برگزاری کرسی آزاداندیشی در دانشگاه شهید چمران با موضوع انتخابات مجلس - معاونت فرهنگی و اجتماعی
در آستانه برگزاری یازدهمین دوره انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کرسی آزاداندیشی با عنوان «انتخابات مجلس یازدهم و آینده ایران» در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این مناظره که با حضور دو عضو هیئت علمی دانشگاه، دکتر مهدی قمشی و دکتر محمد راضیجلالی همراه بود، سخنرانان به بیان نقطه نظرات خود در خصوص موضوع نشست پرداختند و در پایان، پرسش و پاسخ میان حاضران و سخنرانان صورت گرفت.
بنا به این گزارش، در ابتدای این مناظره، دکتر قمشی عضو هیئت علمی دانشکده علوم آب به وظیفه نظارتی شورای نگهبان در برگزاری انتخابات اشاره کرد و گفت: نظارت بر نحوه برگزاری انتخابات به عنوان یکی از اهمّ وظایف شورای نگهبان، متاسفانه این سال ها جنبه سلیقه ای پیدا کرده و شورای نگهبان تبدیل به مجری شده است.
وی افزود: نگرانی فعلی مردم در خصوص برگزاری انتخابات این است که اعمال نظر آنان بر حاکمیت کمرنگ شده است و بر عکس، حاکمیت در حال تسلط یافتن بر مردم است.
مهدی قمشی با ابراز ناخرسندی از ناعدالتی در تعداد کاندیداهای دو طیف اصولگرا و اصلاحطلب که برای انتخابات پیش رو دارای صلاحیت شناخته شدهاند، اظهار کرد: دولتهای موازی و تندروهایی که در بدنه اصولگرایی کشور وجود دارند، مانع از عملکرد درست این حزب شده است و امید میرود که اندیشهی عقلانیت، بیش از پیش در میان اصولگرایان جریان یابد.
وی یکی از مهمترین اهداف حضور مردم پای صندوقهای رأی را نمایش مشروعیت نظام دانست و افزود: با وجود اهمیت حضور مردم در صحنه انتخابات، نباید هدف اصلی از مشارکت سیاسی مردم در انتخابات که همان تعیین فرد اصلح و دخالت در امور سیاسی جامعهشان است، مغفول واقع شود و باید میدان برای افکار مختلف موجود در جامعه فراهم شود.
در ادامه کرسی آزاداندیشی با موضوع انتخابات مجلس یازدهم و آینده ایران، دکتر محمد راضیجلالی عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی با تاکید بر ضرورت همبستگی و اتحاد ملی، فارغ از هر گرایش و جناح سیاسی در برگزاری انتخابات پیشرو، اظهار کرد: یکی از مشکلات ما بعد از انقلاب تا کنون، دعوای بین دو دسته اصلاحطلب و اصولگرا است؛ زیرا به جای اینکه انرژی این دو طیف سیاسی صرف مقابله با تحریمها، توطئهها و کارشکنیهای دشمنان خارجی و تهدیدها شود، مصروف تقابل این دو جریان سیاسی شده است.
وی در ادامه با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری در این خصوص مبنی بر اینکه «من دعوای بین دو گروه اصولگرا و اصلاحطلب را قبول ندارم»، تصریح کرد: هیمنه و قدرت کشور زمانی جلوهگر میشود که تمام احزاب سیاسی، متحد و یکپارچه برای حفظ نام و صلابت ایران در صحنه حضور داشته باشند، چراکه اکنون چشم تمام دنیا به میزان مشارکت مردم در انتخابات است. بنابراین کشور ما در شرایط فعلی، بیش از هر چیز به همسو شدن و وحدت رویه نیاز دارد.
محمد راضیجلالی افزود: ما اکنون به افرادی در سه قوه نیاز داریم که تنها دغدغهشان رفع مشکلات مردم باشد، نه رانت و پیشبرد مسائل اقتصادی خودشان؛ زیرا وقتی نمایندهای حاضر شود برای یک پروژه که منفعت خودش را به دنبال دارد وارد معامله با افرادی شود، هیچگاه نخواهد توانست دغدغه قشر متوسط و پایین جامعه را درک و مشکلات آنان را حل کند.
وی ادامه داد: مردم باید در انتخاب نمایندگان خود با دقت نظر و زکاوت عمل کنند، به وعدههای توخالی برخی کاندیداها توجه نکنند و فردی را برگزینند که شجاع و برخاسته از میان مناطق متوسط جامعه باشد.
گفتنی است، کرسی آزاداندیشی «انتخابات مجلس یازدهم و آینده ایران» ظهر روز گذشته -27 بهمنماه 98- در تالار خلیج فارس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور جمع زیادی از استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه برگزار شد.