاب را متوقف کنند.

در ادامه مرتضی سرهنگی، مسئول دفتر ادبیات مقاومت سازمان تبلیغات اسلامی کشور در گفت: جنگ تولیدکننده و ازبین‌برنده بسیاری از اتفاقات است؛ می توان گفت که ادبیات به شدت تحت تأثیر جنگ قرار دارد. روسیه کشور خود را بدون ادبیات جنگ یک خاک پهناور می‌داند و این بیانگر اهمیت ثبت وقایع جنگ در نظر همه کشورها است.

سرهنگی با بیان اینکه خاطرات رزمندگان، خاطرات اسیران و خاطرات اسیران عراقی در ایران گونه‌های ادبی به جا مانده از جنگ تحمیلی را تشکیل می‌دهد، گفت: 65 عنوان کتاب توسط اسرای عراقی در ایران نوشته شده است که آنها این خاطرات را عذرخواهی ملی خود از ملت ایران می‌دانند. البته 20 عنوان از این کتابها به خرمشهر بازمی‌گردد. قلم و کاغذ در اردوگاه‌های جنگی ممنوع بود. اما در ایران در اختیار اسیران قرار می‌گرفت.

مسئول دفتر ادبیات مقاومت سازمان تبلیغات اسلامی کشور، اهواز را پایتخت جنگ نامید و عنوان کرد: خاطرات بیرون آمده از این پایتخت اندک است و باید بیشتر تلاش کنیم.

وی تأکید کرد: انرژی نهفته در دل ادبیات جنگ تا سالها می‌تواند مؤثر باشد. با ثبت خاطرات سربازان جنگ می‌توان این انرژی را تا سالها زنده نگاه داشت و از آن برای حل مشکلات استفاده کرد.

همچنین سردار گرجی‌زاده، فرمانده سپاه انصارالمهدی در این مراسم با بیان اینکه خاطرات جنگ ملک و دارایی شخصی ما نیست، گفت: بلکه حقایقی است که با آنها تصادف کردیم و کاملاً در وجود خود پذیرفته‌ایم و وظیفه ما انعکاس این خاطرات است.

وی گفت: امید است همه ما معتقد باشیم آنچه را که از آن خداوند است بگوییم، بنویسیم و تبلیغ کنیم که در غیر این صورت در پیشگاه خداوند باید پاسخگو باشیم.

در این مراسم از سردار گرجی‌زاده، حجت‌الاسلام محمدمهدی بهداروند، بهزاد شیخی، مهرنوش گرجی، عبدالصاحب رومزی‌پور، عیسی خلیلی، خانواده دریکوندی، پروین کاشانی‌زاده، غلام‌عباس اسلامی‌پور، مرتضی طیبی، حبیب‌الله بهرامی، علی عمیره، حسنه عفراوی و سید فرید موسوی به عنوان حماسه‌نگاران استان خوزستان تجلیل شد.

درج شده توسط: مدیر سایت