14 12 2016 00:00
کد خبر : 1613877
تعداد بازدید : 79

معرفی مراکز پژوهشی در دانشگاه شهید چمران اهواز

دانشگاه شهید چمران اهواز در سال‌های گذشته در راستای تقویت ارتباط با بخش‌های دولتی و خصوصی با تقاضای برخی دستگاه‌ها برای ایجاد مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در این دانشگاه موافقت کرد که این امر موجب افزایش ارتباطات، هماهنگی و برنامه‌ریزی بهتر برای ارائه ظرفیت‌ها در دانشگاه شهید چمران اهواز شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این خصوص به معرفی کوتاهی از مراکز پژوهشی و تحقیقاتی این مرکز می‌پردازیم.


*ارتباط هرچه بیشتر با صنعت هدف اصلی از راه‌اندازی مرکز پژوهشی صنعت گاز دانشگاه

مرکز پژوهش‌های شبکه‌های گازرسانی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1385 تحت عنوان دفتر پژوهش شرکت گاز استان خوزستان فعالیت خود را آغاز کرد.  در این مرکز به‌طور مستمر تیمی متشکل از دو دکترای مهندسی مکانیک، یک کارشناس ارشد تبدیل انرژی، دو دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی و یک کارشناس شیمی حضور دارند. آزمایشگاه‌های تحقیقاتی گاز و پلی‌اتیلن (در شرف تأسیس)، سرور با توان پردازش بالا، سایت اختصاصی کامپیوتر، آرشیو تخصصی از کتب، مقالات و پایان‌نامه‌های مرتبط با فعالیت‌های شرکت گاز ازجمله امکانات موجود در این مرکز است. همچنین پیگیری و یافتن آخرین نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید درزمینه صنعت گاز، تهیه بانک اطلاعاتی از مؤسسات تحقیقاتی گاز در داخل و خارج از کشور، برگزاری سمینارهای علمی جهت آشنایی اساتید و دانشجویان با مسائل و اولویت‌های پژوهشی شرکت گاز از دیگر برنامه­های این مرکز علمی است.

* بومی‌سازی دانش نفت و حفاری هدف اصلی مرکز تحقیقات حفاری دانشگاه 

این مرکز تحقیقاتی باهدف برقراری ارتباط هرچه بیشتر بین صنعت و دانشگاه و در کنار هم قرار دادن دانش اعضای هیئت‌علمی و تجربه کارشناسان این صنعت جهت  بومی‌سازی تجهیزات و تکنولوژی صنعت نفت و حفاری از سال 83 طی یک تفاهم‌نامه بین دانشگاه شهید چمران اهواز و شرکت ملی حفاری ایران آغاز به کارکرد که در حال حاضر با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، در جهت انجام پروژه‌های صنعت نفت و حفاری و دیگر صنایع همانند نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها گام برمی‌دارد. در حال حاضر این مرکز با تیمی متشکل از سه عضو هیئت‌علمی ، دو دانشجوی دکتری مکانیک ،هشت دانشجوی کارشناسی ارشد و یک کارشناس در قالب تیم‌های مجرب تحقیقاتی و پژوهشی ، به بررسی و راهبری پروژه‌های موردنیاز شرکت ملی حفاری و حفاری ایران و دیگر فعالیت‌های مرتبط با صنعت نفت و حفاری می‌پردازد که در این مرکز چهار گروه پژوهشی سیالات و انرژی ، گروه پژوهشی تکنولوژی حفاری، گروه مدیریت و اقتصاد حفاری و گروه پژوهشی شیمی حفاری مشغول به فعالیت هستند.


* مرکز تحقیقات علوم رفتاری بزرگ‌ترین مرکز پژوهش علوم انسانی و اجتماعی در جنوب غرب کشور

مرکز تحقیقات علوم رفتاری دانشگاه شهید چمران اهواز با برخورداری از نیروی انسانی متخصص و تجهیزات و امکانات پیشرفته، بزرگ‌ترین مرکز پژوهشی در حیطه علوم انسانی و اجتماعی در جنوب غرب کشور است. این مرکز با داشتن سه گروه پژوهشی (گروه مطالعات روان‌شناختی، گروه مطالعات نیروی انسانی، گروه مطالعات خانواده)، یک مرکز مطالعاتی، مشاوره‌ای و تحقیقاتی است که جهت تقویت ابعاد نظری و عملی پژوهش در حوزه علوم رفتاری در دانشگاه شهید چمران اهواز فعال‌شده است. ازجمله رسالت‌های  این مرکز می‌توان به ارائه راهکارها و راهبردهای مناسب روان‌شناختی و تربیتی در حیطه حل مسائل و مشکلات روان‌شناختی نوجوانان و جوانان، ازدواج و سالمندی در منطقه جنوب غرب کشور، ارائه مدل‌های آموزشی- تربیتی به مراکز تعلیم و تربیت مبتنی بر پژوهش‌های جدید، هنجاریابی و ساخت آزمون‌های هوشی، شغلی،‌ استعداد و تشخیص، متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی منطقه جنوب غرب کشور، ترویج و بهره‌گیری از فناوری جدید در نظام آموزش و پرورش، انجام پژوهش‌های علمی در زمینه‌های مدیریت دانش، رفتارهای اطلاع‌یابی و جستجوی اطلاعات، گزینش اطلاعات، اشاعه اطلاعات، ابعاد نظری فناوری اطلاعات و اطلاع سنجی اشاره کرد.


*مرکز زمین‌شناسی و زمین‌شناسی نفت دانشگاه از کارآمدترین واحدهای آزمایشگاهی در کشور

 آزمایشگاه نفت دانشگاه شهید چمران اهواز در گروه زمین‌شناسی دانشکده علوم این دانشگاه، افتتاح و راه‌اندازی گردید. این واحد آزمایشگاهی با در اختیار داشتن دستگاه‌های پیشرفته در زمینه مطالعات ژئوشیمیایی و نیز بهره بردن از کادری مجرب یکی از کارآمدترین واحدهای آزمایشگاهی در کشور محسوب می‌گردد. با توجه به اینکه بیش از یک‌صد سال از آغاز عصر نفت در ایران می‌گذرد و امروزه این ماده اهمیتی روزافزون یافته و نقش بسزایی در اقتصاد کشورمان بر عهده دارد لزوم وجود یک مرکز علمی ـ تحقیقاتی در زمینه مطالعات ژئوشیمیایی در استان نفت‌خیز خوزستان موجب این شد که این مرکز علمی در دانشگاه شهید چمران اهواز ایجاد شود.


*مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی و علوم زیستی

مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی و علوم زیستی دانشگاه شهید چمران اهواز با فراهم کردن تجهیزات و ارتباط با مراکز تحقیقاتی استان به ارائه خدمات مشاوره‌ای دستگاهی تخصصی و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مرتبط می‌پردازد.

اجرای پروژه‌های مطالعاتی زیست‌شناسی، ایجاد زمینه فعالیت‌های تحقیقاتی مختص دانشجویان و کارشناسی ارشد تحت عنوان پایان‌نامه ، برگزاری کارگاه‌های آموزشی از برنامه‌های مهم این مرکز است.

مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی و علوم زیستی دانشگاه شهید چمران اهواز شامل چهار بخش بیولوژی مولکولی، میکروبیولوژی محیطی و صنعتی، بخش الکترو فورز و انکوباسیون و نگهداری است .


*مرکز پژوهشی منطقه‌ای ریزگردها

مرکز پژوهشی ریزگردها به عنوان تنها مرکز تخصصی ریزگردها در کشور پس از شدت وقوع پدیده ریزگردها به خصوص در استان خوزستان و استان‌های غرب با همکاری چندین دانشگاه کشور در سال 1391 تأسیس شد. هدف از تشکیل این مرکز با توجه به توان تخصصی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص ریزگردها و هم‌چنین استفاده از توان علمی و اجرایی کشور جهت رفع معضلات مرتبط با ریزگردها جمع‌آوری و ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی تخصصی در کشور است.


*مرکز پژوهشی تحقیقات زهکشی

این مرکز به منظور تأمین نیازهای تحقیقاتی دستگاه‌های اجرایی در زمینه پژوهش‌های زهکشی ایجاد شد و در حال حاضر مطالعاتی در زمینه اجرای برخی پروژه‌های تحقیقات زهکشی را در دستور دارد. در این مرکز امکاناتی مانند زمین برای استفاده محققان، امکانات اداری، آزمایشگاهی و ساختمانی فراهم‌شده است.


*مرکز تحقیقات فولاد

با توجه به وجود صنایع مختلف فولادی در استان خوزستان، گسترش فعالیت‌های علمی- تحقیقاتی، توسعه دانش و فن‌آوری، بهره‌گیری از منابع متقابل و گسترش همکاری بین صنعت و دانشگاه در جهت تأمین نیازهای علمی و تحقیقاتی صنعت فولاد، دانشگاه شهید چمران اهواز با همکاری گروه ملی صنعتی فولاد ایران، اقدام به راه‌اندازی مرکز تحقیقات فولاد در دانشکده مهندسی نموده است. از اهداف مهم این مرکز، شناسایی و نظارت نیازهای صنعت فولاد در قالب طرح‌های پژوهشی و یا پایان‌نامه‌های دانشجویی است. برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاهی،  استفاده‌ی متقابل از خدمات آزمایشگاهی و بانک اطلاعاتی، انجام بازدید‌های علمی متقابل، معرفی دانشجویان جهت گذراندن دوره‌های کارآموزی صنایع مرتبط با فولاد از دیگر فعالیت‌های مهم این مرکز به شمار می‌آید.


* پژوهشکده آب و انرژی جندی‌شاپور

با توجه به منابع عظیم آب و انرژی در استان خوزستان و لزوم تحقیقات مستمر و هدفمند در این زمینه و به منظور بر عهده گرفتن نقش فعال و مؤثر در ارتقاء سطح دانش، پژوهش، تکنولوژی، تولید و بومی نمودن علم در زمینه آب و انرژی در کشور، پژوهشکده آب و انرژی جندی‌شاپور وابسته به دانشگاه شهید چمران اهواز ایجاد شد.

از اهداف مهم این پژوهشکده می‌توان به توسعه و گسترش پژوهش در زمینه‌های مختلف آب و انرژی و جنبه‌های حقوقی،اجتماعی و اقتصادی، ایجاد زمینه مناسب برای ارتقای فعالیت‌های پژوهشی در زمینه آب و انرژی، همکاری پژوهشی با مؤسسات و مراکز آموزشی و پژوهشی داخل و خارج کشور به منظور ارتقای کیفیت فعالیت‌های پژوهشی، آموزشی، مطالعاتی و اجرایی اشاره کرد.

 

درج شده توسط: مدیر سایت